merhaba, bazı kedilerin cinslerinden dolayı yüzeri biraz basık olur bu yüzden normalden fazla göz yaşı akıtırlar. kedi göz temizleme sıvısını bir pamuğa dökerek temizlenmelidir. böylece hem gözleri temiz olur ve enfeksiyon riskinden kaçınmış olursunuz hem de kahverengi gözyaşı izi kalmaz. ben haftada bir iki kez temizleme sıvısıyla temizliyorum. ama onun dışında da yeni uyandığında gözünde birikiyor bazen, onu da gün içinde gördükçe peçeteyle veya parmağımın ucuyla alıveriyorum.
Çok teşekkür ederim :')
Bu hale gelene kadar hiç görmüyorlar mı ya insan bi temizler ben her gün bakıyorum gözlerine :) british cinsinin çok gözleri akmaz muhtemelen hiç temizlememişler ondan birikmiş iz kalmış
Merhaba. Benim kedim de British. Bu türlerde (ve bazen kedinin karakteri gereği) biraz fazla gözyaşı olabiliyor. Scottish kızımın müthiş gözyaşı olurdu misal. Biz gün aşırı kontrol edip çaylı pamuk ile siliyoruz. Eğer yoğun gözyaşı belli dönemlerde görülüyorsa kulağı da kirlenmiş olabilir. Ancak kulakları çok hassastır çok narince ve bir en fazla iki dokunuşla temizlemek gerekir. Gözyaşı temizlenmezse de o tür kahverengiye çalan renkte kurumuş çapağa benzer tortular oluşur.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor