Oğlum Çok Sert Isırmay Başladı

tubanur
tubanur

120464 Puan

Terrier cinsi bir köpeğim var. Cinsine göre aşırı güçlü rahatlıkla bir husky kadar çekiştirebilir sizi. Oyun oynarken elimi ağzına alır hafif hafif ısırmadan bırakmıyor. Eskiden canımı yakmıyordu fakat 1 haftadır çok sertleşmeye başladı. Şu an iki kolumda mosmor ve çizikler içinde. Ne yapmam gerekiyor bunu önlemek için?

3 CEVAP

Alynacpn
Alynacpn

1834

ilk olarak sizinle oyun oynadığını zannediyor bu büyüdükçe dişlerinin gelişmesine bağlı bir olay yani 2 aylık bir köpeğin oyun oynarken sizi ısırması etkilemez fakat 6 aylık bir köpeğin ısırığı canınızı yakabilir. Ufaklıktan kalma alışkanlıklarına bağlı bir durumdur bu.
Mesela oyun oynarken sizi ısırmaya çalışıyorsa kesin bir sesle "hayır" diyin olmadı elinizde hafifçe ittirin bunun karşılığında size şirin görünmeye çalışabilir veya oyunun bir parçası zannedip tekrar denemeye çalışabilir fakat otorite kurup o "hayır" dediğiniz şeyi başka bir sefer de "evet" dememeniz lazım. bu hayvanda kafa karışıklığına yol açabilir. bu birinci yöntem,
gazete kağıdını rulo şeklinde yapıp ısırdığı zaman hemen yanına yere vurmayı deneyin ama kendisine sakın vurmayın terrier cinsleri genelde çok duygusal ve inatçı olduğundan bu sizden uzaklaşmasına neden olabilir. Gazete yöntemi 2. yöntem zorda bu yöntemle kangalın eğitildiğini görmüştüm fakat zorda kalmadıkça ikinci yöntem yerine ilk yöntemi seçmeyi deneyin bence :)

tubanur
tubanur

120464

Kesinlikle ilk yöntemi deneyeceğim ona hayır derken bile kırılır mı diye düşünüyorum hayatta korkutamam onu :) teşekkürler

hayır de ve onun anlayacağı bir şekilde hafif ceza ver

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1285 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR