Kedi Mama Miktarı

Feris
Feris

707 Puan

Arkadaşlar merhaba,
Gündüzleri çalıştığım için kedimin mama kabını hep dolu bırakıyorum. Akşamları ise azalmissa üzerine ekleme yapıyorum. Kedim istediği kadar yiyor, miktar ayarlaması yapmıyorum. Acaba yapmalı mıyım? Sizler nasıl besliyorsunuz kedinizi ?

9 CEVAP

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Eğer kilosu normalse ve ayarında yiyorsa sıkıntı yoktur ama benim kedim gibi eğer serbest biraksam yarım kilo yiyecek olan bir kedi değilse kalsın böyle

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kediniz ayarını bilip yavaş yavaş yiyorsa, kilosu da normalse kısıtlama yapmanıza gerek yok. Kilo alıyorsa pakette yazan miktar kadar verin.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

2 su bardağı hiç az değil yalnız, kediniz az yemiyor yani. Yetişkin bir kedinin yemesi gereken miktar aşağı yukarı 1 su bardağı kadar pakette önerilene göre. Şu an yavru herhalde kısıtlama yapmayın ama kısırlaştırınca ölçülü verirsiniz. Bir kere şişmanlamaya başlayınca önünü almak zor oluyor, mide hacmi genişlediği için az mamayla doymuyorlar bu sefer.

Benim kedim dişi 18 aylık yani 1.5 yaşında ve 2 hafta önce kısırlaştırdik ama hala ölçülü vermiyorum zaten çok yemiyor eğer sizin kediniz çok yiyorsa yani ne kadar koysanız o kadar yiyorsa mama paketinin arkasında kiloya göre gramaj yazar ona göre verin günde 2 su bardağı fazla olur 1 su bardağı civarı falan daha iyi

Miyysila
Miyysila

915

Bende böyle yapıyorum zaten canı isteğince azar azar yiyor

787891
787891

118097

Benim kedim 13 aylık oldu hala ölçülü vermiyorum normal bir su bardağı 85gr mış bakkala gidip ölçtüm günlük 85gr yiyiyor kedim genel olarak

Feris
Feris

707

Kilosu yaşına göre iyi. Sabah iki su bardağı kadar koyuyorum akşam geç saatlerde bitiyor. N&d kitten mama kullanıyorum sanırım çok yememe sebebi mamanın besleyici olması:) Cevaplarınız için teşekkür ederim:)

787891
787891

118097

@dumaniskonunsahibi günlük olarak ne kadar yiyiyor ki?

Feris
Feris

707

Teşekkür ederim öneriler için miktarı düşürüp deneyeceğim. İki bardağı tam olarak bitirmiyor aslında ben sabah koyuyorum akşam üzerine ekleme yapıyorum sanırım bu yüzden ne kadar yediğini anlayamıyorum. Daha dikkatli takip edeceğim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 418 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR