Hasta Kedi Elimi Derince Isırdı Lütfen Yardım

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070 Puan

Bakkala çıktım bir kedi gördüm topallıyordu hemen çağırdım geldi. Ön patisi kırıktı sanırım ve açık yara vardı. Aynı şekilde bedeninde farklı yerlerde lezyonlar açık yaralar vardı. Uzun bir süre oturdum yanında zaten çok hırçın değildi sonra eve getirip yarın vete götürmek için kucaklamak istedim. Baş parmağımı çok sıkı kavradı ısırdı kanattı bayağı. Tıslayınca bir daha almaya yeltenmedim. Ama merak etmeyin yarın ilk işim onu kedi box ile almak ve vete götürmek olucak çok kötü haldeydi
Şimdi sorum öncelikle evdeki kedime bişe bulaşır mı çünkü kedi montuma bayağı süründü.
Bir diğer sorun bana bişe olur mu?

9 CEVAP

anjelik123
anjelik123

115396

Sağlık ocağına gidin büyük ihtimal kuduz aşısı vururlar ve kedinizden de uzak tutun hem montu hem kediyi onada bi hastalık geçebilir. O yavrucağıda veterinere götürmenizde takdire şahane bir davranış :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Aynen risk almak istemezler. Ben olsam yaptirmazdim o kadar asiyi, kedi de gozunuzun onunde olacak. Ama iki kediyi yanyana getirmeyin asla. Baska odada tutun. Insana bulasmayan seyler kedinize bulasir.

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070

Bu çok hastaydı zavallı. Açık yaraları vardı. Ve sokak kedisi sonuçta ne aşısı var ne aşısı yok bilmek mümkün değil. Korktum ya

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Dr'a giderseniz kuduz aşısı vurulmanızı isteyecekler, yalnız bu aşı belli büyük hastanelerde var ve 4_5 doz vuruyorlar. Şu anda hastanelere gitmek de riskli, hayvan korktuğu için ısırmış sizi, kuduz zaten çok nadir olan bir şey kedilerde daha da nadir. Zaten kediyi eve alacakmışsınız gözlemleme imkanınız da olacak. Montu ve hasta kediyi bence de kendi kedinizden uzak tutun. Kedi ısırığı derin olduğu için şişip ağrı yapıyor, batikonla iyice temizleyip antibiyotikli krem sürün.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kuduz olma ihtimaliniz pek yok ama doktorlar ne olur ne olmaz aşi veriyorlar. Isirik olmasaydi tirmik olsaydi ve salya degmeseydi, yuzde 0 derdim ama suan cok cok kucuk de olsa bir ihtimal var. Size kalmis. Montunuza surtunmesinden dolayi kedinize bulasmaz. Diski veya salya tukruk gubi seylerle bulasiyor cogu şey Yine de montunuzu hem coronaya da karşı balkonda tutup havalandirin.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Veterinere de sorarsınız kediyi götürünce aşı olmanız gerekip gerekmediğini. Ama insan dr'larına hayvan ısırığı şikayeti ile giderseniz kuduz aşısı yapmaları yasal zorunluluk, yaptırmak istemezseniz kağıt imzalatıyorlar hatta aşıyı olmak istemediğinize dair.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Veterinere götürdüğünüzde kedinin kuduz olup olmadığını söyler size, zaten kedilerde kuduz çok nadir görülür. Veteriner sizi doktora yönlendirene kadar hastaneye gitmeyin derim. Şuan virüs için en tehlikeli yerler oralar.

787891
787891

118097

Benim kedimde beni oyun oynarken aşırı derin ısırmıştı ama evdeydi ve bütün aşıları tamdı sağlık ocağına gitmenizi öneririm evdeki kedinizden montu uzak tutmanızı öneririm

787891
787891

118097

En kötü ihtimal kuduz aşısı verebilirler yakın zamanda instagramda @haydarmunci nin başına gelmişti sokaktaki bir kediyi alırken tırmalamıştı kedi ona kuduz aşısı vermişlerdi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 360 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR