Soru Değil, Bir Rica

poughkeepsie
poughkeepsie

117401 Puan

Burada olan çoğu kişinin kedi beslenmesinde sağlığında ve bakımı konusunda inanılmaz bilgisi var. Ben de sahiplendiğim günden beri burda yazan şeylerden faydalanarak ilerliyorum, her konuda çok yardımcı oldunuz. Ancak bi konuda ricada bulunmak istiyorum sizden.


Kedilerde kısırlaştırmanın çok önemli olduğunu biliyorum. Kızgınlığa girip çiftleşmedikleri zaman çeşit çeşit hastalıklar ortaya çıkıyor, ayrıca çok huzursuz oluyorlar. Bunların farkında olarak yazıyorum emin olun da, sizce de fazla baskı yapılmıyor mu? Tabii ki bu konuda soru soran insanlara, bilgisi pek olmayıp yardım isteyenlere bunun önemini vurgulamak, uyarmak gerek. Ama artık hemen hemen her sorunun altında kısırlaştırın kısırlaştırın yorumu görüyorum. Benim bile sorularıma kısırlaştırın bir an önce yazıp duruluyor ki çok alakasız sorular altında bu yorumlar. Az önce tuvalet ile ilgili bi soru altında kedinin stres yaşamasından bahsedilip "kısır olmaması"na değinilmiş. Biri gelip kedim doğurdu yavruları böyle böyle diye soru sorarken altına 'yavruları kısırlaştırın' yazılıp duruluyor. Bilgilendirmek önemli ancak bu kadar olması okurken beni bile rahatsız ediyor, lütfen alakasız yerlerde kısırlaştırma ile ilgili baskı kurmayın ya. Benim maddi durumu iyi olan tanıdığım kedisini çiftleştirdi ve 4 yavrusu ile birlikte onlara bakıyor. Sahiplendirmeyi ve tabii ki sokağa bırakmayı asla düşünmüyor -ki isterse ve güvenirse sahiplendirebilir-. Demek istediğim böyle insanlar da var, bunu unutmayın. Siz gerekli bilgiyi verip uyarıyı yapıp kenara çekilseniz çok daha uygun olacağına inanıyorum.


Son olarak lütfen yanlış anlaşılma olmasın, dediğim gibi ben burda çok fazla yardım aldım sizlerden ve çok memnunum. Sadece bunu dile getirmek istedim

51 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118632

Lütfen +1 leyin

Zeke
Zeke

118641

Ayyy buralara içim dökülmüş :D ♥︎


İmzamı atarım ben bu yazı altına.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Ben katılmıyorum ve abartıldığı kadar baskı yapılmıyor da. Tuvalet meselesini okudum ce bahsettiğiniz mübalağa durumu yoktu bence.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133475

Tuvalet meselesindeki sorun hiç de alakasız değil, orada sorunu kısır olmamasına bağlayan kişiler (biri de benim) yetişkin erkek kedi sahibi dikkat ederseniz, yani kısır ve kısır olmayan erkek kedi davranışlarını gözlemlemiş insanlar. Tuvalet problemleri de dahil birçok sorun kısır olup olmama ile ilgilidir zaten. Hayvanların şu hayatta iki misyonu var hayatta kalmak ve üremek. Yaşamlarının %50' sini oluşturan bir şey haliyle her hareketlerini etkiliyor.

TATA4242
TATA4242

118632

KEDİM KAKASINI KUMA YAPIYOR SONRA DIŞARIYA ATIYOR sorusuyla alakalı olarak,sitem edildiyse,bu konuda kısırlaştırma söz konusu.Çünkü erkek kedi 11 aylık 6 veya 7 aylık bir kedi olsa daha farklı düşünebilirler ama yaşı tam çiftleşme zamanlarında ve malum Mart ayındayız,ışık değişimlerinin değişikliğinin en fazla yaşandığı dönemler,bu sebeple,yaşıda geldiğinden çiftleşmek istiyor ve bu hareketler ile kendini belli ediyor.Her soru altına kısırlaştırma yazan var ama o konuda katılıyorum :)

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Zaten abartılması söz konusu olmamalı. Kimsenin fikrini de değişmeyeceğini bildiğim için uzun uzun yazmayacağım. Sakin olalım, ilk önce onların hayvan ve duyguları olduğunu hatırlayalım ve problemlerini ve ya sorunlarını çözdükten sonrasında kısırlaştırmayı düşünelim. Belki de forumun amacını özetleyen yazı bu, insanlar fake hesap ile yarışma kazanmak dışında bu yorumu beğenerek siteyi şahlandırabilir. Üremek zaten doğalarında var, mühürlenmiş bir şekilde gelmiyorlar. Kişinin ilk önce bu hayvanlarının da üreme yetisinin olduğunu anlamalı, sonrasında bunun önüne geçmek için kısırlaştırma baskıyı da kişi ilk kez kedi beslemiyorsa oldukça gereksiz buluyorum.

Zeke
Zeke

118641

Ben kendi adıma açıklama ihtiyacı duydum şimdi, şu bahsi geçen tuvalet konusunu bilmiyorum ama neredeyse her sorunun altında kısırlaştırın yazısı görmek artık fazla geliyor buna katılıyorum. Hani bazen anlık meseleye acil çözüm aranırken genel bir gereklilik belirtince o o anlık çözüm olmuyor. Çaresizlik içinde derdini anlatıyorsun, cevap kısırlaştırın oluyor:( tamam kısırlaştırayim de o anlık olmuyor ki, mümkün değil malum. :/
Bilinçlendirmek için ve de iyi niyetli bir davranış olduğuna şüphem yok yoksa asla..


Artı buradan milyonlarca bilgi edindim. Emeği geçen ama haberi bile olmayan bir sürü kişiye teşekkür ederim:)
Hayvanları seven insanları ayrı bi seviyorum, özellikle kedileri :D
Kimse kimseye kızıp darılmasın lütfen ♥︎

TATA4242
TATA4242

118632

Ve %50 si değil o kadar abartmayalım :)Yani buradan insanlarında tüm sorunlarının %50 si üreme ile alakalı gibi bir sonuç çıkıyor :)Yani %50 gibi bir oran,sadece üremek için varlar gibi birşey oluyor :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133475

Tata evet zaten onun için varlar. Her canlının yaşam amacı soy devamıdır, biz daha gelismiş canlılar olduğumuz için daha yüce amaçlar oluşturmuşuz kendimize ama biyolojik olarak düşündüğümüzde hayatın amacı o.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133475

Tüm sorunların %50'si o demek istemedim aslında hayatlarının büyük bir kısmı olduğu için davranışlarına etkisi çok demeye çalıştım.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

O değil de kedinizi kısırlastirdiniz mi siz:')

TATA4242
TATA4242

118632

@epiglottis bak bu iyiydi :):)

TATA4242
TATA4242

118632

Tamam Esra kızma :D bu arada kedim kısır,haberiniz olsun :)Ben takılıyorum size bana bakmayın.

TATA4242
TATA4242

118632

"hayatlarının büyük bir kısmı olduğu için davranışlarına etkisi çok demeye çalıştım."cevabı kabul et, daha güzeldi.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133475

Kızmadım yav :) Yazı dilinde duygular yanlış geçebiliyor karşı tarafa. Bence her iki cevabım da güzel :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap