Soru Değil, Bir Rica

poughkeepsie
poughkeepsie

117401 Puan

Burada olan çoğu kişinin kedi beslenmesinde sağlığında ve bakımı konusunda inanılmaz bilgisi var. Ben de sahiplendiğim günden beri burda yazan şeylerden faydalanarak ilerliyorum, her konuda çok yardımcı oldunuz. Ancak bi konuda ricada bulunmak istiyorum sizden.


Kedilerde kısırlaştırmanın çok önemli olduğunu biliyorum. Kızgınlığa girip çiftleşmedikleri zaman çeşit çeşit hastalıklar ortaya çıkıyor, ayrıca çok huzursuz oluyorlar. Bunların farkında olarak yazıyorum emin olun da, sizce de fazla baskı yapılmıyor mu? Tabii ki bu konuda soru soran insanlara, bilgisi pek olmayıp yardım isteyenlere bunun önemini vurgulamak, uyarmak gerek. Ama artık hemen hemen her sorunun altında kısırlaştırın kısırlaştırın yorumu görüyorum. Benim bile sorularıma kısırlaştırın bir an önce yazıp duruluyor ki çok alakasız sorular altında bu yorumlar. Az önce tuvalet ile ilgili bi soru altında kedinin stres yaşamasından bahsedilip "kısır olmaması"na değinilmiş. Biri gelip kedim doğurdu yavruları böyle böyle diye soru sorarken altına 'yavruları kısırlaştırın' yazılıp duruluyor. Bilgilendirmek önemli ancak bu kadar olması okurken beni bile rahatsız ediyor, lütfen alakasız yerlerde kısırlaştırma ile ilgili baskı kurmayın ya. Benim maddi durumu iyi olan tanıdığım kedisini çiftleştirdi ve 4 yavrusu ile birlikte onlara bakıyor. Sahiplendirmeyi ve tabii ki sokağa bırakmayı asla düşünmüyor -ki isterse ve güvenirse sahiplendirebilir-. Demek istediğim böyle insanlar da var, bunu unutmayın. Siz gerekli bilgiyi verip uyarıyı yapıp kenara çekilseniz çok daha uygun olacağına inanıyorum.


Son olarak lütfen yanlış anlaşılma olmasın, dediğim gibi ben burda çok fazla yardım aldım sizlerden ve çok memnunum. Sadece bunu dile getirmek istedim

51 CEVAP

lwb
lwb

120674

Sokaktakilerin mücadelesini bilen insanın kısırlaştırmayı empoze etmeye çalışması çok normal.

bihtercik
bihtercik

115875

yorumların hiçbirini okumadım gerçekten üşendirici bu yüzden lütfen kedinizi kısırlaştırın jajfkdlflf

Esmonic
Esmonic

7061

Bunu söyleyen insanlar sokakta doğan yavruların yaşam mücadelesini biliyor. Birisi evindeki kedisini bir kez anne olsun diye çifleştirince. Doğan yavrular şanslıysa yuva buluyor. Ama o bunu yaparken sokaktakilerin yuva bulma şansı azalıyor. Kendi
fikrim olarak sizin tanıdığınız sokaktan 4 tane kedi sahiplenebilirdi. Sokakta açlıktan, kötü insanlardan kurtulup sıcak yuvaları olabilirdi.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Valla ben işsiz işsiz okudum ama bi yagizin bir de tatanin neyi savunduğunu bir türlü anlayamadım.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Tuvalet meselesindeki sorun hiç de alakasız değil, orada sorunu kısır olmamasına bağlayan kişiler (biri de benim) yetişkin erkek kedi sahibi dikkat ederseniz, yani kısır ve kısır olmayan erkek kedi davranışlarını gözlemlemiş insanlar. Tuvalet problemleri de dahil birçok sorun kısır olup olmama ile ilgilidir zaten. Hayvanların şu hayatta iki misyonu var hayatta kalmak ve üremek. Yaşamlarının %50' sini oluşturan bir şey haliyle her hareketlerini etkiliyor.

Zeke
Zeke

118626

Ben kendi adıma açıklama ihtiyacı duydum şimdi, şu bahsi geçen tuvalet konusunu bilmiyorum ama neredeyse her sorunun altında kısırlaştırın yazısı görmek artık fazla geliyor buna katılıyorum. Hani bazen anlık meseleye acil çözüm aranırken genel bir gereklilik belirtince o o anlık çözüm olmuyor. Çaresizlik içinde derdini anlatıyorsun, cevap kısırlaştırın oluyor:( tamam kısırlaştırayim de o anlık olmuyor ki, mümkün değil malum. :/
Bilinçlendirmek için ve de iyi niyetli bir davranış olduğuna şüphem yok yoksa asla..


Artı buradan milyonlarca bilgi edindim. Emeği geçen ama haberi bile olmayan bir sürü kişiye teşekkür ederim:)
Hayvanları seven insanları ayrı bi seviyorum, özellikle kedileri :D
Kimse kimseye kızıp darılmasın lütfen ♥︎

lwb
lwb

120674

konu insanla alakalı, almak isteyen insan etrafın cins yavru dolduğunu bilse bile gider sokaktan alır, cins almak isteyen de gider cins yavru alır, kendimizle alakalı bir durum
ben her türlü çiftleştirmeye karşıyım, sokaktakinin çiftleşmesine de evdekinin çiftleşmesine de.
gerektiğinden fazla popülasyona sahipler.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Yağız Mert;
İş sahiplenmeye gelince öyle olmuyor. “Ayh cins değil, sokakta şimdi bu, hastalık taşıyor mudur?” Diye başlıyor insanlar terbiyesizce...
Esmonic yorumlarınıza katılıyorum!
“Evde ki kediyi evet kısırlaştırmamızın önemi çok büyük ama sokak popülasyonunu etkilemiyor. Biz evdeki kediyi kısırlaştırsak ta sokaktaki kedi üremeye devam edecek yani bu birşey değiştirmiyor sokaktaki popülasyon konusunda azalmaya sebep olmuyor.“ dediniz.
Yanlışınız var sokak popülasyonunu etkiliyor çünkü insanlar bir şekilde sahiplendikleri kedileri bir süre sonra vicdansızca sokaklara atıveriyorlar !!
Binbir bahane, binbir yalanla!
Geziyorlar, yiyorlar-içiyorlar, havalar 1500 ama sahiplendikleri iki yavru kedi 6 aylık olunca doğruca sokağa gidiyor!!! Üstelik bu canlıların veteriner yüzü görmediğini biliyorum. Ellerim kopaydı da o insanlara o yavruları vermeyeydim.
Suçluluk duyuyorum. Ağladığımı bilirim nerden buldum ben bu insanları diye! Aklım onlarda kaldı ve bana cevap bile vermiyorlar.
Telefonlarım açılmıyor.
Allah cezalarını versin gerçekten de!
Benim için İNSAN değiller.

Zeke
Zeke

118626

Ayyy buralara içim dökülmüş :D ♥︎


İmzamı atarım ben bu yazı altına.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Ben katılmıyorum ve abartıldığı kadar baskı yapılmıyor da. Tuvalet meselesini okudum ce bahsettiğiniz mübalağa durumu yoktu bence.

TATA4242
TATA4242

118617

Lütfen +1 leyin

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Tata evet zaten onun için varlar. Her canlının yaşam amacı soy devamıdır, biz daha gelismiş canlılar olduğumuz için daha yüce amaçlar oluşturmuşuz kendimize ama biyolojik olarak düşündüğümüzde hayatın amacı o.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

O değil de kedinizi kısırlastirdiniz mi siz:')

TATA4242
TATA4242

118617

O dediğin böceği ben elimde gezdiriyorum,parmak kadar boyu var :)

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Zaten bu demek değildir ki "aaa ben evde doğan bir kedi sahiplenecektim de sahibi çiftleştirmemiş tek seçeneğim sokaktan sahiplenmek kaldı" diye birşey yok. Evde ki kediyi evet kısırlaştırmamızın önemi çok büyük ama sokak popülasyonunu etkilemiyor. Biz evdeki kediyi kısırlaştırsak ta sokaktaki kedi üremeye devam edecek yani bu birşey değiştirmiyor sokaktaki popülasyon konusunda azalmaya sebep olmuyor. Kendi kedimden önce hep sokak kedilerini kısırlaştırdım ki zaten evde kedisini çiftleştirende sokaktaki bir canı kısırlaştırarak telafi edebilir bunu neyi değiştirir demeyin çünkü 1 kedi 6 yavrunun önüne geçer, o altı kedi de 36 yavrunun. Zaten sokaktaki kedilerin kısırlaştırılmasına karşı olan kişileri anlayamıyorum sokakta daha fazla ölmüş can görmekten zevk mi alıyorlar bilemiyorum ama burada ki konu zaten baskı ile alakalı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2260 Görüntüleme
  • 51 Cevap
  • 15 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR