Agresif Ve Saldırgan Köpek Kısırlaştırılırsa Sakinleşir Mi?

drop
drop

234 Puan

merhabalar. 2 yaşında cocker cinsi erkek köpeğim var. bazen durduk yere bazen de dışardaki kedi köpek seslerine vesaire aşırı tepkiler veriyor deli gibi havlıyor ve susturamıyoruz. üstüne gidince saldırıyor. havlama problemi yaklaşık 1 senedir var ama olayın ciddiyeti gittikçe arttı. beni birkaç kere ciddi ciddi ısırdı gerçekten saldırıyor yani. benim odamda kedi gibi yatar kendini sevdirir sırnaşır bırakın saldırmayı asla havlamaz bile ama evin diğer odalarında özellikle annemin yanında bana bambaşka davranıyor ve bu beni inanılmaz yıprattı. darwin daha küçükken annemin beni dinlemeyip ona yanlış davranması sonucu iş buralara kadar geldi ben böyle düşünüyorum. yapma dediğim ne varsa yaptı. evde tuvaletini yapmaması gereken yere tuvaletini yaptı "oy oğluşum bi şey olmaz bak nasıl utandı yazık" diye güldü başını sevdi. darwin yapmaması gereken ama anneme komik gelen bi şey yaptı ben tepki gösterdim ama annem yine güldü. yani yapmaması gereken her şeyi yaptı. ve şu an bunun önünü asla alamıyoruz. evden çıkma derecesine geldim ama maddi olarak gücüm yok. ailemle aram bozuldu. odam dışında darwinin yanından geçmeye bile bazen korkuyorum havlayıp saldıracak yine diye. o kadar okudum araştırdım bi şeyler uygulamaya çalıştım ki. gerçekten inanamazsınız. ama herkes aynı şekilde davranmayınca hayvanın da kafası karışıyor haliyle ve evdeki diğer insanlardan yüz buluyor. lider vasfını yükledi kendine ve bunu düzeltemiyorum tek başıma. son çare olarak kısırlaştırmayı düşündüm. şimdiye kadar hiç çiftleşmedi onu bu zamana kadar kısırlaştırmamış olmam benim ihmalim ama doğru olan doğasına aykırı bi şey yapmak mı bilemedim. lütfen bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan birileri bana yardımcı olsun lütfen


4 CEVAP

BetaZed
BetaZed

681

Öncelikle Darwin için oldukça üzüldüm. Köpeklerde liderlik vasfı biraz katı bir kuraldır. Eğer ki birinizi ısırırsa lider olmak için elinden geleni yapacağı anlamına gelir. ergenlik çağında olduğu için en diri canlı ve haraketli zamanı şuan. Yenemeyeceğini bildiği bir köpeğe bile kafa tutabilir çünkü iç güdüsü bunu gerektiriyor. Sadece yapıyor. Kısırlaştırmak hayvanı sakinleştirir. Kedilerin aksine köpeklerde biraz daha sorunsal bir durumdur. Köpek erkekse biraz uysallaşır ve genel olarak sevilmeye aşık olur, eğer ki dişi ise şuan ki halinden kurtulursunuz ısırmak aklından geçen son şey olur ama bildiğim kadarı ile cocker cinsi köpekler pek de havlamadan durabilen bir köpek cinsi değil ve daha önce beslemediğim için nasıl bir sorun çıkarabilir bilemiyorum. Öneri isterseniz hayvanınızı kısırlaştırın, bu kızgınlık döneminde olduğu için ona ceza verdiğinizi düşünecektir. Evdeki alfa kurdun hala siz olduğunuzu düşünecektir. Kısırlaştırmadan hemen sonra eve geldiğinde herkesin ona eskisinden daha sert davranmasını isteyin, onu 2 3 hafta kimse şımartmasın kendini sevdirmeye çalışırsa sevmeyin. Dışarı çıkarttığınızda bir yeri koklamaya gittiğinde onun gitmesine izin verin 3 saniye sonra tasmayı yavaş yavaş çekerek uzaklaştırın, kararları sizin verdiğinizi beynine kazıyın. Bu 3 hafta ne kadar otoritenizi toplarsanız o kadar iyi. Dediğim gibi hayvanınız şuan en belirgin döneminde böyle bir şeye kalkışması doğal. 2 3 haftalık sürecin sonunda 1 hafta boyunca evdekilere çaktırmadan ona ilgi göstermeye başlayın. Sizin sadık sahibi olduğunu kafasına kazıyacaktır. Sonrasında aile eski haline dönebilir. Yapmaması gereken bir şey yaptığında evdekilerin gülmemesi gerek bu konuyu konuşun. Siz ceza keseceksiniz. Cezası ise yanınıza çağırıp eğilmeden dümdüz ona sinirli bakmak. 5-10 saniyelik sinirli bakışmanın ardından belinizi eğin ona doğru yaklaşın ve burnuna işaret ve orta parmağınızı birleştirip çok hafif dokunun. Bu anlamasına yardımcı olacaktır, asla ama asla canını yakacak bir ceza, yemek vermemek gibi bir ceza vermeyin. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, iyi günler. Dostum Darwin umarım kendini toparlar.

iremtrkmn
iremtrkmn

2201

Benim de bir köpeğim vardı. Kısırlaştırmanız kesinlikle daha iyi olacaktır. Eğer davranışlarında bir değişiklik olmazsa eğitime gönderebilirsiniz. Ki son çare öyle görünüyor. En kısa zamanda Darwin’in düzelmesi dileğiyle :)

drop
drop

234

Darwin bu akşam kısırlaştırma ameliyatı olacak. Benimle aynı problemi yaşayanların fikir edinebilmesi için bu gönderiyi ara ara güncelleyeceğim gidişat hakkında. Önemseyip cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.????

787891
787891

118097

Köpeklerle alakalı pek bilgim yok ama kısırlaştırırsanız tabii daha iyi olur bende erkek kedimi 45 gün önce kısırlaştırdım kısırlaştırmadan önce aşırı saldırgandı elim yara bere içindeydi fakat artık saldırma huyu geçti daha yumuşak oldu kısırlaştırmanızı öneririm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 613 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR