Hindistan Cevizi Yağı

BenNisa
BenNisa

12322 Puan

Ben kedime malt verecektim fakat maltların içeriğinde bulunabilen zararlı bir yağ yüzünden malt işinden vazgeçtim. Kedilerin tüylerini kusmaması, dışkı yoluyla dışarı atması için hindistan cevizi yağı da kullanılabiliyormuş. Ben de bir siteden buldum hindistan cevizi yağını. Size sorularım:
1- Hindistan cevizi yağını haftada kaç gün vermeliyim?
2-Vereceğim zaman ne kadar vermeliyim?
3-250 gr Hindistan cevizi yağını ne kadar süre boyunca kullanabilirim?

10 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

1/8 çay kaşığıyla başlayıp günde max 1/4 verebilirsiniz. 1 çay kaşığı çok fazla. hindistan cevizi yağının antibiyotik özelliği de olduğu için aşırı kullanımı bağırsak florasına faydadan çok zarar verebilir. bu yüzden optimum fayda için dozajı şaşmamak gerek. azı karar çoğu zarar diyebiliriz yani.


zeytin yağının da glikoz homeostazı üzerinde etkileri olduğu biliniyor zaten. tam olarak nasıl etkileniyorlar bilmiyorum ama yüksek karbonhidrat yani dolayısıyla yüksek şeker içerikli beslenen (kısacası kuru mama ile beslenen) kediler için sürekli kullanımı önerilmiyor.

Siyammm
Siyammm

120334

Ooo sahiplendinizmi?
Sanırım geçenki konuda gördünüz malt içeriği ile ilgili.
İçeriğine bakıp malt alabilirsiniz.
Hindistan cevisi yağ ile dişlerini fırçalayın faydalıymış bende uzun süre kullanmadım .

BennNisa
BennNisa

644

Maalesef sahiplenmeme daha çok var :( Bahçemize yaklaşık 1 ay önce hamile bir kedi geldi. 1 ay kesin oldu. 1 aydan az zaman sonra minnak doğum yapacak İnşallah. 2 ay sonra da minnakları sahipleneceğim, sonra da anneyi kısırlaştıracağım :)

BennNisa
BennNisa

644

Gimcat alacaktım fakat içeriğine bitkisel yağlar deyip geçmişler. Diğer markalara da pek güvenemiyorum.

srplzngl
srplzngl

113865

mutlaka soğuk sıkım ve virgin, hatta mümkünse extra virgin olmasına dikkat edin.
vereceğiniz miktar kedinizin durumuna göre değişir ama bir günde 1/4 çay kaşığını geçmek pek doğru olmaz. ilk verdiğinizde daha bile az olsun, vücut bir tepki gösteriyor mu göstermiyor mu diye dışkının kıvamını takip edin. çay kaşığı dediğim de standart amerikan ölçü değil, o fazla gelir büyük ihtimalle. normal çay karıştırdığımız çay kaşığıyla ölçün :)
ben üç kedime haftada 2-3 defa veriyorum ama kuru mama ağırlıklı besleyecekseniz daha sık vermek gerecektir. sık sık yaş mama veriyorsanız sürekli hindistan cevizi yağına ihtiyaç duymayacaktır. dışkısını sürekli takip edin, verdiğinizde ve vermediğinizde tüyler atılıyor mu bakın. ben kendim de kullandığım için bir kavanoz ne kadar süre gider bir şey diyemiyorum ama sizin evde yalnızca tek kedi kullanacaksa son kullanma tarihi gelene kadar bitmez bile. çok uzun süre gider yani.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Hindistan cevizinin uzun süre kullanımı ile ilgili bir bilgim yok. Kedinizin kilosu ve yaşına göre yağ vermelisiniz. Mesela ben kabızlığa müsait olan kedimi günde bir çay kaşığı zeytinyağı veriyorum. Bazen bir hafta kadar vermiyorum, sonra yeniden veriyorum. Hindistan cevizi yağını da yarım çay kaşığı ile başlayın. Dışkısını kontrol edin. Tüyler çıkıyorsa ve ishal durumu yoksa iki günde bir böyle devam edin. Zaten yaş mama da kullaniyorsunuzdur. Bu yüzden sürekli vermeye (uzun tüylü değilse ve yalanma takıntısı gelistirmemisse) gerek yok. Küçük bir kavanoz üç ay kadar gidecektir diye tahmin ediyorum. Gerekli durumlarda dozunu arttirirsaniz bir aydan daha uzun gider. (Küçük kavanozdan haftada iki üç kez bir avuç saçıma uyguluyorum iki haftadır, hala da yarım kavanoz dolu)

BenNisa
BenNisa

12322

Peki internet dışında nerede bulabilirim hindistan cevizi yağını?

Htcozlp
Htcozlp

24178

Ben iki kedime de ara sıra veriyorum,haftada bir iki kere falan.1 Çay kaşığından fazla vermiyorum.Benim aldığım grafittendi 20 tl ye falan almıştım.Uzun süre bozulmuyor diye biliyorum.Memnunum da :)

srplzngl
srplzngl

113865

ben türkiye’de olmadığım için tam bilmiyorum ama eskiden macrocenter’da satıldığına eminim. hala var mıdır bilmiyorum. migros’ta da olabilir.

gratislerde var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 582 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR