Şelale(Görüyorsunuz Anlatmaya Gerek Yok)

TATA4242
TATA4242

118617 Puan

Akvaryum 25 tl,şelale 50 tl,toplam 75 tlye,500 tllik plastik parçası şelaleden,daha güzel sistem.Daha yüksek bütçeye,çok daha iyi sistem yapılabilir,test aşaması için,şimdilik yeterli.Daha iyi sistem için,akvaryum dalga yapıcı,iç filtre,şelale sistemi hatta dış filtre, akvaryum suyunun ayda bir değiştirilmesi için eklenebilir.Bu tarz düşük bütçeli sistem için,günlük su değiştirilmesi,filtre işlevi gören süngerin, 15 günde bir temizlenmesi,yıprandığı takdirde yenisi ile değiştirilmesi tavsiye edilir.


7 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Selin bakteri oluşturacak bir şey yok ki filtrede, sünger ve karbon var. Ben cadopet aldım onun da içinde akvaryum iç filtresi var aynı şey yani.


Tata ben de aynı sistemi yapacaktım baştan, hatta filtre almıştım bile sonra benim kedi askı filtreyi çıkartır diye düşündüm cadopet aldım onu da çeke çeke içindeki suyu döküyor :/ Cam olması iyi olmuş hem sağlıklı hem ağır olduğu için çekemez kediler, yalnız biraz yüksek gibi geldi bana rahat içebiliyor mu kedin?

Sselin1
Sselin1

122024

Zehrabulut akvaryum filtrenin aciklamasini okudugumda filtrede yararli bakterilerin oluşmasini saglayacak maddeler oldugu yaziyordu. Dedigim gibi tam bilgim yok :) hepsinde olmuyormuş anladigim kadariyla :) ben de hazne cam olsun diye yapacaktim vazgecmistim sonra. catit su pinari siparis ettim henuz gelmedi ama umarim kötü degildir.

Sselin1
Sselin1

122024

Tata bu konuda tam bilgim yok ama akvaryum filtreleri akvaryum yaşami icin yararli bakterilerin oluşmasını saglıyormuş. Bu bakteriler bu sartlarda oluşur mu ? Ya da kedinin icme suyunda sorun yaratir mi? Gibi sorularim var ama cevabim yok tabi :)

Siyammm
Siyammm

120334

Benim akvaryumumda vardı bu su içi oksijen ve suyun devirdaimi için değil mi.

TATA4242
TATA4242

118617

Evet suyun devir daimini sağlıyor yani temizliyor ve oksijeni yeni gibi tutuyor.Bakteri oluşması için satılan sistemler farklı,onlar için özel filtreler kullanılıyor.Yüksek gelmiyor,yetişkin kedi için ideal düzeylerde ama daha küçük akvaryumda tercih edilebilir.

onurtemiz
onurtemiz

116286

bunu Youtube da Ali Serdar Gürbüz'de görmüştüm kendisi Veteriner bir doktor ve taaa kaç zaman önceydi yapmıştı. Ben de yapacaktım ondan esinlenip ama motorun kalitesine güvenememiş tim bir buçuk yıl önce 60 tl gibi fiyata bulmuştum. Akvaryum da şekildeki gibi bulamamıştım çoğu yer de bulduğum bir iki yer de de pahalıydı 90-100 gibiydi 25 değildi. Ama senin bulup yapmana sevindim Tata


Ben Drinkwell bulmuştum tam 1 sene önce temiz 0 ayarından bir aileden uyguna almıştım sorunsuz kullanıyoruz. Ondan önce de Trixie yine aynı şekilde 70-80 gibi bir şeye almıştım onu da 1 sene kullandık ama beğenemedik onu ve 2-3 günde bir su eklemem gerekiyordu.

TATA4242
TATA4242

118617

Evet youtubeda vardı ve teşekkür ederim,şimdilik sorunsuz kullanıyoruz.Amacım zaten daha ucuza yapılabileceği göstermek veya daha önce söylediğim ve seninde şuan söylediğin gibi letgo gibi uygulamalardan ikinci el daha ucuza alınabileceği,ne kadar ucuza alınabilir veya yapılırsa kedinize alabileceğiniz şeylerde daha rahat olunabileceğidir.Tabii bütçesi uygun olan dediğim gibi çok daha iyileri yapabilir,o videodakindende çok daha iyileri yapmak mümkün.Hatta suyu yukarı iten ve taşan suyun deliklerden tekrar aşşağıya indiği ve tekrar yukarı çıktığı, sürekli temizlenerek devir daim yaptığı,başka bir sistemi kurmakda çok kolay.Sadece emek ve zaman gerektiriyor ve sanıldığı kadarda tutmuyor.Şuan için, idare ettiği süre boyunca devam etmesini arzu ediyorum,ileride dediğim gibi bir düzenek oluşturabilirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 790 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR