Kedimin Gönlünü Nasıl Alırım?

Raubeyaz
Raubeyaz

9172 Puan

2 aylık dişi kedim koca bir kavanozda ki suyu döktüğü için hatasını anlasın diye ona bağırdım, yanından her geçtiğim de kaçmaya, sevdiğim de tırmıklamaya başladı, 2 dakika da vahşi oldu. Kucağıma alıp öpmeye çalışıyorum, yüzümü tırmıklıyor, her yerim kanadı resmen.
Beni gördüğü an saklanıyor. Ne yapmam lazım? Normal de ona sesimi yükselttiğim de şaka yaptığımı fark ederdi şimdi beni ciddi görünce çok korkmuş olmalı.

13 CEVAP

Burcu_77
Burcu_77

548

Benimkide bana küstük bende suyla yıkamamak için köpük şampuan almıştım onu sürdüm.sonra yalamasın diye biraz kucağimda tuttum biraz direndi baktım olmayacak havluyla kuratayım derken kaçtı yakalayım derken kuyrugundan tuttum biraz tısladı. Bende sakinleşmesi icin bekledim sonra kucağima alip ondan özurdiledim bilerek yapmadıgımi söyledim ama bende hep uzak durdu. Nasıl güvenini kazanırım bilmiyorum.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Tabiki sevdiği bir yaş mama ya da ödül maması. En iyisi de zaman, yarına düzelir merak etmeyin.

radagast
radagast

1154

onu kendi haline bırakmanız da çok önemli. bırakın o size gelsin.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Suyun devrilmesinden ayri korkmus sizin bagirmanizdan ayri. O yuzden bu tepki ama sakinlesirse gecer. Korkan kedinin ustune gitmeyin aklinizda bulunsun. Ha bi de bi zarar yaptiginda bagirmak daha cok strese sokuyor bence. Kedidir arada biseyleri kirabilir. Bagirinca neden bagirdiginizi bile anlamiyor cunku.

Mothercat
Mothercat

10435

Kendi haline bırakın yaklaşmayın sizden ona zarar gelmediğini anladığı zaman gelip kendi sevdirir sevdirdikten sonra da en sevdiği yaş mama veya ödül maması ile ve tabi biraz da oyunla gönlünü alabilirsiniz :)

psabrk
psabrk

116634

Bende aynı duruma düşmüştüm fakat ilk zamanlarda hiç bir şekilde zorlamadım onu.Yaş mama verin mesela neredeyse tüm kediler bayılır :)

nidaxu
nidaxu

3121

ay kızmayın niye kızıyosunuzki benimki de tabak kırdı bugün sakince onu ordan aldım cam batmasın diye başka odaya koydum zaten akılları çıkıyo herşeyden bide siz bağırarak travma yaşatmışsınız. yazmışlar zaten zamana bırakın sevdiği yaş mamadan verir düzelir

Burcu_77
Burcu_77

548

Oske22 yıkamadım susuz köpük şampuandan sürdüm.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Biraz zaman verin. Bırakın sizden ona zarar gelmeyeceğini, size güvenebileceğini anlasın. Kendisi gelip size sevdirecektir zaten. Ondan sonra gönlünü sevdiği şeylerle alabilirsiniz.

Oske22
Oske22

14228

Kediler yıkanmaz ki. Bence yıkamayı bırakın. Sizden korktuğu için yanınıza gelmez bir süre artık. Konuşurken sakin, kısık bir sesle konuşun, mamasını biraz elinizle yedirin, ödül maması falan verin. Suyuna gidin yani, zamanla düzelir.

Kıyamam:(
Keşke kızmasaydınız kediler sesin 3 katı kadar duyar bu yüzden hem sesten hemde bir şey kırıldığı zaman korktuğu için biraz zaman alabilir ama yaş mama ve ödül maması verirseniz ve onu kendi halinde bırakırsanız düzelir

Kızmayın ama doğru olmadığını ses tonunuzu değiştirerek anlatın. Bi süre sonra yapmayacak zaten.

Palyaco
Palyaco

218519

Ödül mamasi sıvı puding gönlünü alır onun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 10043 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR