Kedim Yiyeceklerimize Atlıyor

Herammm
Herammm

787 Puan

Kedim ne yersek yiyelim hemen geliyor ve üzerimize atlıyor. Koltukta oturarak çerez bile yiyemiyoruz. Sürekli kabında severek yediği maması suyu her şeyi var ama gözü bizim yediklerimizde:)) Bunu nasıl çözebiliriz?

12 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

Uzatın koklasın yerse tadımlık yesin bizimki vermezsem artık sadece oturup izliyor arada miyavlıyor eskiden atlıyordu ama şimdi zaten yiyeceği bişeyse vericeğimi bildiğinden atlamıyor

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Kediler yemeyecekleri şeyleri bir iki koklayıp bırakıyor zaten ama yemek istediği ancak yememesi gereken ( baharatlı soğanlı köfteler kremalı makarnalar sarımsaklı yiyecekler) yiyecekleri yememesi için biz mecburen odadan çıkarıyoruz sofra kaldırılınca kapıyı açıyoruz başka yöntem işe yaramıyor eğitemedik :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bizim ufak olan da herseye hevesleniyor bi, koklayip kaçiyo sonra.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yemek yerken kapıyı kapatıyorum, ama koltukta atıştırmalık bir şey yerken gelirseler şşşt yapıp elimin tersiyle hafifçe burunlarından ittiriyorum, birkac seferden sonra vazgeçip kucagıma oturup beni izliyorlar genelde, bu sırada göz teması kurmuyorum çünkü bakarsam hemen acındırmaya çalışıyorlar. Yiyebilecekleri bir şeyse en son azıcık tattırıyorum uslu durdukları için.

787891
787891

118097

@suleren aslında kedinize yoğurt verebilirsiniz haftada 1 kez onlar için sağlıklı

Herammm
Herammm

787

Bizim kız sadece kahve fincanını görünce gelmiyor. Kahveyi bir kez kokladı burun kıvırdı beğenmedi :)) Ama çerez falan yersek dibimizde bitiyor:)

suleren
suleren

13520

Benim kedimde tam tersi oldu maalesef...kıyamayıp yoğurt vs yediğimizde verdik bu sefer yoğurt kabının kapak açılma sesine bile geliyordu:( biz vermemekle çözüm bulduk maalesef. Vermeyeceğimizi bildiği için de masaya çıksa da 1-2 kere indirdikten sonra vazgeçiyor. siz bi deneyin @ballıbadem'in dediğini her kedi farklı sonuçta:)

Herammm
Herammm

787

Bir de öyle deneyim teşekkürler

TATA4242
TATA4242

118617

1-Yavruyken mutlaka alıştırın
2-Evde siz hariç,kimse mama konusuna müdahale etmesin,yani mama verebilirler ama birşey verilecekse,onu siz seçin.
3-Kediniz ne yaparsa yapsın,sizin ona istediği şeyi vermeyeceğinizi öğrenmeli,istediği kadar kıvransın ama siz vermeyin.
4-Eğer bunları öğretmesseniz,evdeki her poşeti karıştırır.Bu tarz huylar,doğuşdan gelmedir ve poşet karıştırma vb.gibi durumlar merakla,alakalıdır.Bunu yok edemezsiniz ama başka yönlere çevirebilirsiniz.(Oyun oynatmak,oyuncak,kedi evi,dışarı izleyebileceği bir yer(cama takılan vb.)kedi otu, şuan aklıma gelmeyen bir sürü şey)

TATA4242
TATA4242

118617

Her kedi farklı cevabı,çok iyi olmuş,evet doğru.Benim kedinin gözü,büyük odamızdan başka şey birşey görmez.Ne oyuncak ne birşey,tek ilgilendiği oda :D
Oraya girip,etrafta at koşturuyor.

suleren
suleren

13520

@787891 normalde veriyorduk ancak sıklaştırınca iyice alıştı bizimkisi:) bir süre sonra tekrardan vereceğim

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bizimki masada salam köfte oluncada ben vermediğimden ilgilenmiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1164 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR