Kedim Sindirilmemiş Mama Kustu

melisagiden
melisagiden

260 Puan

Merhaba, kedimin mamasını dün proplan ile değiştirdim, önceden felicia kullanıyorduk. Alışması için mamayı feliciayla karıştırarak veriyordum, proplanın kokusundan mıdır bilmiyorum hiç yemediği mamasını iştahla bitirdi her öğünde ancak hiç yemediği kadar da mama yemiş oldu dünden beri. Az önce mamasını yedikten sonra kustu. Fotoğrafı ekledim çiğnemeden yutmuş mamaları. Bunun haricinde dün değil, ondan önceki gece evde bir bitkinin yaprağını kemirdi ve zehirlenmiş olmasından da endişeleniyorum. Ancak yapragı kemirmesinin üzerinden 40saat kadar geçti ve dışkılaması, iştahı, keyfi hepsi yerinde. Veterinere ulaşamadım, endişeliyim. Mamadan mıdır? Başına gelen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.


8 CEVAP

muffincookie
muffincookie

12870

Çok ve hızlı yediği içindir endişe etmeyin bendede oldu bi ara

Hızlı yediği için olmuştur. Endişelenecek birşey yok. Bitki yaprağı da ilk 4-5 saat içinde kusturuyor diye biliyorum. Ondan degidlir bence. Hizli ve fazla yemis o yuzden.

hcerenk
hcerenk

10454

Bende de çok oluyordu. Kıtlıktan cikmjs gibi yediği için. Halbuki mamasi hep doludur, sanki aç kalacak gibi yiyor bazen. :)
Benimki gidip elekli paspasa kusmustu. Deliklerin içine oturmuştu tüm taneler, çok komikti.

melisagiden
melisagiden

260

Daha sonra tekrar kusma oldu mu? Az önce tekrar sarı su şeklinde kusması oldu. Ben hala mama kaynaklı olduğunu düşünüyorum çok hareketli çünkü, hiç halsizlik belirtisi yok.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Mamadan dolayı kustuysa önüne mama vermeyin yemesin bir süre, midesini toparlasın. Su kaybı oluşmaması için de az az su tüketmesine dikkat edin. Ani mama geçişinden de kusmuş olabilir. Evdeki tüm bitkileri de kontrol etmeyi unutmayın, yeni bir bitki parçalama operasyonu yapmış olabilir. Bu sırada ateşini de ölçmeniz iyi olur.

shadyce
shadyce

4

Merhaba.. 2 kedi sahibiyim ve proplan kullanıyorum uzun zamandır.. Kedilerim den biri hiç kusmazken diğeri yaklaşık olarak hafta da 1-2 kez sizin siteye koyduğunuz resimdeki gibi kusuyor.. Veterinerler bu konuyla ilgili bir çözüm bulamadı.. Mamayı değiştirdiğimde de asla yemiyorlar.. Probleminiz çözüldü mü acaba?

Nazliig
Nazliig

10833

Merhaba, bitkiden dolayı olsaydı daha önce kusardı. Mamasını hızlı yemesinden dolayı olmuş. Mamaları çiğnemeden yutmuş. Endişelenmeyin ama yine de veterinere danışmanız iyi olur.

tyguler
tyguler

124312

Dün benim kedim de aynı şekilde 2 kere kustu. Sanırım çok ve hızlı yemişti mamayı. Başka bir problem yoksa hâlsizlik falan bir sıkıntı olmaz herhalde ama başka problem de olursa veterinere gidin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7550 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR