Erkek Kedi Dişi Kediyi Isırıyor :(

Mie
Mie

678 Puan

Tam 5 aylık olan biri erkek biri dişi iki kardeş kedimiz var. Bugüne kadar kendi aralarında oynayıp bazen birbirlerini ısırıyorlardı. Fakat bu sabahtan beri erkek kedimiz dişi kediyi boynundan ısırıyor ısrarla. Ayırıyoruz 10 saniye sonra tekrar ısırıyor. Dişi olan bazen ses çıkarıyor bazen ses çıkarmadan duruyor. Ayrıca ikisi de tuhaf tuhaf miyavlamaya başladı. Kızgınlık dönemine mi girdiler? :( daha küçükler sanıyordum. Hemen veterinere götürüp kısırlaştırmak mı lazım?

13 CEVAP

Natkarat
Natkarat

10977

Erkek kediniz kesin kızgınlıkta. :) Hatta çiftleşme olmuş bile olabilir. Çünkü çiftleşme esnasından erkek kedi dişi kedi hareket etmesin diye boynundan yakalayarak sabitler. Malum durumdan sonra ki bu çok kısa sürer dişi kedi bağırarak erkek kediyi kovar. Şimdi asıl önemli kısım bu ilişki dışında kediniz sürekli acıklı miyavlama ve yerde sürünme hareketleri sergiliyor mu? Eğer öyleyse dişi kedinizde kızgınlıkta. Değilse yani sadece ilişki sonrası tepki veriyorsa içgüdüsel olarak erkek kediye yanıt veriyordur. Her iki türlü de kısırlaştırma vaktiniz gelsin. Eğer dişi kızgınlığa girdiyse bittikten sonra dişi kediyi kısırlaştırmanızı tavsiye ederim. Erkek kediyi de 1 yaş gibi kısırlaştırırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kızgınlık bitene kadar şayet yavru istemiyorsanız ayırmanızda da fayda var.

Natkarat
Natkarat

10977

Dişi kediler ilk kızgınlığın bitmesini takiben kısırlaştırılabiliyor. Erkek kedilerde durum biraz daha farklı. Çok farklı görüşler olmasına rağmen ben kendi adıma en azından 10-12 ayı görmeli diye düşünüyorum. Bu sayede daha sağlıklı bir üriner sisteme sahip olur. Dolayısıyla böbrek kaynaklı sorunlarla daha az karşılaşırsınız. Üstelik dişi kediyle birlikte yaşadığı için püskürtme vb. sorunlarla karşılaşma şansınız daha az olacaktır. :)

Natkarat
Natkarat

10977

Zaten çiftleşme çoktan olmuştur. :D Siz kızgınlık bittikten sonra içiniz rahat etsin diye dişiyi kısırlaştırma öncesi hamilelik kontrolü yaptırabilirsiniz. Hamile değilse kısırlaştırırsınız. Veterineriniz muhtemelen ikisini birden kısırlaştırmak isteyecektir. Çok aman aman güvendiğiniz bir veteriner değilse benim dediğim gibi yapmaya çalışın. :)

Mie
Mie

678

Eyvah :D dişi de istekli görünüyor zaten. Cevaplar için çok çok teşekkür ederim. Gece bu halleriyle bir arada bırak diyorsunuz yani di mi? Veteriner de önce dişiyi kısırlaştırırır sonra bekleriz demişti zaten. Bakalım umarım hamilelik yoktur :(

Zeke
Zeke

118626

Aboo bebişlere bak ya..


Yalnız ateşle barut yan yana durmaz :D imkanınız varsa yani eviniz müsaitse ikisine de dolaşacağı alan bırakmak şartı ile ayırın odaları derim..
Yoksa sabahlar olmasın deyip çiftleşmeye devam ederler :/ :D

Mie
Mie

678

Çok teşekkürler :D ama bizimkiler daha düzensiz sanırım, ama şimdilik odaları ayırmayı deneyeceğim çünkü hamilelik olursa yaşı çok küçük, tehlikeli olabilir :(

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Henüz 5 aylık erkek kediniz cinsel olgunluğa erismemistir. Benimde erkek kedim var 5 aylıkken çiftleşme hareketini içgüdüsel olarak öğrenmeye başladı ama kızgınlık değildi yalnızca iç güdüsel olarak yapıyordu. Dişiyi hamile bırakabileceğini sanmıyorum pek ama tabi kedidir bu herşeyi beklerim ben kedilerden önlem almakta fayda var :))

Zeke
Zeke

118626

Bebiş diye biliyoruz onlar ne derde düşmüş..Bence de en doğrusu bu çünkü evet tehlikeli olacaktır Allah korusun:(


Kolay gelsin size. Umarım geceniz sorunsuz geçer :)

Mie
Mie

678

İnanmak istemedim ama gerçekten kızgınlıkta galiba :( dişinin de huyu suyu değişti yere sürtünüyor, kendini daha fazla sevdiriyor. Ben daha küçük oldukları için belki başka bir şeydir diye kendimi ikna etmeye çalıştım :). Yarın ilk iş veteriner o zaman ama kısırlaştırma için çok küçük değiller mi? Tehlikeli olur mu? :(

Mie
Mie

678

O zaman yarın hemen bir veterinere danışmak lazım ama bu gece ne yaparız bilemiyorum yalnız bırakamıyorum onları korkudan :( birini bütün gece farklı odada kapalı tutmaya gönlüm razı gelmiyor napıcaz bilemedim

Mie
Mie

678

Aman tanrım :D
Oda var ama tek tuvalet var, o biraz sıkıntı :(

Zeke
Zeke

118626

Ah o tuvalet derdi zaten bizi bitiriyor.


Benim bahçedeki bebişi çok soğuk havalarda içeri alıyorum, ama evimizde kedi kumu vs yok diye gece ben yatmadan dışarı çıkartıyorum tuvaletini yapsın diye.
Zaten tuvalet saati hemen hemen aynı her gün.
Bir de önce çişini yapıyor, 5-10 dk ortalarda dolanıp sonra da gözüme bakmak şartı ile kakasını yapıyor:D sonra da eve girip uyuyoruz.
Sabah olunca saat 6, 7'de tekrar çıkarıyorum dışarı.
Yani ikimizi de zorlamayacak şekildeki çözümümüz budur:)


Siz de tuvalet saatini bilip güveniyorsanız bu şekilde ilerlersiniz belki diye anlattım muhteşem tuvalet deneyimlerimizi :D

Mie
Mie

678

Çok teşekkürler herkese, umarım hamilelik olmaz gerçekten :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 643 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR