Unicat Kedi Kumu

Sselin1
Sselin1

122024 Puan

Siteden bir arkadaşın önerisi ile alıp denedim sizinle de paylaşmak istedim denemek isteyen olursa diye :) feles, woow tarzi bir kum yani bildigimiz betonit degil. Vaat ettigi gibi kesinlikle tozutmuyor. Kaba boşaltirken sıfır toz. Kumun yapisi yumuşak 7 L. Kutuda satiliyor ama daha hafif. Kutudan dökülmüyor kutunun icinde bir posette bulunuyor kum.
Bir kaç gündür kullaniyorum dedigim gibi kum tozutmuyor ama kolay aşinan bir yapisi ver elimi gezdirince elime parcalari yapisti biraz rahatsiz oldum acikcasi betonit kumda boyle parcalar olmuyor. Belki feles veya woow bu konuda daha basarilidir bir dahaki sefere feles denemeyi dusunyorum.
Performans olarak memnun kaldim koku sorunu yok zaten karbonlu bir kum. Topaklanma da gayet iyi yalniz yumusak bir yapisi oldugu icin kumu az koyarsaniz betonit kuma göre daha cok camurlaşacaktir. 7 litresini 24 liraya aldim diger kutulu kumlara göre gayet hesapli. Garden mix, paticat adli kumlari da alip denedim sonuc olumsuz hem betonit hem tozsuz bir kum oldgunu düşünmüyorum artik. Baska arayişa girmeyecegim yani :)


13 CEVAP

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Proline kullandım ama 1 hafta falan dayanabildim idrar kokusu çok oluyordu malesef. :)

Bcanaydn
Bcanaydn

13838

Bende burdan tavsiye üzerine aldım ilk gün çok iyi geldi gözüme ama patilerine yapışım kalıncaya karar o büyük kum tanelerini patilerinden alana kadar offf:) ve sürekli kürekle alırken kürek yapış yapış oluyordu sanki o ıslaklık Gitmiyor gibi oluyordu denemediğim kum kalmadı benimde

Catloveerr
Catloveerr

13260

Woow da bu şekilde yumuşak ve kabın kenarları ıslanınca çamurlaşmıştı. Aslında çok iyi kum ama pahalı bana göre.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Ay bende deneyecektim hiç el atmıyorum o zaman mır mır ve reflex devam bende. Teşekkür ederim bir dertten kurtuldum sayenizde :)

Catloveerr
Catloveerr

13260

Feles 55 gün gidiyorsa gerçekten fiyatı çok iyi. Proline bentonit kum kullandınız mı? Alışveriş yaptığım sitede bi onu buldum. 5 lt alayım dedim ama

Catloveerr
Catloveerr

13260

Teşekkür ederim yorumlar da olumsuzdu vazgeçtim

Sselin1
Sselin1

122024

Benim kedilerimin patilerine yapişmadi. Ama dediginiz gibi kum az olursa kesinlikle çamurlaşacak bir yapida. Henuz 3 gündür kullaniyorum. Normlade reflex kirmizi, mirmir karbonlu garden mix gibi kumlari 10-14 gün arasi döküyorum. Döktüğüm kumlar yeniymis gibi hic kötü kokmuyor. Bu kum böyle performans verecek mi bilmiyorum. Evet kumun tozsuz olmasi onemli ama 10 günde çiş kokan bir kumu da tercih etmem. Bir hafta sonra bunu da test ederim. :)

Sselin1
Sselin1

122024

4-5 gün gibi kisa bir zamanda kokmayi başaran bir kum :) yarın hepsini dökecegim disariya koku vemiyor ama yaklastigimda aldigim koku rahatsiz edici zaten tozsuz olsada tozlu gibi yapisi tekrar almayi düşünmüyorum. Denemek isteyenler vardi bence denemesinler. Simdilik reflex ile devam :)

Sselin1
Sselin1

122024

Evet yapi olarak aynilar unicat ucuz ama koku sorunu var. Diger özellikleri de zaten mukemmel degil. Feles 8 lt 40 lira ama 55 gün kullanim süresi oldugunu söylüyor bu acidan bakarsak ekonomik bir kum. Ama basarili mi bilmiyorum. Royal feles diye bu tarz bir kum daha var denemek istyordum ama reklami var kendisi yok kumun. :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Feles petlebi'nin 200 tl üzeri alışverişe hediye vermesiyle kullandım, normalde pelet kullanıyorum (daha önce bentonit kum bedava verseler kullanmam yazmıştım, lafımı yutmuş oldum :) Felesin yapısı kum gibi degil de minik toplar halinde, tozsuz olduğu doğru, dökerken hiç toz çıkmadı .


55 gün olayı palavra bir kere, iki kedime 10 gün dayandı, 10 günün sonunda kum seviyesi çok azaldığı için döktüm. Takviye yapılarak 55 günü kastetmislerse bilemem ama bir kutu bir kediye maksimum bir ay gider. Topaklanma iyi ama kutuda dedigi gibi minik toplar olmuyor, gene diger bentonitlerdeki gibi topak boyutu. Koku hapsi iyi, 10 günün sonunda kumun önüne gelince koku alıyordum, odayı kokutmadı. Marka farketmeksizin benim kedim kumu iyice kazıp dibine işedigi için çamurlaşma oluyor, bunda da aynı şey oldu.


Kısaca feles bir bentonit için çok iyi gerçekten ama ben kullanmam. Uzun süredir bentonit kullanmamıştım ve bir kez daha peletin rahatlık olduğunu anladım gerçekten, kum bitene kadar zor dayandım.

Sselin1
Sselin1

122024

kullandigim unicatte feles yapisinda bir kum ve koku olayinda iyi degil ben kumu kokladigimda ciş kokmayacak o kum :) yorumunuz sayesinde anladim ki feleste ayniymiş ümitli degildim zaten bosuna denemeye gerek yok. Teşekkürler yorumunuz icin :)

onurtemiz
onurtemiz

116286

Feles şu an da en iyisi mi sizce Ever Clean’den sonra ?

Sselin1
Sselin1

122024

Onurtemiz kullanmadim henüz sadece tozsuz olduklarini biliyorum normal betonit kum degiller yani ama performans olarak ümitli degilim acikcasi özellikle felesten :) yaygin olarak kullanilmadigi icin kullanici yorumu da yok henüz. Feles ve royal feles ayni marka degil bu arada. Royal felesin sitesi, instagram hesabi, youtube de tanitimi falan var. kutusu falanda güzel al beni diyor ama satilmiyor kum reklami var sadece :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1068 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR