Kedi Patisi Soyulması

MarcoPolo
MarcoPolo

255 Puan

Kedimin patilerinin altı sürekli soyuluyor, kumdan kaynaklandığını düşünmüştüm fakat kumunu 3 defa farklı farklı en kaliteli markalardan almama rağmen başlarda düzeliyor sonrasında tekrar soyulmaya başlıyor. Ne yapayım ?

13 CEVAP

Bellasmom
Bellasmom

2683

Ben bir ara kalın taneli kum almıştım o zaman kedimin patilerinin soyulduğunu farketmiştim. Kalın taneli kullanıyorsanız eğer ondan olabilir.

TATA4242
TATA4242

118617

Bilgi vermek adına;
Ctrl c ve ctrl v
Kedi ve köpeklerin pati tabanlarındaki deri, vücutlarının geri kalan kısmını kaplayan deriden çok farklıdır. Kıl ve folikül bulunmayan pati tabanları, hem çok güçlü ve kalın, hem de oldukça esnek ve yumuşaktırlar.


Patileri aşındıkça altlarında çatlak ve yarıklar oluşabilir. Bu durumda zararlı bakteriler vücuda gireceğinden ayaklarında ağrı ve iltihaplanmalar ortaya çıkar.


Patilerindeki acı yüzünden evcil hayvanlarımızın hareketlerinde de azalma görülebilir, bu da kilo almalarına ve dolayısıyla ayaklarında daha fazla rahatsızlık ve ağırlık hissetmelerine yol açacaktır.


PENÇELER
Pençeler, epidermisin sert ve keratinleşmiş halidir. Evcil hayvanlarımız tırmalamak, tırmanmak, kazmak ve av yakalamak için pençelerini kullanır. Pençe uçları sürekli yenilenerek keskinliğini korur.


Düzenli bakım yapılmaz ve beslenmeye önem verilmezse tıpkı deri gibi pençeler de hassaslaşır ve çatlar. Bu da ağrı ve enfeksiyona neden olabilir.


Genel olarak, evcil hayvanlarımızın deri sağlığına yararı olan her besinin pençelere de aynı şekilde yararı olduğunu söyleyebiliriz.

787891
787891

118097

O kedilerde kuruyunca oluyor ıslak yere basmadığı için kedinizin patisini hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz o işe yarar

Katya06
Katya06

13665

Benim kedimde de oluyor. Ablama sormuştum, bizimkilerde de küçükken oluyordu dedi. Büyümeden kaynaklı bir şey olduğunu düşünüyorum

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kedi kremleri oluyor deneyin bence ve sürünce bişeyle 10 sn olsa bile oyalayın

MarcoPolo
MarcoPolo

255

Kedi kumu olarak bentonit kullanıyorum ve en kalitelilerini kullanıyorum. Patisinin altında soyulan deriyi kendi ellerimle soyduğumda tepki vermiyor, canı yanmıyor. Ölü deri soyuyorum sanki hissetmiyor bile. Altından da tertemiz kendi derisi çıkıyor. Ama ben soyduktan 1-2 hafta sonra tekrar soyulmaya başlıyor. Kumundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Malt ve proplan kısır maması veriyorum. Şimdi vitamin takviyesine başladım. Hindistan yağını deniyeceğim teşekkürler

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Çok ilginç çünkü ilk kez duyuyorum.
Umarım geçer ve iyi olur bir an önce

TATA4242
TATA4242

118617

Birde eklemeyi unuttuğum şeylerden biri,
@Bellasmom arkadaşımıza katılıyorum.Kum bu konuda çok önemli.Kumunu daha hassas olan pelet kum olarak çevirebilirsiniz veya daha hassas kokusuz ve aktif karbonlu kumlara geçebilirsiniz.Pati altlarını Hindistan cevizi ile besleyebilirsiniz,kuruluğu alıcak ve döküntüleri azaltarak,en sonunda çözüm sunacaktır.

MarcoPolo
MarcoPolo

255

Hala devam ediyor, az önce kendi tırnağım kadar büyüklükte bi deriyi soydum gıkını çıkarmadı. Altında da kendi derisi duruyordu. Sanki yılan gibi deri değiştiriyor, soyduğum deri hiç canını yakmıyor umursamıyor bile. Bugün tekrar kumunu değiştirdim ve hala devam ediyor. Denediğim 4. kum markası ve bentonit kullanıyorum kumdan kaynaklanmadığına neredeyse %100 eminim.

MarcoPolo
MarcoPolo

255

Kedim bu durumdan rahatsız da değil arada sırada 1-2 yalıyor sonra yine koşturmaya devam :))
Sürekli dikkatimi çektiği için ben rahatsız oldum. Kendisi rahatsız da olmuyor

BalliBadem
BalliBadem

121963

Aleo vera jel de iyi gelebilir

Aleo vera zararli degil mi kediler icin ben pati bakimi icin vazelin gibi bisey aldim onu sürüyorum soyuluyor bizimkininde

Ebru-c
Ebru-c

4513

Merhaba, geçti mi kedinizin pati soyulması? Benim kedimde de var aynı sorun. 1 yaşında ve sürekli bu şekilde. Kantaron yağı sürmeye başladım şimdi de.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17196 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81887 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR