Kedimin Sorunu Nedir?

sedaipeek
sedaipeek

653 Puan

Bugün kedimde böyle deri altınds kızarıklık ve el değince kabuk bağlamış gibi bir yara var ne olabilir?


7 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Açıkcası alerji belirtisine benziyor ama net birşey söylemek mümkün değil,kısa süre içinde vet.hekime götürün.Gıda alerjisi var ise çok daha ciddi şekle bürünebilir.Tahmin ettiğim gibi alerji ise,alerjinin ilk belirtileri bunlar,daha sonra çok daha sık kaşınmaya başlıyor ve müdahale edilmez ise dermatite çeviriyor.Tabii tedavisi gine mümkün ama ginede dermatit oluşmadan götürün.Kusma yada ishalde var ise bunlardan belirtiler arasında.Çünkü mantar genelde oralarda başlamıyor ve kendini bu şekilde belli etmiyor.O daha fazla sinsi bir hastalık.

TATA4242
TATA4242

118617

Alerji bir anda gelişebilen birşey,yani önceden yapılınca birşey olmuyorsa,bir anda o şeye karşı alerjiniz oluşabiliyor.Mantar aşısından kaynaklı bir reaksiyonda olabilir.Bazen parazit damlalarında bile bu şekilde reaksiyon olabiliyor.Kedinizin o içeriğe karşı hassasiyeti olduğunu gösteriyor.

TATA4242
TATA4242

118617

O kadar süre içersinde mantar aşısının reaksiyonu şimdi açığa çıkmaz.Pire dahi alerjiye sebep olabilir hatta iç parazite.Evin içeresinde beslediğiniz bitkiden kaynaklı bir alerji bile olabilir.Mesela nane,lavanta ve melisa otu gibi.

TATA4242
TATA4242

118617

Sadece tavuklu mamadan vb.değil içerisinde tahıl olan bir ürüne karşı veya en basitinden süt ve soya ürünlerine karşı bile alerjisi olabilir.En doğru tespit vet.hekimce incelendiğinde ve deri kazıntısı yapılarak,bakıldığında tespit edilir,eğer bu durum kedinizin diğer yerlerinde gözükmüyor ise korkmayın.Kedilerdd genelde ortaya çıkan deri problemleri alerji,mantar,saç kıran ve egzema.Benim kedimdede bir ara bölgesel tüy dökülmesi vardı 1-2 yerde 10 kuruş kadar ve yayılmadı,lavanta çayı ile pansuman yaparak geçirdim.

sedaipeek
sedaipeek

653

Açıkçası evdeki yemekleri hiç yemiyor vermiyoruz mamasını da uzun zamandır değiştirmedim bende başta mantardan şüphelenmiştim ama dediğiniz gibi öyle birşey gibi gelmedi ve bir kere veteriner yanlış teşhis koyarak kedime mantar aşısı yaptı fakat daha sonra aslında mantar olmadığını öğrendik. Mantar aşısınında çok fazla zararı olduğunu öğrendim.

sedaipeek
sedaipeek

653

Mantar aşısını çok zaman önce -1 yıl kadar- olmuştu etki gösterir mi şu an? Doğru haklısınız . Bende bir kaç yerde okuduğuma göre yediği mama sürekli aynı içerikli ise alerji gelişebiliyormuş galiba

sedaipeek
sedaipeek

653

Evde maması ve ödül mamaları harici bişey yedirmiyorum tüy dökme sorununu çözmek adına, hayır başka yerde yok sadece orası bende biberiye yağı ve papatya çayı kullanmaya başladım bakalım ne olacak , yardımlarınız için çok teşekkür ederim ????

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 487 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR