Kedim Sokağa Çıkmak İstiyor.

cckzk
cckzk

5605 Puan

İki hafta önce sokakta ölmek üzere bulduk, eve aldık artık iyileşti. 4,5 aylık, erkek. Sürekli sokağa çıkmak istiyor. Güvenli bir bahçemiz var fakat isterse dışarı da çıkabilir. Annem birkaç defa dışarıda oynaması için bırakmış oyunu bitince gelmiş ama, her zaman onu dışarı çıkaramayız. Evde kalmaya nasıl alıştırabilirim sürekli çıkmak istiyor. Göğüs tasması ile gezdirmeyi düşündüm ama o zaman rahatça koşup oynayamaz ayrıca onun istediği saatlerde onu dışarı çıkaracak kimse olmuyor. İsimlikli bir tasma alsam nolur nolmaz diye numaramı yazsam nasıl olur? Annem çıkarınca hiç sitenin dışına çıkmamış hep içerdeymiş ama nolur nolmaz... Ya da onun dışarı istememesinin bir yolu var mı? Kızgınlıktan mı diye düşündüm ama geceleri mışıl mışıl uyuyor evde hiçbir olumsuz davranışı yok koku bırakmak gibi. Veteriner de kısırlaştırma için çok erken dedi. Nasıl evde tutabilirim bilmiyorum.

4 CEVAP

787891
787891

118097

Evde durdukca alışır dışarıya çıkarmayı kesin bir süre sonra alıştığını görürsünüz evde ona ödül mamaları falan verebilirsiniz size güvenir

Mirtip
Mirtip

3124

Neredeyse aynı şeyleri biz de yaşadık. Kedim 1.5 aylıkken eve aldık. Evde uyuyor, mama yiyor, oynuyor şahane mutluydu ama bir anda müthiş bir fikir gibi aklına sokağa çıkmak geliyordu ve o andan sonra çıldırıyodu:)
1 ay kadar sonra ümidi kesti, yavaş yavaş alıştı.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Evet unutuyorlar bir sure sonra. Zaten buyuyunce korkmayi ogreniyorlar suan cok kucuk ve korkusuz.

cckzk
cckzk

5605

İki gündür evde tutuyoruz pencereden seyretmiş sadece çıkmak istememiş. İnşallah hemen alışır...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 304 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR