Kedi Yıkamak

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583 Puan

Öncelikle kedilerin yıkanmasına karşıyım, ancak doğduğundan beri 1 sene geçti ve tüylerinin arasında kepeğe rastladım. Ek olarak kucağıma aldığımda kokusu farkedilecek seviyede. Normalde 2 ayda parazir aşılarını olan, N&D ile beslendiği için yediği mamadan dolayı kendisini yaladığında oluşan bir koku olduğunu sanmıyorum. Teyzemin kendisi de misafirliğe geldiğinde o kediyi yıkayana kadar evine gelmem dediğinde bu da beni kırdı açıkçası çünkü kendisini 7/24 yalayan bir hayvanın "pis(!)" Olduğunu sanıyorlar. Bende hem o 1 senenin birikimini atmak, hemde kedime karşı yapılan "pis" önyargısını kırmak adına bi sudan geçireyim istedim. Zaten aklımda ki kedinin kafasına bone geçirip köpüklerin içine fırlatmak değil ama onun ürkmeyeceği, rahatça çok fazla suyun ona temas etmeyeceği bir yıkama şekli bilen var mı? Sudan çok fazla ürküp tırsmıyor aksine merakı var

14 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Aynı şekilde benim kedimde de kepeklenme var bu ara, tüyleri de ciltleri de yenileniyor. Hatta benim de avuçlarım soyulur bahar aylarında.


İllaki yıkayacaksanız en az korkutacak şekilde ben şöyle yıkıyorum. Önce kovaya ılık suyu dolduruyorum. Bir maşrapaya şampuan döküp suyla köpürtüyorum. Duşakabin zeminine havlu seriyorum kaymaması için. Kedimi kabine alıp kapısını kapatıyorum. Bacak kısmından başlayarak yavaşca suyu döküyorum, kafasını ıslatmıyorum. Köpükleyip duruluyorum hemen, havluyla ardından tülbentle kuruluyorum. Yıkama sırasında onu dakinleştirmek için yumusak sesle konuşuyorum onunla ve mümkun olduğunca kısa tutuyorum 5 dk'yı geçmez yıkanması. Ama çok korkuyor yavrum ya, mecbur kalmadan yıkamıyorum ben, ona rağmen yıkadığımda çok üzülüyorum.


Sağlıklı bir kedi kokmaz aslında yani burnunuzu dayayıp kokladığınızda hafif bir koku olabilir ama öyle buram buram uzaktan hissedilecek bir koku olmaz.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Yazın farklı biçok yöntem denedim en rahatını anlatayım
Kendiniz banyoya girecek gibi hazırlanın bi kovaya sıcağa yakın ılık su koyun ve tas alın kediye sıkıca sarılın oturun tasla kediyi yıkayın ve şampuanı az kullanın yoksa arındırmak güç oluyor ben bebe şampuanı tercih ediyorum

pinarcaya
pinarcaya

19123

Tuyleri kokuyoraa bence agzinda bir sorun vardir. Ilerlemeden veterinere gosterin.

lwb
lwb

120674

kepek olması bu dönemde normal, benim kedimde de var, mevsimsel tüy dökümündeler
ağız kokusu var mı?

GammaLamina
GammaLamina

10574

Bir hekime danışın. Kepeklenme ve koku mamanız iyi bir marka olsa da bu aralar kendisine ağır geliyor olabilir.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Dişlerini parmak fırça ile haftada 1 kez temizliyorum bundan dolayı ağzında kokuya rastlamadım hiç. Kıyaslanınca idrar kokusuna benzeyen bir koku da değil fazla rütübet gibi de değil ama yanımda olduğunu kokusundan anlayabiliyorum. Normalde bende onu yıkamaya sıcak bakmıyorum ama çevre koşullarını göz önüne alınca tek seferlik yıkamanın şuan için gerekli olduğunu düşündüm onun dışında bunu devam ettirmek te istemiyorum çünkü gerek tüylerinde ki yağ dengesinin bozulmaması için gerek te genelde kediler süpürge sesinden dahi sahibinden ürkemeye başlayacak kadar hassas hayvanlar.

lwb
lwb

120674

O kadar kokması normal değil, yıkamadan önce bi hekime gösterseniz daha iyi olur.
Belki önerebileceği bir şampuan olur bu konuda

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Ben mecburen yıkamak zorunda kalmıştım ama yıkama aşamasından çok kurutmada zorluk çektim ve çok korktu miniğim. Dediğin gibi benim kedimin de suya karşı bi ilgisi var, önce çok az şampuan ile patilerini ve kuyruğunu yıkamıştım (dışkı olmuştu) sonra poposundan başlayıp azar azar su dökmüştüm. Duş başlığından biraz korktu zannedersem, sen tas gibi bir şey ile dene.
Tutmaya çalışma, okşar gibi ovala. Kaçmaya çalışsa da suyu dök üstüne gitsin çünkü çok uzun sürünce hem korkuları artıyor hem üşüyorlar. Su ılık hatta soğuğa daha yakın olsun. Suratına değmemesine özen göster sonra ıslak bi besle silersin yüzünü. Şampuan kalmasın çok fazla yalıyor kendini yıkadıktan sonra.


Kuruturken kesinlikle kurutma makinesi kullanma ben o hatayı yaptım gerçekten korkudan ölecek zannettim tir tir titriyordu. Birkaç havlu ile ıslaklığını al, sıcak bi ortama koy, uyursa üstünü ört. Ben kuru havlu ile örttüm uyuyunca da nemini aldı.


Önemli not: Yıkamadan önce mutlaka tırnaklarını kes, kesmiyorsan da kalın bir şeyler giy üstüne ki kan revan içinde çıkma oradan :) Bol şans.

anjelik123
anjelik123

115396

kepeklenme mamadan dolayı olabilir aynı sorunu bende yaşadım ve direk proplana geçiş yaptım 1 senedir kepeklenme yaşamıyorum. yıkama konusunda da kediler için pudra var onlardan kullanabilirsiniz kediyi yıkayıp iyice kurulayamazsanız mantar oluşabilir .

Benim kedim de de kepeklenme vardı. En azindan biz oyle saniyorduk. Sonra tavuğa alerjisi olduğunu öğrendik (egzama yapıyormuş) tuylerinin arasinda yaralar varmış o yaralari kasidikca cikan ölü deriymis beyaz seyler. Tüylerinin arasina bakin yara var mi belki ondan kepek oluyor olabilir

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Çok korkuyor benimkiler o yüzden denemiyorum bile yıkamayı:))
Travma geçirmesin çocuk:@

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Sudan korkuyorlar çünkü küçüklüklerinden beri hiç yıkamadım ki:))
bilmiyorlar ve korkuyorlar.
Su kaplarındaki suyla oynuyorlar ama patilerini sokup...

Katya06
Katya06

13665

Bir keresinde mecbur kalıp yıkamıştım. Ne cahilmişim o zaman kızımı çok ürkütmüştüm. Bugünde ense damlasını kendim damlattığım için milimi fazla gelmiş. Bir sorun yaşamayalım diye tüylerinde kalan kısmı yıkayayım dedim. Bir kovaya su doldurdum ve onu hiç tutmadım. Banyonun içinde rahatça gezeceği şekilde serbest bıraktım. O gezdi bende yavaş yavaş suyunu döktüm. Dalinle yıkayıp çıkardım. Her yer battı ama en azından fazla ürkmedi. İlk yıkadığımda tir tir titremişti.

Sselin1
Sselin1

122024

Korkmuyorsa arada bir parfumsuz bebek sampuani ile ya da sampuansiz yikanabilir. Kuruturken iki havlu kullanin ve kurutma makinesi kullanin kesinlikle Ben kediyi tasima kabina koyup icine fön makinesi tutuyorum. Diger türlü sabit tutmak zor çünkü. Ve arkadaslarin dedigi gibi saglikli bir kedi kokmaz bir saglik problemi olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 707 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR