Kedilerde Eşcinsellik Görülür Mü?

dilanuzun
dilanuzun

1288 Puan

Arkadaşımın tekir bir erkek kedisi var. Ama şöyle bir sorun var. Kendisi 4 yaşında ve asla dişilere yanaşmıyor, çok korkuyor dişilerden. Eskiden "acaba henüz kızgınlığa girmedi mi, biz mi yanlış anladık" diyorduk ama kedi 4 yaşında.
Biraz araştırdık, bilim insanlarına göre sadece insanlarda değil, bazı hayvanlarda (örneğin penguenlerde) eşcinsel yönelim görülebiliyormuş. Fakat kedilere dair bir bilgi bulamadım.
Allah aşkına bu kedinin sorunu ne?

17 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ev ortamında büyüdüyse kendi dışında bir kediyle tanışmadıysa sosyal bir kedi değil demektir. Korkabilir başlarda aynı ortamdaysa sonra zamanla alışır birkaç ayda.
Bu arada erkek kediler kızgınlığa girmez. Cinsel olgunluğa erişirler.
Veterinere arkadaşınız götürdü mü?
Hormonal veya fiziksel bir sorunu olabilir. Testisleri gelişmemiş olabilir...

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Evet hayvanlarda eşcinsellik görülüyor. Kusalrda daha fazla oluyor sanırım kuşlar yavrulara hem anne hem baba baktığı için. Kedilerde de oluyordur diye düşünüyorum ama arkadaşınızın kedisi sosyal değilse diğer kedilerle çok iletişime gecmediyse de korkabilir gayet normal.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Tüm hayvanlarda eşcinsellik görülebilir. Ama evde yaşayan bir kedi karşı cins bir kedi görünce hemen çiftleşmez zaten, biraz alışmaları gerek birbirlerine.

dilanuzun
dilanuzun

1288

Selin dostum. Eşcinsellik ne insanlarda ne de hayvanlarda bir ''tercih'' meselesi değildir. Bilginize :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ama diğer dediğin doğru, kızışmış kedi ve köpekler dişi, erkek, canlı, cansız ayırt etmiyorlar. Ama o dediğim belgeselde sadece hemcinslerini tercih eden hayvanlar da vardı, keşke hatırlayabilsem adını, çok oldu izleyeli.

dilanuzun
dilanuzun

1288

Dostum bu çiftleşme dönemi hakkında fazla bilgi sahibi degilim. Zaten kedi benim değil. Arkadasa veterinere götür belki bi sıkıntısı vardır dedim ben. En kısa zamanda göturecegiz.
Tesekkürler

NSukun
NSukun

12394

Bizimde erkek kedimiz var eve çiftleşmeye gelen kediye iki günde ancak alışıyor. Tek sorun ürkek olmasiysa evde yaşayan tüm kediler aynı tepkiyi veriyor zaten. Biraz zaman vermek lazım gelen kediyle direkt karşılaştırmak tansa tasmalarini falan değiştirerek birbirlerinin kokularına alıştırmak en kolay yontem

Sselin1
Sselin1

122024

Tabi cift cinsiyetlilik veya hormonal baska bir saglik sorunu da olabilir koyunlarda. Belgeseli bulursam izleyecegim kesinlikle.:)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kedi ürkek ve çekingen tabiatlıysa ondan korkuyordur.

NSukun
NSukun

12394

Evet escinsellik tüm hayvanlarda görülen birşey hormon testleriyle öğrenebilirsiniz

Sselin1
Sselin1

122024

Hayvanlarda insanlarda oldugu gibi bir escinsellik oldugunu duymadim. Yani ben disileri degil erkekleri tercih ediyorum diyen bir hayvan yoktur. Disi degil erkek kedi görse de ayni tepkiyi verecektir arkadasinizn kedisi. Kizginlik belirtileri gösteriyorsa sorun hormonal degil büyük ihtimal yabanci kedilerden cok korkmasidir.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Sselin eşcinsel hayvanlar var, bu konuyla ilgili bir belgesel izlemiştim fakat adını hatırlayamadım şu anda. Hatta eşcinsel erkek koyunların öldükten sonra beyinlerini kesip incelemişlerdi, beyinlerinde bir bölgenin farklı olduğu görülmüştü diğer erkeklerden.

Sselin1
Sselin1

122024

Sadece erkek koyunlarla ciftlesmisler yani. Ilgincmis gercekten. Ben de duymustum ama yine ayni sebeplerden dolayi oldugunu sanmiştim. Tesekkurler bilgi icin.:)

BenNisa
BenNisa

12322

Bu konuyla ilgili bir bilgim yok fakat arkadaşınızın kediyi bu zamana kadar çiftleştirmesi gerekiyordu. Gerçekten linç yemediğinize çok şaşırdım.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kedi çiftleşmek istemediği için lince gerek kalmadı :))
Hayvan gerekeni yapmıs zaten :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13687 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR