Kediyi Sokağa Bırakmak ?

Edademirerr
Edademirerr

502 Puan

Öncelikle Şuan herkesin önyargılı davranacağını biliyorum ama bildiğiniz gibi değil 3 tane kedim var bundan 6 ay önce sokaktan bir kedi bulup aldım ilk zamanlar hastalığından dolayı çok sakindi tedavisi herşeyi yapıldı iyileşti ama kedinin kişiliği çok kötü. Bu evde başka kediler olduğundan da olabilir 6 ay boyunca hergün uğraştım alışmaları için uyku bile uyumadım arkadaşlar her dakika kavga ettiler birbirlerinin tüylerini yoldular kavgasız geçen 2 saatim oluyor gün içinde sadece ve onun siniri kavgası diğer kedilerimi de huzursuz ediyor sadece kavgası değil. Oyun oynanmıyor sevilmiyor bunlar önemli değil. Fakat elinizi bile atamıyorsunuz mutfaktan dışarıya çıkaracak olup alsam hemen tırnaklarını batırıyor sadece bana yapsa yine sorun değil fakat annemin elini geçen gün fazlasıyla kesti daha demin kavga ettiler yine sinirinden babamın ayağına saldırdı ve kanattı ben hayvanlar konusunda çok hassas bir insanım hergün beslemeye çıkarım düzenli elimden geldiği kadar bütün canlara yetmeye çalışırım fakat artık tahamülüm kalmadı doldum iyice şuan muhtemelen burada onun da duyguları var vs gibi şeyler söyleyeceksiniz ama dediğim gibi ben 6 ay boyunca uğraştım sabahın 5 i 6 sı uyumadım kavgalarından odalarını ayırdım vs ama yok yani hiçbirşekilde olmuyor artık birbirlerini kör edecekler diye korkuyorum onların duyguları olduğunu bende biliyorum fakat demediğim şey kalmadı ama yok sahiplendirsem eminim ki kimse benim kadar tahamul etmeyecek 1. Haftadan dışarıya atacaklar.

35 CEVAP

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Baska kedisi olmayan birisi sahiplenirse evde tek kedi olunca problem cikarmaz belki.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sokaktan mi almiatiniz o kediyi? Eger oyleyse aldiginiz yere birakin ve beslemeye devam edin. En iyisi kediden anlayan birine sahiplendirmek. Ilk defa kedi bakacak biri olmasin. Huyunu suyunu cozup yumusatir o kediyi.

Katya06
Katya06

13665

Eğer saldırgan olduğunu baştan söylerseniz alan kişi bunu bilerek alırsa belki bırakmaz sokağa.

lwb
lwb

120674

sokaktan alıp sokağa bırakmaya çalışıyorsunuz, hayvanların dengesini alt üst ediyorsunuz böyle.

OzlemmG
OzlemmG

15

Bence biraz daha dayanın derim. Sonuçta anlatamadığı bir derdi var... Evde başka kedilerin olması da onu etkiliyor, biraz zor olur ama bence çözeceklerdir aralarında ki hiyerarşiyi belirliyeceklerdir. Bende de durum aynıydı bize de saldırıyordu, şimdi çok tatlı oldu. Çok ciddi bir durum olmadıkça girmedim aralarına düzeldi aylar sonra.

GammaLamina
GammaLamina

10574

6 aydır bir çocuğu tanıyorsunuz sadece. Daha yetişkin bile olmamış, inanın değişir karakteri. Evet, her gün kavgalar, sabaha kadar uyutmamalar çok zor ve insanın psikolojisini bozuyor. Kedilerimin üstüne deli gibi düşüp kafayı sıyırdığım ve onların da asla uyutmadigi dönemim oldu. Hem kendim doktor desteği aldım hem kedilerim büyüdüler ve kisirlastirdim. Şimdi üçümüz de rahatız. Büyük ihtimal bu süreçte çözüm üretemeyecek kadar yoruldunuz, çözüm var. Kendinize de iyi bakın ve olumlu düşünün.

Bence de bir an once ksirilastirin ve durumu tekrar gozden gecirin. Daha yetiskin bile olmamis elbet boyle seyler yapar. Durumunuzu elimden geldigince anliyoru. Tek kedim var ona ragmen kac gece uyumadigimi saymak zor... Ksiirlastirdiktan sonra durulacagina garanti vermiyorum ama yuksek bir ihtimal. Bu yolu deneyin ve tekrar bakin bakalim. Mutlaka birkac kez sevmissinizdir onu. Siz de onun gibi israrci olun hafif uykuluyken falan sevin. İzin verdikce de her izin verdiginde odul mamasi verin yas mama verin vs.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Acaba bir sure sadece tek bir odada diger kedilerle yanyana getirmeden mi baksaniz? Kapali balkonu olan bir odada falan, hem aileye de zarar vermemis olur

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hemen sakinleştirici başlayın o zaman bu kadar saldırgansa ne diyeyim başka, her çözüme bahane buluyorsunuz. Siz gözden çıkarmışsınız bu hayvanı, konuyu da vicdanınızı rahatlatmak için açtınız herhalde. Bizim de aa evet haklısınız salın gitsin dememizi mi bekliyorsunuz anlamadım ki.

lwb
lwb

120674

bir sürü yol var durumu düzeltmek için, siz bahane arıyorsunuz başka birşey değil

lwb
lwb

120674

ayrıca bir kedi sizin bahsettiğiniz kadar saldırgansa, kedide değil sizde sorun vardır.
ona karşı olan tavırlarınızı ve ev şartlarını tekrar gözden geçirin.

Htcozlp
Htcozlp

24230

6 ay çok uzun bir süre.Keşke bu sürenin yarısını ayrı odalarda tutarak ,ara sıra karşılaştırarak alıştırmaya çalışsaydınız.Ama bence geç değil.Benim kedilerim anlaştıysa tüm kediler anlaşır diye düşünüyorum..Can ciğer olmalarına gerek yok.Birbirlerini kabullenmeleri bile çok güzel olur . Herkesin dediği şekilde bence bir an önce kısırlaştırın.Hem iyileşme sürecinde daha sakin olur,ayrı ayrı tutarsınız.Sonrasında bir süre daha ayrı tutabilirseniz zamanla olur diye düşünüyorum. Tavsiyem,ne kadar zor bir çocuk olursa olsun kedinizden vazgeçmeyin.Aynı şeyleri bende az çok yaşıyorum.Bazen çok zorlanıyorum her açıdan.Ama herkes karşımda olsa bile bırakmayacağım.Size de bunu tavsiye ediyorum

Edademirerr
Edademirerr

502

Sadece 1 kişi bulabildim ve o da bahçede bakacağını söyledi 2 gün önce bir kedi sahiplenmiş fakat bahçeye oyun oynasın diye bırakmış kedi kaybolmuş.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Yine de direk sokaga birakmaktan daha iyi bir secenektir bence, bahcesi koruntuluysa denemekte fayda var

Edademirerr
Edademirerr

502

Ece hanım öyle olduğunu biliyorum tabiki ama anlatmak istediğim kedinin oyun oynama anlayışı farklı yani evde hiç kedi olmasa bile oyun oynamak için geldiğinde ısırarak oyun oynuyor diş izleri çıkıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1960 Görüntüleme
  • 35 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR