Kilo Kontrollü Kedi Maması?

Miyavmia
Miyavmia

659 Puan

Uzun süre kizima hills gastrointestinal mama yedirmek zorunda kaldik ve ciddi anlamda kilo aldi şimdi ise nd az tahilli kisirlastirilmis mama kullaniyoruz ölçü dahilinde vermeye çalışsakta malesef kiloyu sabitleyemedik şuan 5.5 kg ve veterinerimiz sınirda oldugunu söyledi. Sizin kilo kontrolü dahilinde verdiğiniz kisirlaştirilmis mamalar neler? Yada bizim şüşkoya önerebileceğiniz mama varmı :)

9 CEVAP

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Diet +bol bol hareket lazım o ufaklığa

Ve evet sizin kız çok şüşgoymuş benim Kocaman oğlan 5,5'tu en son şimdi birazcık kilo verdi gibi :).

Miyavmia
Miyavmia

659

Cevaplar için teşekkürler gün içerisinde mutlaka aralıklarla hareket halindeyiz birlikte. Ama daha fazlasını deneyeceğim. Açıkçası ndyi fazlasıyla seviyor light bir mama kullanırsam daha az tüketir ve mama kabinin başında daha az ağlar diye düşünmüştüm:(

Natkarat
Natkarat

10977

Öğün sayısını artırıp ölçülü verin. Başta süreç zor olabilir ama alışıyorlar. Özellikle oyun oynattıktan sonra yedirmeye alıştırın ki oyun oynamaya istekli olsun. Ayrıca gece öğününü en minimum düzeyde tutun. Çünkü en çok kilo aldıran yatmadan önce beslenmeleri. :) Karbonhidrat ve yağ oranı mümkün olduğunca düşük olmalı. Aralarda çok acıkırsa herhangi bir şeker içermeyen macundan biraz verirseniz bu sizi bir süre idare edecektir.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kedinizin beslenmesini yaş mamayla destekleyebilirsiniz...
Kuru mamasını da ölçülü verin.
Günde iki öğün yeterli olacaktır.

lwb
lwb

120674

Aynı kilo verdirme sorununu yaşıyorum ,bizimki 5.700dü en son.
Öğünlerini sadece sabah akşam olmak üzere böldüm ve oranını azalttım, gün içinde çok isterse azıcık veriyorum. 2-3 gün zorlandı ama sonra alıştı gözle görülür derecede daha da hareketli ve sanki göbüşü azıcık gitti. Yaş mama sık kullanıyorum, bir öğünü kuru mamaysa bir öğünü yaş mama oluyor.
Bol bol hareket, sevdiği oyuncaklarla oynatın.

Hills yüksek karbonhidratlı bir mama olduğu için kilo alımını daha da tetiklemiştir. ND kullanmaya devam edin derim ama yemesi gereken miktar 80 gr ise 75'e düşürün. Yani mamasını değiştirmek yerine mama miktarını azaltmak daha doğru olur. Ve evet bol bol hareket ettirmeniz en önemlisi.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Light mamayı boş verin bu çoçuğa protein lazım biraz insan gibi düşünün lütfen

Miyavmia
Miyavmia

659

İnsan gibi düşünün derken ne demeye çalışıyorsunuz ..?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 488 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR