Tüy Dökülmesini

Alaracatlover
Alaracatlover

115979 Puan

Tüy dökülmesini azaltab mama önerisi?

14 CEVAP

@05tuba bu sitede her ND kullanan 10 kisiden 7 si tuy dokumunu artirdigini soyluyor. Ayrica bencede SADECE mamaya baglamak yanlis ben mama onerisi soruldugu icin bu cevabi verdim. Her kedide ayni etkiyi yapmayabilir ND mama. Gercekten kaliteli veterineriniz iyi önermiş ama benim bahsettigim tuy konusu ve genel konustum. Eger sizde ND tuy dokumu yapmadiysa ne mutlu size :))) kullanmaya devam edin. Proplan kullananlarinda 10 kisisinden 7 si tuyleri oarlattigini ve ND den gecenlerin tuy dokumu konusunda memnun kaldigini soyluyor. İstatistiksel konustum ama TATA ya katiliyorum.

Katılıyorum.

Tavuklu olmayan mamalrın çoğu. Nd tuy dokumunu atiriyor bu yuzden Nd yi eleyelim. Proplan cok iyi degil ama tek iyi yani tuyleri cok guzel yapiyor. Dokulmeyi azaltiyor ve daha parlak yapiyor.

TATA4242
TATA4242

118617

En az sekizbinsekizyüzaltmışaltı kere bu durumu anlattım.Aramaya tüy dökülmesi yazıp bakmanızı tavsiye ederim.Tüy dökülmesini sadece mamaya bağlamak çok ama çok yanlış.Bir zahmet tahlil yaptırcaksınız,doktor görecek,vay canına şu eksik diyecek ona göre takviye yazıcak.Mama şifa kaynağı olsa,yani iyileştirme etkisi olsa,başka mamaya geçince,tüy dökülmesi tekrar başlamaz.Demekki problem mamada değil,kedinizin bünyesinde saklı.Bu haritadan yola çıkarak, hazineyi bulun.Çinko,Demir,Bakır,Niacin ve Omega 3,Kalsiyum,Magnezyum,Selenyum
B12,B9,B6,B5,B7,B1,B3,D,H(biotin),C,A,E, protein eksikliği, var mı?hormonal bozukluk,stres,mevsimsel geçişden ne kadar etkilenmiş.İnsan gibi düşünün,ooo mamayı değiştirdim iyileşti diye bir mantık yok,lütfen diyorum.Saygılarımla...Patişko ile kalın.

TATA4242
TATA4242

118617

Eski sahibi halt yemiş,ucuz bir mama olsa neyse diyip geçiştircem ama öylede değil,sen Ndden şaşma.Dediklerimin ışığında vet.hekime koş.

Aynen öyle. Kediler en çok ısınan havaya uyum sağlarken tüy döker. Mevsimsel tüy dökümünün kaçışı yok gibi birşey. Yinede bu zamanlarda haslanmis yumurta sarisi tuylere iyi geliyor B vitaminiacisindan ve dokulmeyi bir nebze azaltiyor.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Veteriner kontrolünde iyi nefes alıyor dediler ama bir daha gittiğimizde bakcaklar

05tuba
05tuba

1181

Nd mama nasıl tüylerin dökümüne sebep oluyor? Benim kedimde de yoğun kellik derecesinde dökülmeler oldu veterinerim nd mama önerdi şimdi onu kullanıyorum??

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Arkadaşlar bende biliyorum fakat eski sahibi RC kullanıyormuş bunlar hiç olmamış o yüzden değiştirme kararı aldım.

TATA4242
TATA4242

118617

Daha martın ortasındayız,bu kedi şimdi tüy dökmicekd ne zaman dökücek.

TATA4242
TATA4242

118617

Evet bu şekilde takviye verilebilir.Ben vitamin takviyelerinin kontrolsüz verilmesine yani vet.hekim teşhisi olmadan verilmesine karşıyım.Doğal ürünlerden yardım almak,her zaman en iyisidir.

TATA4242
TATA4242

118617

Yumurta sarısı içeriği bakımından saydığım özellikler gibi zengin olduğundan,yani yağ, protein,folik asit diğer adıyla b9,fosfor,demir,çinko açısından.Kedinize yaraması bundan kaynaklıdır.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Tata sadece tüy dökse iyiydi nefes darlığı çekiyor her ND yediğinde pro planda olmadı

KediVelisi_
KediVelisi_

2331

Proplan içeriği iyi bir mama değil ama ND de her kediye iyi gelecek diye bir şey yok dediğiniz gibi nefes darlığı çekiyorsa veterineriniz ile görüşmek en mantıklısı olur. Sevgiler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 606 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR