Malt Kilo Aldırır Mı ? İçeriğindeki Yağ %39

onurtemiz
onurtemiz

116286 Puan

Gimcat Malt içeriğindeki protein %3 ama yağ %39
Tüy atılması için malt birer bir çözüm ama aynı zamanda acaba kilo mu aldırıyor ? Vücuda yağ giriyor sonuçta?
Ayrıca keşke vitamin- malt- urinary system destekleyici maddeler bir arada olsa da bir kere de alsak :-)

33 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

TATA4242;
Onur’un kedisinin tüyleri uzun, kabarık ve gür yerlere kadar değen türden değil ki?!
Görüntüsünün yarısının tüy olduğunu bu yüzden düşünmüyorum...
Gördüğüm kadarıyla gayet dombülü bir kedişko:))
Amaaaan herkes kendi bilir arkadaşlar. Kim kedisini nasıl isterse öyle yapar bana ne bize ne:)
Onur öyle seviyor...

Mirtip
Mirtip

3124

onurtemiz
Dennis bebekliğinden itibaren hiç zayıf bir kedi olmamış. Siz komik bulduğunuz için şişmanlatmaya çalışıyor olabilir misiniz? Öyle yazmışsınız açıklama kısmına.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Önceki başlıklardan da hatırladığıma gore kedinizi kasli masli sisman bir sey yapmak istiyorsunuz. Hem aciklamanizda da yazıyor mirtip arkadaşım dediği gibi. Bırakın kedi ideal kiloda normal kalsın sanki atletizm olimpiyatlarina alacağız.

Gul36
Gul36

113368

Onur, Viyo'yu tabağına koyup bırakma.
Viyo öğün olarak verilmiyor, biliyorsun. Sabah hiç yemek yemeden önce vermen gerekiyor ve 7 gün ara vermeden bitirmen gerek kürü. O yüzden yemiyorsa şırıngayla ver mutlaka. :)


Bu arada, insanlar için üretilen ton balıklarından da verme. Kilo alacak derken boş yere tuz girmesin vücuduna.

TATA4242
TATA4242

118617

Evet Selin,ben genetiğede bağlıyorum,bazı kedilerin genleri kilo almaya müsait olmuyor,insanlarda olduğu gibi,bence Onurun kediside bu şekilde.Ama emin olmak için,tahlil ve değer ölçümü yapılması lazım,vücudunda yağ ve protein dengesi nasıl vs.gibi bir çok şeye bakılmalı.Birde bir hastalık vardı latince ismini tam hatırlamıyorum ama kedide kilo almayı önlüyordu ve evet dardanel ton harici yemiyorlar :)demekki insan olsalar aldıkları tüm maaşı yemeye yatırcaklar :):)

onurtemiz
onurtemiz

116286

Evet erkekler daha fazla yaş mama yemeki böbrekler sıkıntılı olabilir sonradan :-(

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

OnurTemiz;
Oğluşunuz zaten topaç gibi olmuş fotoğraflarına şimdi baktım da...
Yanlış anlamayın ama sadece siz tombik kedi seviyorsunuz diye kedinizin sağlığıyla oynamak bambaşka bir şey. Resmen onu kilo alması için zorluyorsunuz...
Kediniz kaç aylık ve kaç kilo gerçekten? Kedinizin 4,5 kg olmasını istiyorsunuz dediğinize göre ama benim gördüğüm sizin kediniz zaten en az 5 kilo hatta 6 bile olabilir (:o)
Bir arkadaşım var hiç kedisi olmamış ama bana şişman kedi sevdiğini söyledi...Gerçekten:))

TATA4242
TATA4242

118617

Onur sana dediğim gibi öyle az birşeyle kilo alamaz ki hayvancağız,yani tüpü bitirse anca belki fayda görür :)Özellikle tahılsız gruptaki mamalar daha yüksek miktarda protein ve yağ içerir..Bu da metabolize edilebilir enerjinin yüksek olmasını sağlar.Bunu dedikten sonra Viyo Yetişkin Kedi İştah Açıcı önerebilirim ve birde süt bu konuda epey etkili,laktoz olmayan tercih edersen daha iyi olur,bal ilede karıştırarak verebilirsin.Yumurta verme derim,çünkü yumurta tok tutar.Yani kedinin iştahını keser.


Patiyle...

TATA4242
TATA4242

118617

Marketten aldığın konserve ton balığınada verebilirsin.Bayıla bayıla yer.Ama marka seçiyorlar,Dardanel filan olucak :)

lwb
lwb

120674

Kediniz kaç kilo acaba? Kısır ve erkek bir kedi genelde 4.5 kilonun üstünde olur, sizinki de iri duruyor.
Herşeye rağmen kilo alma probleminiz varsa hekimden tahlil, dışkı testi vs isteyebilirsiniz

onurtemiz
onurtemiz

116286

Hayır yapmaya kilosunu 6’ya getirmeye çalışmıyorum. Veterinerlerin dediğine göre kitten yiyip kilo alması gerekiyormuş. Kendi kafama göre karar vermedim. Ayrıca kendi çocuğu neden konu oldu ki ben genelleme yaparak sordum içerik-etki araştırması yapıyorum


Tatacım, evet ne kadar sık verilmeli, çok verilince yan etki olarak yağlandırır mı bir taraflarını... bir şeyler anlamaya görmeye çalışıyorum :-)


Şişman kedileri seviyorum bu da evet ama gidip şişman kedi bulurdum takıntılı olsam? Soru-cevaba 50 sefer yazdım kısır ameliyatından önce 2.8 kilo idi ve doktorlar + bir uzmana sorduğumda 4’ü geçsin bu yüzden kitten mama yedirin demişti :-) şimdi size bir sorum var sevgili insanlar; niçin ısrarla bir şeyleri eksik bilip anlamayıp konuşmalar yapıyorsunuz ?

Mirtip
Mirtip

3124

Sizin daha öncekini sürecinizi, hikayenizi vs bilmiyorum. Yine sizin yazdığınız yazı üzerinden bir soru sordum. Kediniz gayet iyi görünüyor çünkü. Israrcı bir tavır içinde olduğumu da sanmıyorum. 1 sorunun fazla gelebileceğini düşünmedim, bilsem yarım sorardım.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Genel sordum şahsınıza özel değil illa Mirtip.


Sağlıklı olması her zaman herkesin benim de öyle ilk tercihidir. Bu konudaki kararım nettir.


Sağlıklı yollardan doğru şekilde kilo aldırmaya çalışıyoruz. Doktorların ve uzman kişilerin önerdiği bu yönde. Gimcat malt çok verilirse yağlanma yapar mı diye sormak istedim. Çünkü bu yol biraz sağlıksız olur gibi ayrıca malt hiç kullanmadığım ve bilmediğim için ancak soru sorarak bakarak görebilirim. Kedim 6 kilo olsun diye whiskas falan tıkmıyorum çok şükür.


Zaten kilo alımı konusunda yeterli bilgiye ulaştım. Kilo almazsa da almaz.


Az önce Viyo verdim birazcık yiyip bıraktı yalanmaya gitti yatağına. Karnı mı tok bilmiyorum ama tabağındaki Viyo bitene kadar mama vermeyi düşünmüyorum bu gün.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Yok yok dardanel ton yok vermedim


Şırınga aklıma geldi ama çöpe atmışım. Zaten aç olmadı gerekiyordu en son gece yedi Ona göre ayarlamıştım tabağı

Sselin1
Sselin1

122024

Tata4242 orijen fit trim kilolu kediler icin ürertilmiş yag orani düşürülmüş bir mama. Onurtemiz n&d tahilsiz kullanmis protein ve yag orani acana ve orijenden daha yüksek. ama yine de kilo aldirmamis yani problem mamadan cok kedinin bünyesi ile ilgili istahinin acilmasi lazim. belki lezzet olarak acana orijen gibi mamalar istahini acarsa kediye kilo aldilabilir. Yoksa mama az yedigi surece hicbir kuru mama kilo aldirmaz. Buarada Ben de kedime light ton baligi veriyorum sanildigi gibi tuzlu degil saman gibi hatta suyun icinde zaten yag yok icinde. Yine istenirse bir kere sudan gecirilebilir. Disi kedim ton balilkli mamalari yemez hatta super fresh, pinar gibi markalari da yemez sadece dardanel ton yiyor :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2858 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR