Kedi Tırnak Kesimini Nasıl Yapıyorsunuz?

Seyma6390
Seyma6390

122636 Puan

Çok zor ya hiç kesemiyorum. Patisini vermiyor zaten. Uykulu olsa bile vermiyor hemen gözlerini fal taşı gibi açıyor. Siz nasıl kesiyorsunuz?

11 CEVAP

Bue
Bue

773

Tırnaklarımı törpülerken farkettim ki benim kızın çok ilgisini çekiyor kucağıma alıp tırnaklarını törpülüyor gibi yaparken hemencecik kesiyorum tüm dikkati elimdeki törpüde oluyor garibim ne olduğunu anlamadan saf saf oturuyor :) siz de deneyebilirsiniz yanında törpü kullanın ilgisini çekerse oyun haline getirip belki sonuca ulaşırsınız.

Mirtip
Mirtip

3124

Akşam oyun oynayıp, yorgun düştüğünde uykusundan uyandırıp kesiyoruz. Tek başına zor oluyor, uzun sürüyor ve izin de vermiyor zaten. Eşim tutuyor, oyalıyor, malt veriyor, ödül maması veriyor. Bende kesiyorum:)

benim kedi asla dokundurmuyor agresifleşiyor bende kesmiyorum

Bellasmom
Bellasmom

2683

Yaş mama verdiğim zaman kesiyorum. Başka şekilde mümkün olmuyor hatta bazen o şekilde bile zorlanıyorum.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Veteriner keserken bana ensesinden (annelerin yavruları tuttuğu yerden) ve kafasının altından hafifçe tutmamı söylemişti. O da hafifçe kolunu üstüne dayayıp kesmişti gayet rahat bi şekilde. O sırada önüne mama da koyabilirsiniz

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Benim kedimde kestirmiyor özellikle biri tutunca hiç kestiremiyor yalnızca benim tutmama izin verdiği için. Veterinerimiz de saldırdığı için kesemiyor bende yöntem olarak 2 gün boyunca ara ara gidip kesiyorum o sinirlenince bırakıyorum. Her uyku modunda 2 tırnak kesebiliyorum hem zıvanadan çıkmıyor hemde kimse tutmadığı için saldırma moduna geçmiyor. Eğer ödül maması yaş mama gibi dikkat çekici şeyler de bile kestirmiyorsa bu yöntemi de deneyin.

MiaaPatiii
MiaaPatiii

2781

Küçük kedim gayet sakin kestiriyor. Büyük kedim kendine dokundurtmayı sevmediği için kızgınlıkta kesiyorum yada annem le babamı sevdiği için onların kucağında iken kesiyorum.

Natkarat
Natkarat

10977

Bu tür durumlarla karşılaşmamak için küçüklükten alıştırmak gerekiyor. Ayrıca ne olursa olsun dipten kesmemek gerekiyor. Bir kere kanarsa ve o acıyı tadarsa sonrası ciddi manada eziyet olabiliyor.

NidaE
NidaE

1038

Kucukken koluma alip kesiyordum ama şimdi esimin yardımıyla kesebiliyorum ve keserken şarkı soyluyorum ya da onunla konusuyorum ne yapmaya calistigimi anlayana kadar son patiye gecmis oluyoruz bir sure sonra zaten pratiklik kazandiginiz icin cok kisa surede bitiyor

Zeynucka
Zeynucka

2287

Özel makas şeklinde olan tırnak makasından aldım.inanılmaz kolay oluyor.tam uyku mahmurluğunda kesiyorum.zor ama imkansız değil:)

787891
787891

118097

Ben hiç kesmeye çalışmadım veteriner kesiyor 2 ayda bir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 601 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR