Bu Kızgınlık Belirtisi Midir ?

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070 Puan

Oğlum 6-7 aylık. Bu aralar sadece oyun oynarken veya beni görünce miyavlamaya başladı. Normalde kolay kolay miyavlamazdı. Şimdi mesela oyun oynuyor ya, atlarken zıplarken miyavlıyor hep. Onun dışında hâlâ tüm huyları aynı

3 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kedidelisi12
Miyavlamanın çeşitli sebepleri olabilir. Kediler miyavlamayı sadece bizlerle iletişim için kullanıyorlar.
Dikkat çekmek istiyordur, İletişim kurmak istiyordur, konuşkandır:))
Benim de dişi kedim konuşkan gerçekten konuşkan sürekli konuşuyor :))
Her zaman değişik huylar edinebiliyorlar.
Erkekler kızgınlığa girmez sadece cinsel olgunluğa ulaşırlar. Olur olmaz yerlere işemeler yapıyorsa ve çok kokmaya başladıysa kısırlaştırılma zamanı gelmiştir :))

Mimmo
Mimmo

1903

Kedidelisi12 :
Bendede aynı sorun var. Kızım 5.aya girdi sayılır. Hiç sesi çıkmaz Dı. Şimdi aynı şekilde oynarken yada farklı odalarda iken falan enteresan sesler çıkarmaya başladı. Bu arada bebeğimizin olacağını öğrendik. Eşim anlıyor sana yapıyor diyor. :)

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

6 7 aylık erkek için kızgınlık zamanlarıdır. Ve erkek kediler kızgınlığa girer ya da daha doğrusu artik genç ve cinsel açıdan yoğun duygular yaşamaya başlar ve bu duruma yakından şahit oldum. Kapıda pencerede miyavlamalar kolumun ırzına geçmeler (bu durum 5 aylıkken iç güdüsel olarak başlamıştı ama 6 aydan itibaren ciddi anlamda ısrarcı ve can yakıcı sekilde ısırıyordu allah dişi kedilere sabır versin) yerde yuvarlanmalar ve olduğundan daha agresif tavırlar. Elbette her kedi aynı şekilde olacak diye bir kanun yok ben bunları yaşadım bunları biliyorum bunları yazabilirim. 7 buçuk aylık olunca da kilosu 4.500 ve fiziksel gelişimi güzel olduğu için de kısırlaştırma işlemini yaptık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 374 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR