İç-Dış Parazit

dilaraaxing
dilaraaxing

4708 Puan

Merhabalar. Üç yaşında bir kedim var ve bugüne kadar 4-5 ayda bir parazitlerini düzenli gittiğimiz veteriner kliniğinde yaptırıyordum. Ancak geçen günlerde sakatlanmış bir kediyi tedavi ettirip eve alınca iki kedi masrafları çoğaltacağından acaba paraziti kendim yapsam uyguna mâl olur mu, zararları var mı merak ettim. Sizce kendi yaptığımızla kliniklerin yaptığı arasında bir fark var mı? Dahası kendim yapmak istesem parazit ürünlerini nerelerden temin edebilirim?

7 CEVAP

Catloveerr
Catloveerr

13260

Valla daha uyguna geliyor ve hep alınmasını önermiştim ama kedime hapı yutturamadık yaş mamayla da yemedi :/ veteriner yolu gözüktü. Veteriner kliniklerinden alabilirsiniz şimdi aklıma geldi iç parazit için damla şeklinde olanlar da var. Veteriner malzemeleri satan eczanelerden, toptan yerlerden daha ucuza alabilirsiniz.

Gokberk39
Gokberk39

879

İç parazit için hap alabilirsiniz. Yutturması biraz zorlasa da zamanla alışıyorsun. Dış parazit için ense damlası kullanabilirsin. Fakat bunları veterinerden temin etmen gerek. Bir miktar daha ucuza gelir bu şekilde. Bir de tavsiyem veterinerlerde ücret değişik olabiliyor. Fiyat araştırması yapabilirsin.

787891
787891

118097

@catloveer hapı toz haline getirip mi verdiniz?

Peliinky
Peliinky

619

ic parazit icin hap veterinerler veriyor ama dis parazit icin ense damlasini ben pek onermiyorum,cunku pireleri oldurmek icin hazirlandiklarindan belli miktar zehri olabilen urunler yani kedinizin kendisini bir sure yalamamasi gerek bu da zor ????‍♀️

Natkarat
Natkarat

10977

İç parazit hapını alıp yutturabilirsiniz. Tanesini 10 liraya (caniverm) alıyorum. Daha önce çok kediye hap yutturduğum için hiç sıkıntı yaşamadım. Dış parazitte ise ense damlasını (profender) 25 liraya alıyorum. Bu hapa göre daha kolay ama nereye sürdüğünüz çok önemli. Mutlaka yalayamayacağı ense kısmına sürmelisiniz. İnternette hem iç hem dış için çok video var. İncelerseniz çok rahat kendiniz yapabilirsiniz. Bu fiyat ufak değişkenlik gösterebilir ama uçurum varsa diğer veterinerlerden fiyat almakta fayda var. Ben üç ayda bir iç 5-6 ayda bir dış parazit uyguluyorum. İç parazitin bir tanesinin enjeksiyon formunda yapıyorum. ( 3 kez hap 1 kez enjeksiyon gibi) O da satılıyor ama her veteriner vermeyebilir. Veterinerler dışında satan eczanelerde mevcut. Yalnız veteriner şikayetlerinden ötürü reçete talep edebiliyorlar. Buna da kazanç etkisinden dolayı çoğu veteriner yanaşmayabiliyor. Belediye veterinerlerinden reçete ettirebilirsiniz. Eğer eczaneden alırsanız toplu aldığınız için çok daha uyguna geliyor. Ben uğraşmamak için hem de veteriner kontrolüne girsin diye veterinerden temin ediyorum.

Catloveerr
Catloveerr

13260

@787891 hayır toz haline getirmek zararlı biz nasıl içtiğimiz hapları çiğnemeden yutmamız gerekiyorsa bu da öyle. Bir de @tata4242 arkadaş toz haline getirince kana karışabilir gibi bir şey demişti o yüzden zararlı.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Yarım hapı ikiye böldüm yaş mamadan da yemedi. Yutturmaya çalıştık geri kustu hepsini

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 578 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR