Kulak Önünden Göz Üstüne Tüy Dökümü

dtaylan03
dtaylan03

108367 Puan

Merhaba, fotoğrafta ne kadar belli oluyor bilemiyorum ancak kedimin kulak kepçesi önünden göz üstüne doğru bir yay biçiminde tüyleri döküldü, yeni değil bir süre oldu. Şimdi dökülme daha da fark edilir halde. Üstelik her iki kulak önünden göz üstüne doğru ilerliyor. Mantar olmadığını söylemişti veterinerimiz. Besin alerjisi olabilir dedi, ancak tek tip besleme yapıyoruz. Bir süre pro/pre biyotik de kullandık. Vücudun başkaca yerlerinde benzer defektler yok. Farklı bir göz görsün diye arkadaşın veterinerine götürdüm, o da olur böyle vakalar kedilerde. Endişe etmeyin. Ama bu bölgede dökülen tüyler çıkmaz dedi. Benzer bir deneyim yaşayan oldu mu ya da tüylerin tekrar çıkması için bir yol izleyip de başarılı olabilen tecrübeli kedi sahipleri var mı? Teşekkürler


9 CEVAP

lwb
lwb

120668

Bana normal geldi, çünkü kediler büyüdükçe oradaki tüyler seyrekleşiyor. Şu an kedime baktım da sizinkinden bile daha seyrek.

mervegck06
mervegck06

10457

kulak içlerine bakın kahve telvesi gibi bir kir varsa kulak uyuzu olmuş olabilir kulak uyuzunda da göz çevresinden kulağa kadar döküntü olabiliyormuş.

lwb
lwb

120668

Şöyle bi ince ayırım yapabilirsiniz, çıplaklık oluyorsa evet, bir deri hastalığı olabilir ama seyrekleşme dediğim gibi normal

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Kedilerimiz aynı cins, benimki de öyle. Bir sorun yok bence normal doğalarında olan bir şey

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Benin siyah kedimde de var hemde nasıl belli bir şekilde var :) geri çıkmıyor orda tüy kelaynak gibi geziyor:)(

bihtercik
bihtercik

115875

korkmanızı gerektirecek bir durum yok.
bizde de öyle tüyleri.

787891
787891

118097

Normaldir benim kedimde ilk geldiğinde orası tüydü full artık çok az tüy var normal

dtaylan03
dtaylan03

108367

mervegck06 kulakta bir sorun yok, kontrollerini yapıyorum. Hatta Scottish varken onu düzenli temizliyordum, kulaklar kıvrık olduğu için. Ama yine de kedime baktığımda önce o bölgede seyrekliği ve kafaderisini görmem bir takıntıya dönüştü. En azından tüyler nasıl çıkartılır diye merak ediyordur. Aynı şekilde dökülme ya da seyrelme yaşayan arkadaşlar olduğuna göre şimdilik "normal" diyeyim bakalım :)

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

:)))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 955 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR