Çiğ beslenme konusunda araştırmalar yapıyorum bu aralar. Bana daha sağlıklı geldi ve ilgimi çekti. Tabi olumsuz yorumlara da bakıp insan endişe etmeden alıkoyamıyor kendisini. Bu parazit durumundan filan korkuyorum biraz. Bir kaç gün dondurma işlemi bu parazitleri yok denecek kadar aza indiriyormuş sanırım. Bana tecrübe eden, bu besleme hakkında bilgi sahibi ve hatta uygulayanlar varsa bilgi verebilir mi?
-Ne kadar süre dondurulması gerekiyor?
-Geri çözdürme işlemi nasıl yapılmalı?
-İçeriğine ilave kullanılacak maddeler vitaminler neler?
-Kemik normalde zararlı olabilir diye okuyordum ama bu çiğ beslenmede kemikte verilmesi gerekiyor sanırım bu ne kadar doğru?
-Bu süreçte mutlaka dikkat etmem gereken şeyler neler?
Bu konuda kullanıcı adı lwb ve BalliBadem olan kullanıcılara danışın onlar çiğ besleme yapıyor
Kullanacağınız ete göre dondurma süresi değişiyor, beyaz et ayrı,kırmızı et ayrı, av hayvanı eti ayrı,balık eti ayrı vb.
Dondurduğunuz zaman parazit riskini minimuma indirirsiniz, oldu ki kaldı kediniz doğal olarak bu parazitleri tolere edebilecek bir yapıdadır.
O aylık beslenmesine göre verdiğiniz takviyeler değişiyor, taurin,kelp, e vitamini genellikle kesinlikle kullanılması gerekilen takviyeler. Mesela o ay kırmızı et kullanmadığınız zaman complex ekliyorsunuz, balıktan alması gereken ihtiyaçlar için balık yağı gibi.
Pişmiş kemik zararlıdır ama evet çiğ beslenmede "çiğ" kemik kullanılıyor ve öneme sahip. Kalsiyum, ağız sağlığı, çene kasları vb çok sağlıklı. Kedilere tavuk kanatı veriliyor genelde ama geçişten sonra kedinin kemiğe alışması uzun sürebiliyor, onun yerine de yumurta kabuğu tuzu kullanılıyor.
Sizin bu süreçte dikkat etmeniz gereken şey denge konusu. Bana da bu yolda rehberlik eden srplzngl ya da kayrae yorum yapsa daha çok kafanıza yatacağını görüceksiniz.
Bu arada dediğim kişiler de kedilerine iç paraziti dışkı muayenesi sonucu yaptırıyorlar ve sıfır parazit:)
Ben de bayadır kedime aşı yaptırmıyorum, hiçbir sorun yok.
kırmızı etden bahsettiğim cümle b-complex*
Et bozulmaz neden bozulsun ki, güvendiğiniz bir yerden alıp hazırladıktan sonra buzlukta saklıyorsunuz ve bir öğünü servis etmeden o gece çıkarıyorsunuz, aklınızda kalırsa bir kaç saat önceden çıkarır sıcak suda bekletirsiniz
kesinlikle çiğ besinlerle beslemeyin
Kardeş sen dondurma işlemi yapma çi ver ama aşısını yaptır birşey olmaz
Küçük kemik verme asla boğazını yırtar
Bu biraz zorlu bir süreç etin bozulmasını önlemek, parazit durumu ayrıca içindeki doğal taurini yok etmeden servis edebilmek gibi. Gerçekten bu şekilde besleme yapan kişiler yardımcı olacak bir kaç tarif ve metot yazabilirler mi ?
Çözünme sırasında taurin kaybı oluyor, bu yüzden garanti olması için hazırlarken içine taurin katılıyor.
Parazit durumundan korkulacak bir şey yok, yukarıda da anlattım.
Eti en az-18 derecede dondurmalısınız ben -21 derecede donduruyorum ve en az 3 gün donmalı balık vs daha uzun süre donmalı ben 1 hafta tercih ediyorum balıkta 3 hafta diyende var
Vitamin takviyesi arada yapsamda benim tercihim doğal denge yani taurin vereceğime ciğer vermek gibi omega yağı vereceğime balık vermek gibi yinede önlem olarak vitamin arada veriyorum
Çiğ etli kemik verilir kemik verilmemeli lafı ısıl işlem görmüş kemik için geçerli çünkü ısıl işlem gören kemik boğaza batabilir yada mide bağırsağa zarar verebilir ama çiğ etli kemikte bu durum olmaz hem kalsiyum kaynağı hem dişleri güçlü tutar misal tavuk boyun
Geri çözdürmede şu şekilde buzluktaki eti akşam buzdolabına koyuyorum sabah ılıştırıp veriyorum
Parazit olayını lwb anlatmış zaten ben kuru mama kullanırkende önlem olarak 6 ayda 1 iç dış parazit yaptırıyordum hala aynı sıklaştırmaya gerek duymadım
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor