2 Kedimde Erkek Ve Kısırlaştırmam Onların Sağlığı İçin İyi Mi ?

Newyork
Newyork

280 Puan

Kedimi bi kaç hafta önce veterinere götürdüm kısırlaştırılmanın sağlığı için iyi olduğunu söyledi doktor. Açıkcası bilemedim kısırlaştıran varsa soruma cevap verirse sevinirim. Kötü mü yaparım iyi mi bilemedim yardımınıza çok ihtiyacım var ve 2 kedimde erkek olduğu için benim için önemli bi karar. Kedilerim zaten daha 6 aylık erken ama bilgi almak önemli.(bide ameliyattan sonra neler oluyor onu da öğrenmek isterim)

13 CEVAP

lwb
lwb

120668

Erkek kediler operasyonu çabucak atlatırlar ve tabi ki kısırlaştırmak en iyisi, burda bir çocuğumuz belki de %90'ımızın kedisi kısır ya da kısırlaştırmak için büyümesini bekliyor.
Kısırlaştırmanın yararları yazarsanız internete bir çok yazıyla karşılaşırsınız, özet geçmek olursa kedinizin ileriye yönelik hem fiziksel hem de psikolojik sağlığını önemli derecede olumlu etkiler çünkü kızgınlık çiftleşemeyen bir kedi için işkencedir.
Çifteştirmek de çok büyük bir külfet, kedinizin karşı kediden viral hastalıklar da olmak üzere bir çok hastalığı kapma riski vardır ve vicdani yönden de bakarsak sokakta bir sürü can ölürken çiftleştirmek olmaz:), özellikle erkek bir kediyse zaten sürekli çiftleşme isteği halinde olucaktır bu durum sizi de etkiler ne uykularınız kalır ne de huzurunuz artı olarak dışarı kaçma durumları da vardır dişi uğruna, hiç belli olmaz.
Yaşı benim araştırmalarıma göre uygun, erken kısırlaştırmayı bir çok kez tartıştık forumlarda. Bilgilenmek isterseniz bu aylıkta kısırlaştırma için size makaleler, yazılar atabilirim ama 1 yaşına bekle diyen de olacaktır, bu benim araştırmalarıma göre (ki doğrusu böyle) mantıksız ve bir dayanağı yok.

1-2 aya kızgınlığa girerler. Kızgınlığa girince her tarafa idrarlarını yaparlar, agresifleşirler, birbirleriyle kavga etmeye başlarlar ikisi de erkek oldukları için. İdrarları aşırı kötü kokar duvarlara idrar püskürtürler. Yani kesinlikle kısırlaştırmalısınız. Zaten onlar için de zor bu stresi yaşamak, kısırlaştırmak iki taraf için de en iyisi.

lwb
lwb

120668

Ayrıca erkek kedinizin yapısal olarak idrar yolları dar olduğu için bol sıvı tüketimine özen gösterin, dişilere nazaran erkek kediler idrar yolu hastalıklarına yatkındır kısır olsa da olmasa da.

Sselin1
Sselin1

122024

7-9 ayliklarken saglik durumu ve kilolari da uygunsa kisirlastirmanizi tavsiye ederim. Inanin erkek kediler cok cabuk toparliyor hic ameliyat olmamis gibi ertesi gün kosup oynayacaklar :) ve eskisinden daha huzulu oluyor kizginliga giren kediler asiri stresli ve agresiflerdir hem kendileri hem de siz bu sürecte cok yipranirsiniz oyuzden en sagliklisi kisirlastirmak. Onlari surekli ciftlestiremezsiniz inanin dusundugunuz gibi olmuyor eve gelen kediyle alismalari günler sürüyor. Bir kere ciftlesti gecti diye dusunmeyin ertesi gün ayni belirtileri göstermeye devam edecek eve idrar yapma sabahlara kadar miyavlama gibi. Hastalik kapma ihtimalinden bahsetmyorum bile.

Bizde bu operasyonlardan geçtik ilkten insan çok pişman oluyor yapmasaydım etmeseydim ama onun sağlığı için bunun gerekli olduğunu bilmek bi nebzede olsa içimize su serpti yavrum ameliyattayken ağlamaktan içim dışıma çıkışti onu öyle görmek sonrasındaki acı çekişleri ama temiz bi ortamdw pansumanlarini yaparak kolayca atlattik şükürler olsun ki. Bence sizde yaptırın ben onların sağlığı için kızgınlık dönemlerinde vücutları aşırı derecede yoruluyor ve sürekli bi arayış içinde oluyorlarmis idrar bırakma ve kokuda cabası zaten ne siz yorulun nede yavrucaklar sağlıklarında soru yaşasın. Mutlu günler

Birde operasyon sonrası kilo kontrollerini elinizden bırakmayın kilo almaları çok kolay oluyor çünkü birazcık miskinlesiyirlar ameliyattan sonra buda hareket kısıtlaması vsvs getiriyor mama konusunu devamlı veteriner hekiminizle iletişimde olmakta fayda var

pinarcaya
pinarcaya

19123

Kisirlastirilinca buyumeleri durmuyor ki... Su anda da kisirlastirabilirsiniz. Arkadaslarin dedigi gibi bol bol su icmelerine dikkat etmeniz lazim ve kisir kedi mamasi kullanmaniz lazim.

lwb
lwb

120668

bir çoğumuzun kedisi*

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ben en azından 10 aylık oluncaya kadar erkek kedilerde beklemenizi öneririm...Çok küçükler daha gelişimlerini tamamlamadılar...

TATA4242
TATA4242

118617

Evde yaşayan yada evde yaşayıp dışarı çıkabilen kedinizi kısırlaştırın,yararlarını anlatsam,bu platform yetmez,kötü yanları,bakımına ve ilgisine daha çok ilgili olmanızı gerektirir.Su içmesi,mama içeriği,oranlara dikkat etmek,daha fazla önem kazanıyor.Aktifliği eskisi kadar olmuyor ama eskisinden daha huzurlu oluyor,orası ayrı.Daha bir çok etkiside var ama en iyisi kısırlaştırmak,birşeyin doğru tarafı baskın ise,o şey doğrudur.Kısırlaştırmakda böyle birşey. Kısırlaştırın ve evde kedi ve köpek bakımı yapanlar içinde önerin.Hatta tavşan gibi kemirgenleride bu sınıfa dahil edebiliriz.Sağlık açısından faydaları,kısmına hiç girmiyorum,zaten araştıran hayvanseverler bunları biliyordur.

lwb
lwb

120668

Barınağın şartlarını bilmiyorum ben genelde güvenmiyorum ve tavsiye etmem ama steril ve güvenilir olduğunu düşünüyorsanız ve operasyondan sonra hemen size teslim edeceklerse düşünebilirsiniz, eğer güvenmiyorsanız ve müşahadede tutup, koşulları kötüyorsa kedileriniz ordan hastalık kapabilir, bir tanıdığımın barınakta kısırlaştırma sonrası başına geldi çünkü. Sonra kliniğe vermediğiniz kısırlaştırma ücretinin 3-5 katını iyileştirmek için ödersiniz ayrıca tahlil vs yaptıklarını düşünmüyorum barınakta.
Bence bir kere para verin kliniğe o da güvenilir olsun, iki erkek kedi kısırlaştırma 700-800 tl tutacaktır bir klinikte yaşadığınız yere göre. Ömürlük birşey olduğunu unutmayın.

Sselin1
Sselin1

122024

2-3 ay daha bekleyip para biriktirin ve veterinerde kisirlastirin her veteriner fazla pahaliya yapmiyor simdiden arastirip uygun fiyatli ve guvenilir bir veteriner bulun Kedinizi sagligi icin bir kereligine bu parayi verin. Ameliyat sonrasinda sadece narkozun etkisi gecene kadadr yanlarinda olmaniz lazim cunku biraz sersem oluyorlar bi yerden dusup kendilerine zarar verebilirler tam olarak kendilerine gelmeleri ertesi günü bulabilir kediden kediye degisiyor. Ama ertesi gün hicbirsey olmamis yemek yiyorlar oynayip kosuyorlar :)

Newyork
Newyork

280

Sağlıklı olduğunu bende okudum fakat teyzem bana durmadan yok sahipleri kisirlastirdigi icin hic mutlu olmadiklarini sikayetci olduklarini soyledi diyip duruyor ne kadar doğru bilemem ama bende sağlıklı olduğunu düsündüm bide ameliyat sonrasi zor oluyor mu yada kötü bi sonuc fln yani İnsallah olmaz tabiki ama yinede ogrenmek isterim bi sorum daha olucak ben kedileri aldigim barinaktan kontrollerini flan yaptiriyorum orada veteriner var orda ameliyat olmasi sizce sağlıklı olurmu diger kliniklerin pahali olabilecegini dusunuyorumda cunku barinakta ki ucretsiz yapicak ordan alindigi icin kediler (bu arada cevap verenlere cok tesekkur ederim icim ferahladi cunku korkuyodum ????)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 568 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR