5 Kere Kusmuş :(

Arkadaslar benim kedim disi 1.5 yasinda bir kedi. Kendi kedi cimi var ondan veriyorum cok seviyor fajat evimizde bir bitki var ben buyuk bir bitki yukari yerlere de alamiyoruz surekli onu yemeye calisiyor. Daha yeni gecen gun yemis onu ve 5 yere renksiz seffaf ama icinde yesil yapraklar olan o hitkiyi kusmus bazilari renkliydi hafif sarımtırak. Hani tadini begenmeyip tukururler ya onun gibi ama bayagi kucuk goller olusmus hani bikac damla degil ama bazi yerlerde cok azicikti. Neden hunu yapiyor sorum bu? Ve nasil onlerim

5 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ne bitkisi olduğunu biliyor musunuz, süs bitkilerinin çoğu zehirli kediler için, bazısı az bazısı çok zehirli. Önlemenin tek yolu o bitkiyi onun ulaşamayacağı bir yere koymak. Eve bitki alırken önce kediler için güvenli mi diye araştırıyorum ben.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Meraktan yiyorlar sonra da kusuyorlar işte. Bitkiyi erişemeyeceği bir yere koyma imkanı yoksa baska birine vermek daha iyi olabilir. Kauçuk vardı bende mesela verdim zararlı diye.

787891
787891

118097

benimde kedim 2 hafta önce biber bitkisinin yaprağını yemiş acısız normal büyük biber olanlardan zaten öylesine tohumlarını atmıştım yaprak çıkarmışlar sonra evde 1 kez kustu kusmukta yapraklar vardı kusmuğun suyuda yeşildi iyi ki bir daha kusmadı midesini rahatlatmak için malt verebilirsiniz

Sselin1
Sselin1

122024

Kedinize bugday cimi ekebilirsiniz bitki yeme ihtiyacini boyle karsilar belki saksinlarinizdan da uzak durur. Kusma olayi yine yasayabilir belki ama cim hem zararsiz hem de faydali.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Uzun ince yaprakli bir cicek bakiyordum kedimi almadan once. Kedimi alinca bitkiyi 2 dk rahat birakmadi. Ben de anneme verdim. Orda da annemin kedisi rahat birakmadi. En iyisi bitkiyi ya kapisi kapali olan bir odada tutmak ya da evden cikarmak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 348 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR