Kızgınlık

bahardolu
bahardolu

2040 Puan

Dişi kedim 5 gündür kızgınlık döneminde.Ilk iki gün erkek kedimle denediler olmadı.Ondan sonra erkek kedim yanına yaklaşmaz oldu.Ďişi hiç susmuyor geceden sabaha kadar.Ne yapmalıyım.Kendi hallerine bırakıyorum ama yok

13 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

İşte bu yüzden bu siteyi bıraktım. Göz göre göre kedisine kötülük yapan, onca işkenceyi çekmesine yüreği katlanabilen insanlara dayanamıyorum. Ben o kediciklerin halini düşünerek uyuyamazken böyle insanlar nasıl o hayvanların gözleri önünde acı çekmesine katlanabiliyorlar bilmiyorum.


Instagram'da vetyonca gibi veterinerlerin paylaşımlarına bakın, ya da Google'a girin araştırın, bakalım kısırlaşmayan kediler neler çekiyormuş... Umarım aydınlanırsınız. Duam bu yönde.

Bağırıyor diye sokağa atılır mı hiç hanımefendi, siz ona en az 1500 lira vermişsinizdir.

lwb
lwb

120674

Kısırlaştırabilirsiniz, scottish kediler üretilmemeli, genetik hastalığı britishle de çiftleşse geçiyor malesef

TATA4242
TATA4242

118617

Bilinenin aksine her erkek ve dişi kedi biraraya geldiğinde çiftleşmiyor,yani eşlerini seçmeleri lazım.Sizdede bu olmamış,ne kadar fazla geç kalırsanız dişi kediniz o kadar fazla kızgınlığa giricek ve pyometra olma riski o kadar artıcak,ilk kızgınlıkda çiftleştirme olmadığından,rahimden kaynaklı bakteriler diğer yerlere sıçrayacak ve kediniz doğum yapsa bile meme kanseri riski altında olucak.Zaten evde yaşayan kedilerin çiftleştirme işleminden önce Check up yapılması lazım.Scottish bir kediniz var ise,çiftleştirme olayına hiç girmemenizi ve en sağlıklı olanın bu olduğunu kendime borç bilirim.

Mirtip
Mirtip

3124

Madem kısırlaştırmayacaksınız, alın karşınıza konuşun. Hayvansever olduğunuz için kısırlaştırmadığınızı ama sesinden ve tavırlarından rahatsız olduğunuzu söyleyin.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Doğalarını yaşasınlar biz de isteriz ama doğan yavruları ne yapacaksınız, herkes sizin gibi bakar mı sanıyorsunuz? Alan kişinin kötü muamele etmeyeceğinin, bıkınca sokağa atmayacağının garantisi var mı? Ha sizin niyetiniz başkadır o zaman bilemem.


Eğer tek isteğiniz kedilerinizin doğalarını yaşamaları ise yarım kısırlaştırma yapabilirsiniz erkeklerde vazektomi, dişilerde de sadece rahmin alınması şeklinde yapılıyor. Bu işlemlerden sonra kediler tüm kızgınlık belirtilerini göstermeye ve çiftleşmeye devam ediyor, sadece üreme yeteneğini kaybetmiş oluyor. Ben bir ara kedime ciddi ciddi vazektomi yaptırmayı düşünüyordum, hormonal dengesinin bozulmaması için, yalnız bu işlemi yapan çok veteriner olacağını sanmıyorum, size gülme ihtimalleri bile olabilir. İstanbul'da anadolu yakasında bir klinik bulmuştum ama kedim koku bıraktığı için tamamen kısırlaştırmak zorunda kaldım. Dişiler için olan işlemi ise her klinik yapar, rahmi alıp yumurtalıkları bırakacak.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Scottishlerin ciftlestirilmemesi gerektigini bilmeyen bir cahil daha. Muhtemelen parasını çıkarmak için ciftlestirmiyorsunuz. 1500 e alsanız kediyi 3 yavru olsa 4500 . Alış fiyatından çıkar oldu 3000. Babanın sahibine ver yarisini1500 kaldı . Iyi para (!)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kısırlaştırmak istemiyorsanız bağırmasına katlanacaksınız. Hayvanlarında biz gibi duygu, beğeni ve istekleri var, robot gibi her zaman çiftleşecek değiller, erkek kediniz şu an çiftleşmek istemiyor demek ki. Zaten yaşları ufak ve deneyimsizler, beceriksiz olmaları normal. Napsın çocuk denemişler olmamış o da vazgeçmiş. Belki de kimyaları tutmadı :))

bahardolu
bahardolu

2040

Kedime kötülük filan yaptığım yok hanımefendi.Bagırıyo diye sokağa atmış olsaydım ķötülük yapmış olurdum evet ama niyeyse sizin gibi sorulan sorulara en hayvansever kendisiymiş de diğerleri kötüymüş gibi cevap yazmayı marifet sanan çok insan var.Tabiatının gereği doğal bir şekilde çiftleşmesini istiyorum.Kısırlaştırmak çok sağlıklı bir şeymiş gibi savunmak ne kadar mantıklı.tartışma peşinde olmayın.

bahardolu
bahardolu

2040

Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim TATA4242

Htcozlp
Htcozlp

24178

Tabiatı gereği kısırlaştırmıyorsunuz, ama kedilerinizi doğal ortamından alıkoymak da tabiatına engel olmak değil mi? Ha sey yanlis anlamayın sokağa atın falan demiyorum..Sadece kısırlaştırmak tabiatını engellemek olmuyor.Kuru mama veriyorsunuz,tırnaklarını kesiyorsunuz vsvs.bunlari yaparken de engelliyorsunuz.Cins kedileri parayla satın alanlara saygım var. FAKAT kediniz tekir olsa,yavruları olduğu zaman kimsenin sahiplenmeyeceğini bilseniz yine de çiftlessinler ister miydiniz? Kaldı ki sizin kedinizin zaten birisi s.fold ve bu kediler zaten dikkat edilmediği zaman hatta bazen vitamin desteğiyle bile O kadar ağrı çekiyorlar.Siz hem kedinizi daha da güçsüz düşüreceksiniz,hem de yavru kedileri sahiplendirme Ya da satma her neyse ve bunların sağlığı sizin sorumlulugunuzda olacak.Kedilerden biri başka bir ailede durup eklem ağrıları başladı,kedi hiç kalkmıyor kedi sürekli uyuyor vsvs gibi sorunlar başladığı zaman samimiyetle cevap verin bundan siz değil de kim sorumlu olacak?

bahardolu
bahardolu

2040

Kısırlaştırmak istemiyorum

Htcozlp
Htcozlp

24178

Yanlış anlamayın ama buraya yazılan çiftleştirmeyle ilgili eğer bilinçsiz bir insan değilseniz,öğrenmek için sormuyorsanız kesinlikle size saygı duymuyorum.Ve sizi anlamakta güçlük çekiyorum. Sırf doğasını engellememek için kısırlaştırmıyor olabilirsiniz ama ciftlestiriyim gitsin diye bi düşünceyi kesinlikle anlayamıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 747 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR