İki Kediyi Nasıl Barıştırıcam?

Merhaba, tekir 2 yaşında kısır erkek bir kedim var. yaklaşık bir ay önce misafir olarak arkadaşımızın kedisi bir süreliğine bize geldi o da 10 aylık dişi iran british kırması bir kedi ve bir süre daha bizimle kalması gerekiyor. normalde bizim kedimiz oldukça enerjik biraz da hırçın bir kedidir. biraz sakinleşmesi ve enerjisini atması için ona bir arkadaş hep düşünüyorduk. misafir gelen kedi de bizim için bir deneme süreci olur diye severek kabul ettik. ancak gel gelelim bizim kedi birden süt dökmüşe döndü ve sürekli dişi kediden dayak yiyor. aslında öyle tırnak çıkarmalı parçalamalı bir durum yok ama dişi her fırsatta sürekli bizimkini kovalıyor ve dövüyor. bizimki de bulduğu yere saklanmak zorunda kalıyor. ben çok istiyorum anlaşsınlar en azından dalaşmasınlar birbirlerine ama napıcam bir türlü çözemedim.

7 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kediler kolay alışamaz birbirlerine zaten, şu an yaşadığınız durum normal benimkiler 2 ayda alıştı. Aynı ortamda birbirlerini boğazlamadan duruyorlarsa sıkıntı yok. İkinci kediyi sahiplenirken dişi ve yavru bir kedi getirin eve ki ilk kediniz onun üstünde kolay hakimiyet kursun.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Karşıt cinslerde olur böyle şeyler, hayvanlarda üstünlük kurma söz konusu. Eve yeni gelen misafir kedi de orada yabancı olduğunu bildiği için hani ezilirim düşüncesiyle aklınca gösteriş yapıyor ve terör estiriyor evdeki diğer kediye. Onları ortak bir zamanda besleyin, ikisiyle aynı anda oyun oynayın ve ya sırayla ödül maması verin vs. Onlar aynı ortam içinde organize oldukça ileride koyun koyuna yatmayı da öğrenir. Ama kedilerde sürü psikolojisi değilde başıboş gezme huyu olduğu için sabır gerektiriyor

Bende bizimkinden şüpheleniyorum balayından döndüğümüzde de çişini yapmıştı yatağa. Dün gece hiç olmadığı kadar sıkıştırdı onu küçük kedi belki de onun hırsına yaptı.

Aslında bu dediklerinizin hepsini yapıyorum mamalarını aynı zamanda veriyorum beraber oynamaya çalışıyorum ki küçük olan fena oyuncu bizimki müdahil olamıyor bile içinde kalıyor garibimin. diğeri çok atak hemen hamle yapıyor bizimki kalakalıyor öyle. Bakalım sabredicez artık umarım düzelirler.

Ve bir tanesi gece itibariyle yatagimin uzerine kocaman bir kaka birakmis. Uyurken yapsa ne yapardim bilmiyorum. Hangisi yapti bilmiyorum ve bu hic hos olmadi.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Sizin kedinizin yapma ihtimali daha yüksek bence, size bu kedi nerden çıktı, sürekli beni dövüyor, mutsuzum demek istiyor bence.

dilaraxx
dilaraxx

114626

kediler zaten birdenbire eve yeni geleni kabullenmez zaten. uzun bir süre alır bu. bu şey gibi hani buranın kim kimden üstün birbirlerine göstermeye çalışıyorlar.ve siz ikinisine de aynı oranda sevgi ilgi göstermelisiniz. sizin kediniz öbür kediyi kıskanabilir.ama bana kalırsa önceki yani kendi kedinize biraz daha ilgi gösterin.o baya üzülüyordur şimdi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 367 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR