Dış Parazit Gereklimi

Ebrarh
Ebrarh

106043 Puan

kedim ev kedisi pire falan bulacağını düşünmğyırum ne kadar gerekli 2-3 kere yaptırdım

11 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Gerekli degil sadece pirelendigi zaman yaptirin dediginiz gibi ev kedilerinin pirelenme ihtimali cok az pirelnirse de etkili bir damla kullanirsaniz hallolur. Zaten bu damlalarin koruma süresi 1 ay bile degil. Gereksiz yere kedinize zehir sürmeyin.

Sselin1
Sselin1

122024

Iç paraziti senede 2 kere kullanabilirsiniz. Inanin ev kedilerinde dusunuldugu gibi ic parazit oluşmuyor. Ama kediyi eve alirken ic parazit basarili bir sekilde temizlenmişse. ic parazitin farki su dis parazit gibi rahatca gözlemleyemiyoruz. Yoksa bana kalsa onu da hic yaptirmam ama önlem amacli sene de 2 kere yaptirilmali yada tatanin dedigi gibi senede 2-3 kere falan diski testi yaptirin gerekliyse parazit ilaci uygulatin. Sorun masraftan kacmakta degil 15 liraya yaptiriyorum yani.:)

TATA4242
TATA4242

118617

Pirelenirse diye aklınızda bulunsun gördüğüm en etkili damla broadline,iç ve dış parazit için etkili.Zaten pirelendiği zaman,pireden kaynaklı iç parazit olabileceğinden,tek seferde ikisinden kurtuluyorsunuz.Kimyasal filan zerre sevmemde,şu damla işini iyi bulmuşlar,hap yutturmak zulüm gibi.

İc paraziti aksatmayin biz caniverm kullaniyoruz ic parazit icin fakat dis parazit 6 ayda bir yaptirilabilir disari cikmiyorsa

TATA4242
TATA4242

118617

@Sselin1
Ya gerçekten masrafdan kaçmak diye düşünenler oluyordur,genelde doğal ürünler öneriyorum ve kullanıyorum.Ne zaman hap veya damla gibi ürünler kullansam,kedimin o neşeli hareketli hali kaçıyor.Bazıları aşı bile yaptırıyor.Köpekler için durum farklı ama özellikle dışarıda gezmeyen ev kedileri için,fazla zararlı ürünler.Ben biraz sonra hasta olduğum için,papatya içicem mesela,kullandığımız ilaçlar bana bile ağır geliyor,kedi gibi kücücük canlıları düşünemiyorum.Bu tarz kimyasal ürünler(vitamin dahil)doktor,hayvanlar için ise vet.hekim kontrolünde kullanılmalı.Doğal ürünler dahil,hastalık teşhisi konulmadan,hastalığı tedavi için kullanılamaz.Bizim ülkemizde bu bile yanlış uygulanıyor.Örnek vericek olursam,x kişisinin yüzünde sivilce var ama doktora gitmeden,yeşil çay kullanıyor.Sonra iyileşme olmadığını görünce,doktor televizyonda yeşil çay önermişti,işe yaramadı,diyor.Halbuki doktora gitse tahlil sonucunda,yüksek ihtimalle karaciğeri ile alakalı,bir durum olduğı görülecek.İsterse teşhis sonrasında,ilaç yerine,lavanta çayı kullanabilir ve 40 gün sonra tekrar,durumunu kontrol ettirir ve karaciğer yağlanmasının,son bulduğu anlaşılırsa,yeşil çaydan fayda görür.Çok uzun oldu ama anlaşılması için gerekliydi.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Özellikle ılıman ve sıcak havalarda yaptırın çünkü pire ve kene yazın horluyor. Yine de önlem amaçlı olsun ya pirelenirse? Napacaksınız?
Gerçekten çok zor o zaman.

TATA4242
TATA4242

118617

Seline katılıyorum,pirelenmediği sürece kullanmayın.Valla kokusu hala burnumda,o kokundan bile belli,nasıl birşey olduğu,içerik vb.zehir vs.olayına hiç girmiyorum. Benim kedim,lavanta koksun yeterli.

Ebrarh
Ebrarh

106043

iç parazit için önerileriniz neler peki

Ebrarh
Ebrarh

106043

Teşekkürler

TATA4242
TATA4242

118617

İç parazit için tenizol daha etkilidir.Caniverm 3 ayda bir kullanılırken,tenizol 4-6 ay aralığında önerilir.İç parazitden önce dışkı tahlili yaptırabilirsiniz.Parazit olmadan vermemiş olursunuz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 678 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR