Pire Damlası

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989 Puan

Merhaba arkadaşlar. Bulunduğum yerdeki veterinerler sadece büyükbaş hayvanlara bakıyorlar ve kediler için herhangi bir hizmet yok. Bu yüzden biopet active dış parazit damlası 3×1 ml almayı düşünüyorum internetten. Her bir tüp bir aylık ve tamamen bitkiselmis. Sorum şu bu damla 5 kg ye kadarmış ama benim kedim 5.5 kiloydu en son tarttigimda hatta 6 kilo bile olabilir. Bu yuzden aynı markanın 1-10 kg arası küçük ırk köpek için olani alsam olur mu yoksa başta yazdığımı mi aliyim? Teşekkürler.

13 CEVAP

anjelik123
anjelik123

115396

Ben fibroes kullanıyorum köpek için alıyorum 40-60kg olanı hem köpeklerime damlatıyorum hem kedilerime ama kedilerime 0.5cc olarak damlatıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Herkese tesekkurler.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bence köpek için olan uygun olmayabilir. 1 yerine 2 damla damlatsan olmaz mı? Ayrıca iyi olan damlalar en az 3 ay koruyor. Daha iyi markaları alıp alıp sana kargolayabiliriz ama fiyatları biraz daha pahalı:)
70-75 filan. Ben en son Stronghold kullanmıştım çok memnun kaldım.
Süper etki etti.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Biraz pahalı geldi stronghold. Ama yine de cok tesekkur ederim.1 Aylık koruyucu olması önemli değil her ay damlatirim. 2 damla mantıklı geldi. Bakalım diğerleri ne diyecek

Katya06
Katya06

13665

1 ml 6 kilo bir kedi için bence yeterli

Katya06
Katya06

13665

Ben 2.5 kilo kedime 2ml döktüm ve zehirlenmesinden çok korktuk aşısını erteledik her ihtimale karşı. 0.5 veya 0.7 ml dökülüyormuş. Buradan oran orantı yaparak söyledim ama içiniz rahat etmezse 1 mlmden biraz fazla dökün ama 2 damlanında bence hepsini dökmeyin. Her ay yaparım diyorsunuz zaten bence her ay yapacaksınız 1 ml bile yeterli.

TATA4242
TATA4242

118617

Parazit damla veya tabletleri vet.hekimlerden almanız lazım,emin olun,internetdekilerin bir etkisi yok.Bu tarz ürünler reçetelidir ve hekim gözetiminde verilir ve sadece onlar temin edebilir.Etkili ürünler ise iç parazit için tenizol,dış parazit için broadline damla.İç parazit veya dış parazit oluşmadığı sürece bu ürünleri kullanmayın.Doğal dediğiniz ürünlerde ise bakanlığın damgası ve sertifika kursuna katıldığının ve başarılı olduğunu gösteren kod numarası gereklidir.Doğal dediği ürünlerde ise kaynak belirtmek zorundadır.Ayrıca laboratuvar ortamında incelenerek analiz yapılmalı ve buna göre doğal olduğu ispatlanmalıdır.

TATA4242
TATA4242

118617

Yaşadığınız yerdeki vet.hekimlerde bu ürünler bulunmasa dahi,rica ederek getirtebilirsiniz.İnterneti bahsettiğiniz ürünlerden,eczanede insanlar için satılan Andazol tablet ve şurup yani katı,sıvı formlu ürünler dahi,çok daha etkilidir.Dezavantajı ise insan için olduğundan,oranın ml cinsinden fazla olması ve kedilerdeki bazı iç parazitlere etki etmemesidir.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Ama 5 kg kediler için diyor pakette.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Güncel.
İnternetten alabileceğim en iyi dış parazit damlası hangisi sizce?

hcerenk
hcerenk

10454

Bayer satılıyor mu acaba online olarak. Aslında en iyi parazit damlası o diye biliyorum.
Bence kilo sınırını aşıyorsa bir üst segment kilo grubu damlasına geçmelisiniz diye düşünüyorum.
Peki kedinizi normalde veteriner hizmeti için nereye götürüyorsunuz?
Online olarak danışırsanız ne alacağınız konusunda yönlendirebilirler belki.

Suraemir
Suraemir

16332

Şunuda eklemek istiyorum arkadaşlar bitkisel damlanın içeriğine baktım hangi marka hatırlamıyorum lavanta yağı nane yağı ve bir tane daha vardı araştırıp kendimiz karışım yapabilir ensesine biraz damlatabilirz çünkü bit pire vb şeyler bu kokulardan zaten hoşlanmıyor sanırım üçüncüsünde limon yağı falandı

TATA4242
TATA4242

118617

İçeriğindeki Albendazol etken maddesinin etkisi kuvvetli olduğundan,oranı yükselterek bir çok parazite karşı etki sağlar.Mebendazol etken maddeside aynı şekilde etkilidir.Ancak bu ürünleri kullanırken etkileşim olmaması için,bir ürün yanında başka bir ürün kullanılmalı,kullanıldığı takdirde etkileşim oluşturarak,komplikasyon oluşturacağı ve yan etki yüzdelerinin artacağı,bunun yanında ciddi sonuçlar doğurabileceği,unutulmamalıdır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 821 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79578 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR