Friskies Kısır Kedi Maması Nasıl Acaba ?

duumanpasa
duumanpasa

369 Puan

Kedimi kısırlastırmadan önce bir kaç kez verdim çok aşırı sevdi.Ama sonra zararlı olduğunu okudum bir kaç yerde ,vermedim. Gerçekten zararlı bir mama mı yok değilse friskies kısır kedi mamasını almayı düşünüyorum.

10 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Her kedinin damak tadı farklı açıkçası.Her kedi her mamayı sevmiyor.Her kediye de her mama iyi gelmiyor.Çok iyi mama derler bir bakarsınız kedinizin tüyleri dökülüyordur filan...
Şahsen yerli mama tercih etmiyorum tüm dünyadaki geçerli ithal mamaları kedilerime veriyorum.
Friskies kötü bir mama değil ama besleyiciliği biraz az.İçindekiler kısmında da %20 et ve et türevleri içerir diyor.Aynı fiyat aralığında Whiskas da var ve ben arada kedilerime veriyorum. Ben bu mamadan rahatsız değilim. Kötülenen bir mama olsa da içeriğindeki et miktarı %4 sanılsa da aslında %4 değil %20’dir.
Belirli renkli tanecikler içinde %4 et vardır yazar üzerinde de.Bu yanlış yorumlanır.
Bu mamaların Enjoy, Paw paw , Goody gibi mamalardan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Farklı fikirleri olan arkadaşlarıma da saygı duyuyorum...

lwb
lwb

120674

MARKET MAMALARIYLA KEDİ BESLEMEYİN

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

içeriğine şöyle bir baktım da internetten, çöpten beslense daha iyi gıda bulur. bu mamaları alıp boşuna paranıza da kedinize de yazık etmeyin

kayrae
kayrae

11267

ayrıca %20 de %4 kadar berbat bir orandır. kedi zorunlu etçildir. diyetinin %90’ının etten oluşması gereklidir. aksi taktirde vücudu gerekli şekilde çalışamaz. sonra gelsin hastalıklar ve erken ölüm. kediler günümüzde kabul edilenden daha uzun yaşamalıdır.

kayrae
kayrae

11267

friskies tabii ki de kötü bir mama. (diğer bütün kuru mamalar gibi) kedinize telef olmuş ya da otanazi edilmiş rakun, at vs. eti yedirmek istemiyorsanız purina ve royal canin mamalarını gördüğünüz yerden çığlık atarak uzaklaşın.

paws
paws

643

Bence felicia fiytını hak etmiyor.Son zamanlarda büyük ölçüde zam yaptı.Onun yerine uygun fiyatlı olarak brit premium 8 kg alın.160 TL.Kg 20 ye geliyor.Felicia ile aynı ve britte et var.Hattaprofine dah iyi olur kg 25 TL

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kayrae ‘nın dediği doğru.
Yapabiliyorsanız kedinizi et ile besleyin çünkü kediler etçildir ama herkes bunu her gün yapabilecek durumda olmuyor. Mecburen kuru mama kullanıyorsanız da yapacak şey mümkün olduğunca yaş mamayla desteklemek.

duumanpasa
duumanpasa

369

Felicia almaya karar verdim.Kuru mamasını da evde yaş mama yaparak destekleyeceğim.Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

BalliBadem
BalliBadem

121963

@paws a katılıyorum kesinlikle daha mantıklı bi seçim olur

@paws bende katiliyorum. Friskies iyi bir mama degil hem purina ürünü. Her sevdikleri sey iyi degil maalesef. Profine kisir alabilirisniz. Daha yuksek gramajda alirsaniz hem daha uygun olur hemde uzun sure idare eder

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18137 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR