Kediler Tasma İle Dışarı Çıkarılmalı Mı?

Zeynepulku
Zeynepulku

122955 Puan

Kedimi pazar günü taşma ile dışarı çıkardım hemen evin bahçesine her zaman gördüğü yer. Kucağında çıkarıp yere koydum hemen camın onunce çıktı tekrar kucağıma alıp biraz uzaklaştık camdan korktu evin icine girdi. Evde de cikmak istiyor gibi davranıyor hemen koşarak geliyor Sizce dışarı çıkmalı mı cikmamalı mı tasmayla gezdirmeye nasıl alistirabilirim ?

6 CEVAP

cckzk
cckzk

5605

Miskini evde tutamıyoruz, canı çok sıkılıyor. Kızgınlıkta değil. Sokağa kaçmaya çalıştığı zamanlar oluyor. Bu yüzden nolur nolmaz diye numaramın yazdığı tasma taktım. Ama eminim ki miskin göğüs tasmasını da yadırgamaz ve sorun çıkarmaz. Kedi bundan keyif alıyorsa çıkarılmasında fayda var ama şunu da unutmamak gerek, çıkmaya alışınca kapının önüne gider miyavlar ve hep çıkmak ister. Kendi müsait olduğunuz zamanlar gezdirmeniz kâfi gelmez ve bunu periyotlara oturtmanız gerekir. Her hafta salı günü saat beş gibi. Kedi o saatte çıkacağını bilir ve bekler zaten sizi. Bunu yapabilecekseniz ve zamansız zamanlarda kapıda bekleyip miyavlamasını tolere edebilecekseniz yapılmasını tavsiye ederim ama çok da gerekli değil. Size kalmış.

787891
787891

118097

Size kalmış birşey ama bence çıkarmak gereksiz köpek değil ki kediler evde ömür boyu yaşayabilirler en önemlisi dışarıdan kapacağı hastalıklar

Sselin1
Sselin1

122024

yavas yavas alistirabilirsiniz bir anda evden uzaklasmayin. Sizin kucaginizda kendini güvende hissetmez oyuzden daha cok korkmustur. Birakin kendi istedigi kadar ilerlesin siz sadece yaninda durun. Ama soylede bir durum var alisirsa daha cok cikmak isteyecek kapiyi acik gordugunde cikacaktir Boyle durumlarla basa cikamazsaniz alistirmayin.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Bende kedimi çıkarıyorum dışarı ve şuan kapı açıldığı an dışarı fırlıyor. Bu riski göz önünde bulundurun ben bir kere farketmedim dışarı çıktığını inanın insanın omrunden ömür gidiyor. Kedim korkak olduğu halde bunu yapıyorsa iyice düşünüp öyle karar verin.

Evde baktığınız kedinizin dışarı çıkartmak hiç mantıklı bir fikir değil farklı kedilerin teması veya farklı kedilerin idrar dışkı salya vs. teması sonucunda kediler arasında çok yaygın olan corona virüs enfekte olabilir eğer Corona virus ile karşılaşıldığı takdirde her ay bağışıklık aşısı uygulanması gerekir. Kedinizin bağışıklığı düşükse Corona FIP'e dönüşebilir ve bu hastalık kolay atlatabilecegi bir şey değil. Corona sadece temas yolu ile değil anneden de gecebilecek bir hastalık bu yüzden tavsiyem kedinizin dışarı çıkmaması yönündedir hatta dışarıda sevdiğiniz sokak hayvanlarından size geçebilir (bu hastalık insanları hiç bir şekilde etkilemez) taşıyıcı olarak kendi kedinize geçirebilirsiniz. Kedinizi dışarı çıkardığınız takdirde sadece Corona değil bir çok bakteriyel ve viral hastalık bulaşabilir.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ben istiyordum aslında ama o korkunca yapmayayım dedim şu an çıkarmayı düşünmüyorum. Teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 443 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR