Kedimi Yıkamak

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870 Puan

Kedim şuan 3,5 aylık. İki kedim daha var onları yılda iki kez yıkıyorum. Ama onları küçükken hiç yıkamadım çünkü evde doğup, büyümüşlerdi. Yavru kedimi ise barınaktan sahiplendim, barınaktan önce de sokaktaydı. 4,5-5 aylıkken yıkasam bir sorun olur mu?
Veterinerimize de danışacağım fakat bir dahaki aşısı Nisanın 15 inde. O yüzden sormak istedim.

5 CEVAP

Siyammm
Siyammm

120334

Gerek yok aslında çok vahim çamur gibi durumlarda yıkanmalı. Kendini yalïyor zaten sokak kedilerinin çoğunun pis olmasınin nedeni şu bulamamaları ve bu yüzden kendini yalayamamaları. Ev kedinizin böyle bir sorunu olmayacağından bence gerek yok. Travmaya yol açabilir. 2 kedisi olan birinden yıkandıktan sonra kedilerin biribirini tanımayıp birkaç günkavga ettiklerini duydum( kendi kokuları yıkanmanın etkisiyle geçiyor ya)

dilanuzun
dilanuzun

1288

Dışarı çıkarırsınız çamur falan bulaşır onu anlarım. Ama dışarı çıkarmadığınız bir ev kedisini böyle çamur bulaşması gibi durumlar haricinde yıkamanızı tavsiye etmem.

787891
787891

118097

Bencede yıkamaya gerek yok emin olun kediniz evinizdeki en temiz varlık olabilir

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Çoğu zaman da saksılardaki topraklara giriyor, patileri kirleniyor o zaman ıslak peçete ile siliyorum ama fazla geçmiyor. Yorumlarınız için teşekkürler. Veterinerime de danışırım ona göre karar veririm

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

kedilerin çoğu yıkanmayı sevmez kedileriniz dışarı çıkmıyorsa yıkamayın yıkamak kediler için psikolojik şiddettir ona iyi gelmez tramva bile yaşatabilir ayrıca deri kuruluğuna neden olur kedi dilleri gereken her şeyi sağlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 317 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR