Acill Yardim Edin!!

Tikos
Tikos

1504 Puan

Arkadaslar merhaba. Benim kedim disi ve 34 gunluk hamile. 2.5 yasinda. Bu aralar istahi asiri acik ve surekli islak mama isteyip agliyor. Biz de hem hamile hem de cok istiyor diye neredeyse her gun islak mama ve yumurta gibi ek besinler veriyoruz. Fakat bu sabah normalde olan siyah kakasinin yerine sari ve civik bir kaka yapmisti ve heryere bulastirmis. Yani bu gune kadar kedim hic ishal mamisti ve ben de cok endiselendim bir de ustune ustluk hamile olmasi beni asiri korkutuyor. Veterinere tabiki goturucez ama cok hircin bu aralar yani kafesine asla sokamiyoruz gidecegini anliyor zorlamak da istemiyorum eve gelen veteriner de yok ama bir sekilde goturecegim. Bu surek icerisinde hemen prebiyotik almaya karar verdim. Kullananiniz var mi yani piyasada bildigim bir prebiyotik yok kediler icin. Ben de cocuklar icin olan prebiuotiklerden almaya karar verdim ama kullananiniz varsa dozunu ve markasini soyleyebilir mi acaba?

11 CEVAP

Bue
Bue

773

Öncelikle geçmiş olsun bu tür durumlarda her zaman gittiğiniz bir veteriner varsa telefonla arayıp danışabilirsiniz ben öyle yapıyorum eminim veterineriniz yardımcı olacaktır.

787891
787891

118097

Patates haşlayıp veya tavuk göğsü verebilirsiniz yaş mama vermeyi bir süre kesin 1 güne geçmezse veterinere gidersiniz

Sselin1
Sselin1

122024

Yumurtayi direk bütün olarak vermeyin günde ceyrek yumurta verebilirsiniz suan icin degil ama. Eger felix gibi mamlar verdiyseniz ishal olmustur ve yumurtdan dolayi. Arkadasin dedigi gibi derisiz tavuk gogsu ile patatesi birlikte haslayip verin ishali düzelmeye baslayacaktir. Probiyotik kullanmak isterseniz reflor sase alabilirsiniz. Ya da gimcatin macunu var. Bu arada Kedinize evde kendiniz yas mama yapabilirsiniz bir sürü tarif var bu sekilde ishal olmaz :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Sselin1
Selin’cim Reflor prebiyotik değil ishal kesici bence tavsiye etmeyin kimyasal ve nasıl etki yapacağını bilemeyiz. Hem kedisi hamileymiş.

msardogan
msardogan

472

Veda'nın ürünleri çok iyi. Biraz pahalı ama araştırmanızı öneririm. Sadece veteriner kliniklerinde satılıyor ve gerçekten etkili sonuç veriyor. Tabi kullanmadan önce mutlaka hekime danışın. Dozunu nasıl ayarlamanız gerektiğini o söyleyecektir. İnsan için olanları vermenizi önermem çünkü insan anatomisi ile hayvan anatomisi birbirinden çok farklı yanlış bir şey yapmış olmayın.

Gkocg
Gkocg

12376

Reflor ishal kesici değil, probiyotiktir. Bir çeşit maya mantarı içerir. Bağırsak florasını düzene soktuğu için ishali de düzeltir.
Reflor şaseyi güvenle kullanabilirsiniz

TATA4242
TATA4242

118617

Siz götüremeseniz bile,eğer herhangi bir endişeniz var ise eve gelen,vet.hekimler mevcut.Yakınınızdaki bir veteriner hekime rica etseniz o dahi gelir.

Feris
Feris

707

Merhaba ben kedim için kullandim veterinerin tavsiyesiyle. Proplan prebiyotik günde bir paketi mamasinin içine kattım. Paketler kabartma tozu paketi kadar. Benim kedimin kakası olmasi gerekenden daha yumuşaktı o yüzden kullanmıştım 3 gün boyunca.

Tikos
Tikos

1504

Cok tesekkurler hepinize..
Kedim kendi kendine duzeldi yani birkac saat icerisinde tekrar kakasini yapti ve normale donmustu ama ben yinede veterinere goturecegim aksama herkese oneriler icin tesekkur ederim

Gkocg
Gkocg

12376

Veterinere sormadan vermeyin tabi bir şey. Tekrarlamaz umarım

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Merak etmeyin benim Mia'm doğuma 4 gün kala erkenden suyu gelmişti, normal de doğu olacağı gün gelmesi lazım dı, tuvaleti de bir garipti sürekli oturduğu yere sarı sümüksü kıvamda akıntıları olmuştu.2 gün kala ise kanaması olmuştu evin her yerin de kan damlaları vardı ve herkes düşük diyordu, çok endişelenmiştim ve ailem evde olmadığı için Mia nın öleceğini düşünerek saatlerce ağlamıştım, elimden bir şey gelmediği için sadece onu motive ediyordum. Benim güçlü kızım ben uyurken doğumunu yapmıştı ve dünyaya güzeller mi güzeli şekeri getirmişti. Her şeyi kötüye bağlamayın ve korkmayın, doğumdan sonra 1 hafta kanaması devam edecek önlem alın ve kınızı düzenli besleyin, yaş mamanın fazlası zarar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 822 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR