Arkadaşlar Sizce Suçlumuyum Veya Ne Yapmam Gerekir ?

Meltemmx32
Meltemmx32

4224 Puan

4 ay önce aldığım melez bir kedim var ama sokak kedisi olduğundan mı bilmiyorum tırnakları ve dişleri çok fena hiçbirşekilde oyun oynanılmıyor dakikasında kollarınıza faça atmışsınız gibi oluyor ve yanıyor.. ısırıyor da 4 tane daha kedim var ama onlar böyle değil dün babam sevmeye çalışırken oyun oynama amaçlı koluna atlamış ve kesmiş yine babam sokağa bırakacağını söyledi asla sokağa bırakmak istemiyorum sahiplenmek isteyen 1 kişi var fakat şartları bilmiyorum benim baktığım gibi bakabilecek mi mamasıydı tuvaletiydi ya o da böyle yapıyor diye sokağa bırakırsa bir gün veya ya başına birşey gelirse aslında hiç bîrakmak istemiyorum kendimi bir tuhaf hissediyorum bir kaç saattir çok canım sıkılıyor gerçekten içimden vermek gelmiyor ama bu şekilde de olmuyor ne yapmalıyım bilmiyorum bana alıştı diğer kedilere alıştı diyorum kendi kendime..

31 CEVAP

Katya06
Katya06

13665

Her zaman derim kedi sahiplenmeden önce çıkabilecek sorunları düşünün diye. Tırnakları kesilir, ısırarak oynayabileceği oyuncaklar alınır ama onu başkasına verdiğinizde terkedilme psikolojini asla atlatamaz.

gulatakan
gulatakan

107188

neden bunun için baska yere verıyorsunuz kı? o sevdırmek ıstedıgınde gelır sevdırır zaten,buyudukce de ve sıze alıstıkca da uysallasır.
bence kedılerın de bır canlı birey oldugunu, duyguları oldugunu dusunup ona gore davranmak gerekıyor.eger durduk yere gelıp sızı tırmalamıyorsa, sız onu sevmek ıstedgınızde tırmalıyorsa bırakın ne zaman ısterse o zaman sevdırsın.oyun yapıyorsa zaten vazgecektır buyudukce
bence baska bırıne vermeyın.ıyı yuva bulmak kolay olmuyor.ınsanlar cok rahat sıze ıyı yuva ızlenımı verebılıyor.cocugunuz hırcın olsa ne yapardınız mesela boyle dusunerek cozum bulsanız daha ıyı olur

Katya06
Katya06

13665

Benim ellerim kollarım paramparça. Önceden herkes ellerimin ne kadar naif olduğundan bahsederdi. Şimdi kaplan saldırısına uğramış gibiyim. Ama ondan vazgeçer miyim asla. Ben eve kısa süreliğine getirdiğim kedilerden bile ayrılırken psikolojik anlamda çok sarsılıyorum. 4 ay baksam asla ayrılamazdım.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Kısırlaştırınca daha sakin ve sevecen oluyorlar bence kısırlaştırın

Zeke
Zeke

118626

Yapmasını istemediğiniz her ne varsa inatla tümüne aynı tepkiyi gösterin.
Bir süre sonra anlıyorlar.


Ben bahçedeki kedilere bile öğrettim bunları, şşştt cık cık cık yapınca yaptıkları her ne ise bırakıyorlar :)
Yemek vereceğimde de koş koş koş üçlemesi yapardım küçüklerken. Tabaklarının yanına koşup beni beklerlerdi.
Demem o ki eğitim şart :)

gulatakan
gulatakan

107188

oyun oynnadıgında demıssınız,kedı oltası baya ıs goruyor.ellerınızle oynatmayın.ya da bır topa zıncır takıp ordan oraya surukledıgınızde cok guzel oynuyorlar hem enerjısını de atmıs olur

Her kedinin kişiliği farklıdır kimisi böyle yapar kimisi yapmaz. Siz de mutlaka hatalar yapiyorsunuzdur hayatta fakat aileniz sizi sokaga birakiyor mu yada baska bir aileye veriyor mu? Elbette hayir. Onu da birakmayin ne kadar uzulecegini yipranacagini dusunun. Bunun onune gecmek icin elinizle degil pelus bir oyuncakla oynatin. Mumkun oldugunca nazik sevin onu. O yaniniza gelmedikce pek rahatsiz etmeyin. Benim kedimde oncedne boyleydi kendi gelir sevdirirdi ona ragmen mırlama esnasinda bile bazen isirirdi. Ama ben bu sorunu cozdum siz de cozebilirsiniz.

gulatakan
gulatakan

107188

eger sokaga atılma gıbı bır ıhtımalı varsa kesınlıkle sahıplendırın zaten.


ama sahıplendırme yaparken cok dıkkat edın herseyı sorun.kısırlastırma yapcak mı,asısını yaptırabılcek mı ,onemlı hastalıgı olsa karsılayabılcek mı,balkonuna pencereıne sıneklık taktırcak mı? herseyı sorun huyunu suyunu da anlatın.en ufak tereddutunuz olan ınsana da vermeyın bence.hatta sozlesme de ımzayabılırsınız.


ama hala anlamadıgım durduk yerde mı yapıyor.cunku oyleyse belkı de rahatsız oldugu bırseyler var evde ve agresıflesıyor.evdekı fazla kedı populasyonu bıle olabılır sebep.
ama sadece oyun oynarken yapıyorsa yavru oldugu ıcın olabılır ve normal,gececektır.gecmesse bıle buyudugun de o kadar oyuncu olmayacagı ıcın problem yıne cozulur

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Kediniz 11 aylık olmuş ama hala insanlarla oynamayı öğrenemişse kusura bakmayın suç sizin kesinlikle. Bu kediye şöyle yapmış olabilirsiniz minbak geldiyse :
'' Yaaa çok tatlı elimle oynuyor acıtmıyorki daha" bu tür davranışlar el kol kısacası insan uzuvlarını kediye oyuncak olarak gösterir ne yazıkki o acıttının farkında bile değil..

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Meltem Hanım;
Sorununuzun çözümü var aslında okudum ve üzüldüm. Kedinizin sokaklara atılma riski var kimseye güvenip sahiplendirmeyin...
Çözüm 1. Kedinizi kısırlaştırın.
Çözüm 2. Elinizi çizmemesi için eğitin bağırın kızın vb.
Ayrıca canınızın acıdığını belli etmek için sesinizi çıkarın. Anlıyorlar. Kedim ayaktayken üstümde geziyordu canımı yaktığını da fark etmiyordu bir gün acıyla çığlık attım birden üstümden yere atlayıp bana dönüp baktı. Canımı acıttığını görünce bir daha üstüme hiç çıkmadı:))
Kedinizi eğitmek göreviniz...
Çözüm başınızdan atmak asla değildir.

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117217

Ayrıca benim kedimde ısırma huyu var 3 aylık buldum tek kedi ve her türlü oyuncağı var . Oyunda oynuyoruz lakin saldırı moduna geçip fena ısırıyor . Her türlü uygulamayı denedim . Sert bir şekilde hayır demek , ısırdığında
yine hayır komutu ile burnuna dokunup hafifçe geri ittirmek ,
Isırdığında üstüne su damlatmak ( Bu uygulama psikolojilerini bozabiliyormuş başka bir kaynaktan görmüştüm , vazgeçtim, zaten kedimde hiç bir işe yaramadı sudan korkmuyor)
Bir eşyayı koltuğa vurup ses çıkarttırıp ısırdığında ona göstermek ( terlik gibi ) ...
Belalı kedim programını izleyip ona özel alan oluşturdum kendi odasını sevmiyordur belki dedim yine işe yaramadı. ( Belki bu yöntemler sizin kedinizde işe yarayabilir )
Tek kart kısırlaştırma kaldı . Bir de yaş aldıkça sakinleşiyor diyorlar. Ne yaparsa yapsın vazgeçmem . Sizde vazgeçmeyin .
Şayet verecekseniz muhakkak bu durumu sahiplenecek kişiye söyleyin bilip razıysa alsınlar. Sokaklara atılmasın

Seyma6390
Seyma6390

122686

Benim de kedim ilk zamanlar öyleydi bu yüzden çok iyi anlayabiliyorum seni. İlk 2 ay kollarım ellerim hep yara içindeydi. Oturup üzüntüden ağlamıştım sonra çok ilgilendim onunla hergün saatlerce sevdim, oynadım. Onun karakterini çözmeye çalıştım onu tanımaya başlayınca problem çözüldü. Sevmediği şeyler var mesela patisine dokundurmuyor, karnına kuyruğuna vs. sadece kafasını hafifçe sevdiriyor, o da kendi isterse yani. Bir de aşırı ilgi istiyor oyun oynamayı seviyor çok hareketli enerjisini atmayınca çok agresif oluyor. Demem o ki onlar da bizim gibi bazısının karakteri zor oluyor bence anlamaya çalışın ve sabredin anladıkça seveceksiniz hatta o da anlaşıldıkça yumuşayacak.

Katya06
Katya06

13665

Diş çıkarma döneminde yapıyorlar ama büyüdükçe uysallaşacaktır. Sizi kırmak için söylemiyorum ama hangi sebeple olursa olsun onu terketmeyecek ömürlük yuvasını bulursanız bence verin. ÖMÜRLÜK ise eğer. Ben hayvanların sadece kedi köpek değil kuş balık vs her neyse onları yüzde 1 ıhtimal bile olsa terketme olasılığı olan insanlarla yaşamasına karşıyım. Gittikten sonra tuvaletine benim kadar özen gösterirler mi diyorsunuz ama ayrılmayı düşünebiliyorsunuz ilginç

Bulutcemre
Bulutcemre

111956

Öncelikle kedi sizin sorumluluğunuzda ise (sizinse) babanızın kediyi sokağa atma hakkı yok.Ama yine de böyle bir korkunuz varsa konuşmalısınız bu konuda.Ama siz de kedinizin sahiplendirme taraftarı iseniz (bence çok yanlış ) size daha fazla alışmadan yüzde yüz güvenilir birine evlat verin

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ölür sokakta. Bir kez tirmaladi diye kedi atilir mi? Sevmesin o zaman babaniz. Siz de sevmeyin. Kendisi gelsin isterse sevdirmeye. Bunun karisik irk olmasiyla alakasi yok. 4 kediden sonra eve gelmis, kendisini guvensiz hissediyordur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1461 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR