Böbrek Sorunu

muratderya
muratderya

179 Puan

merhaba ismim derya çanakkaleden yazıyorum benım 1.5 yaşında scohitiş bir erkek kedim var çiftleştirmek için getirdiğimiz kedi çişimi kuma yapmamıştı daha sonra benim kedim de dışarı idrar yapmaya başlamıştı. ondan alıştıgını düşünüyordum bende kızıyordum böyle ara ara oldu fakat son zaman idrarını yapmamaya başladı farkettiğim gibi veterinere götürdüm hemen film çekip baktı idrar kesesi şişmiş ve böbreği şişmiş şimdi her ikiside normale döndü fakat doktor bana ölene kadar ilaçlı diyet mama yemesi gerektiğini söyledi bu konuda ne düşünüyorsunuz.

8 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

Veterinerin dediğine bişey diyemeyiz ana bol bol yaş mama yemeli mümkünse evfe yspılanından üstünede su katın az bişey günlük 50-100 gr ve dişlerini fırçalayın

muratderya
muratderya

179

ilginize teşekkur ederim tavsiyelerinizi dikkate alacağım rahatsızlanmadan önce kuru mama pro plan veriyordum yaş mama hepsinden yiyiyordu

Sselin1
Sselin1

122024

Tabiki hicbirimiz veteriner kadar bilemeyiz ama baska veterinerlerden fikir alabilirsiniz. Suan sanrm normale dönse bile bir süre daha ilacli mama kullanmaniz gerekiyor. Daha sonra o mamayi birakmaniz lazim uzun süreli kullanilmaz diye biliyorum. Ilacli mamadan kasti belki urinary mamalardir ilac tarzi struvite mamalar gibi agir degil bunlar. Yaşam boyu kullanilabilir.

muratderya
muratderya

179

Fikir verdiğiniz icin cok tesekkur ederim????

muratderya
muratderya

179

Gülen yüz koymuştum soru işaret cıktı

muratderya
muratderya

179

Proplan veterinary diets mama vermis veteriner ne düşünüyorsunuz

Sselin1
Sselin1

122024

Veterinerin verdigi mamayi bir süre kullanin. Bu sürecte böbrek sagligini korumak icin yaş mamayi ihmal etmeyin günde en az yarim konserve. Yas mama olarak N&d nin kinoali urinary yas mamasini tavsiye ederim. Ek olarak Evde kendiniz de yas mama yapabilirsiniz. vet life struvite yaş mamayi da kullanabilirsiniz .ama bunu veterinere danisarak kullanin. Bu sürecten sonra tekrar film ve idrar tahlil yaptirin son duruma göre veterinerin fikrini alin normal mama kullanabilir miyim diye. Kesinlikle Tek veterinere bagli kalmanizi tavsiye etmem. Ayrica diyet mama kullanacak olsaniz bile pro plan yerine icerigi daha temiz ve kaliteli markalari kullanabilirsiniz. Örnegin n&d kinoali urinary mama gibi. Kediniz sagligina kavussa bile normal yas mamayi ihmal etmeyin böbrek hastaliklarinin sebebi zaten yeterli sivi alinmamasi. Bu sekilde Hastaligin tekrarlanmasini önlemis olursunuz. Kediniz hastalanmadan once hangi kuru mamayla besliyordunuz ve haftada kac kere yas mama veriyordunuz.

Sselin1
Sselin1

122024

Eger yas mamayi hergun ya da Haftada 4-5 kere vermediyseniz ve yeterli miktarda su icmediyse buyuzden bobrek soru yasamis olabilir. Hazir yas mama olarak gimcat, schesir, n&d, naturea gibi marklari kullanin ya da evde kendiniz yapabilirsiniz. Ama diger yas mamalr aroma, tuz, seker vs icerdigi icin onlarda böbreklerine zarar verebilir ama en cok hasari kuru mamalar veriyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 461 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR