Engelli Bir Can Sahiplenmek İstiyorum Ama İlgi Konusunda Kararsızım.

Katya06
Katya06

13665 Puan

Ben kızıma uzun zamandır bir arkadaş düşünüyorum. Aslında bunu başka bir başlık altında açmayı düşünüyordum ama iki konuyu beraber konuşmak istedim biraz uzun olabilir.. Kendi kızımla yeterince ilgilenemediğimi düşünüyorum. Mesela evde yaş mama yapıp damak zevkine uygun sağlıklı bir mama bulamıyorum. Yada tüylerini hergün tarayamıyorum. Yada gözlerini hergün silemiyorum gibi..
Mesela şuan iç paraziti gecikti. Elbette yaptıracağım ama yoğun olmam sebebiyle başka şeylerle ilgilenmekten kızıma fazla vakit ayıramıyorum. Benden başka ilgilenebilecek kimse yok. Annem çalışıyor akşam 7 civarı geliyor. Sonrası malum yemek uyku vs..
Yanına gelecek arkadaşının engelli bir can olmasını istiyorum. Ama kendi kızıma bu kadar vakit ayıramazken onunla ilgilenmek için ekstra bir çaba sarfedecek olsamda böyle canların sürekli evde olan kişilere (ev hanımlarına) sahiplendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kızım asla zarar verecek bir çocuk değil. Eve gelen diğer hayvanları kıskansada sadece tıslıyor. Temas etse dahi zarar vermiyor. Çünkü zarar vermeyi bilmiyor..
Eve gelecek olan engelli kedinin ben evde yokken kendini koruyup kollayamaması hakkında düşünüyorum uzun zamandır. Başlarda evet birbirlerine zarar vermeyecek olsalarda zamanla benim kızımda tartışmayı öğrenecek, oyun amacıyla olsada malesef öğrenecek. Önümde 7 ay gibi boş ve uzun bir süreç olsada senelerce benimle olacak bir canlıdan bahsediyoruz.
Engelli canlarda önceliğim felçli kediler.. Çünkü bu canların bakımı oldukça zor oluyor ve sahiplendirme çok az yapılıyor. Klinikte aylarca yuva bekleyen felçli kediler beni çok üzüyor. Altına bebek bezi bağlayarak bazı ihtiyaçlarını gidermek gerekiyor.
3 patili veya tek gözü kör bir şekilde hayata tutunuyor ama bu kedilerin hiç şansı yok..
Dediğim gibi kızımda başka bir ihmal söz konusu değil. Mesela bugün gece boyu bağlı olan bir köpeği oynatmak için dışarı çıktım ve saat 4 5 civarı eve gelebildim. Sizce sahiplenmeli mi yoksa onlara daha güzel bir hayat mı beklemeli?

7 CEVAP

Katya06
Katya06

13665

Sevgili htcozlp, Şuanda sağlıklı kedi tercih etmememin birçok sebebi var. Hepsini yuva bulana kadar yanıma alabilirim ama önceliğim engelli canlar. Onların hayatına dokunmak istiyorum :( şuan hali hazırda evde olan kedime vakit ayıramıyorken sağlıklı bir kedi tercih edersem her ikisininde hakkına girmiş sayılırım gibi hissediyorum.

Zeynucka
Zeynucka

2287

Sizin gibi iyi kalpli bir insanın yanında çok daha güvende ve sağlıklı olacağı apaçık ortada.7 ay evdesiniz ve bence bu süre kedilerinizin birbirine uyum sağlaması için çok uygun.engelli canlardan ilerideki hayat tarzınıza uygun olan bir tanesini sahiplenirseniz,siz de o da rahat eder.bende kızımın yanına engelli ve kimsenin bakmadığı bir can sahiplenmeyi düşünüyorum.hatta kendime cins bir kedi sahiplendiğim için çok kızdım.felçli bir kedi sahiplenemem çünkü işim dolayısıyla evde kalamadığım günler oluyor ve bezini değiştiremem.görme yada işitme engelli veyahut bir patisi eksik bir can arıyorum.

Htcozlp
Htcozlp

24162

Ya bence düşünceniz çok güzel :) Tercih etme şansım olsaydı ben de engelli bir kedi sahiplenmek isterdim 2.kedi olarak.Fakat 2.kedimin bazı sağlık sorunları harici sağlıklı olduğu halde biraz zorlandım açıkçası.Hem alıştırma sürecinde,hem masrafları, hem ilgi konusunda baya zorlanıyorum hala .Bazen nereye yetişeceğimi bilmiyorum.Fakat bir boş zamanınız olduğunu söylemişsiniz.Ki 7 ay alışmaları için yeter artar bile.Sonrasinda birbirlerine zarar vereceklerini düşünmüyorum.Yine de zorlu bir süreç,ama üstesinden geleceğinize eminim :) Ama bence illa engelli bir kedi aramaniza gerek yok,içinizin ısındığı yardıma muhtaç bir kedi bulursanız o bile çok güzel olur.Iki türlü de kediniz yalnız kalmaz,canı sıkılmaz ,daha mutlu olur :)

Katya06
Katya06

13665

Şuan öğrenci olsamda eve en geç saat 3de gelsemde bunun bir kpss süreci ve iş hayatı olacak.. Bunları düşünerek cevaplarsanız sevinirim. Benim gönlüm daha iyi bir hayat sürmelerinden yana olsada eve gelecek yeni bir kedinin engelli olmasınıda istiyorum..

Katya06
Katya06

13665

Zeynucka, çok teşekkür ederim. Malesef bazı şeylerin farkına çok geç varıyoruz bende onlardan biriyim. Kedim bana şans eseri olarak gelsede ondan öncede neden böyle bir karar vermediğimi sorguluyorum hep. Ama bir kedi sahiplendikten sonra anladım ki kedi bakmak mamasını koy suyunu ver gibi bir şey değilmiş. Hassasiyet ve özen gerektiriyor. Demek ki bizlerin bu tecrübeleri edinip daha sonra böyle bir karar alması gerekiyormuş.
Örneğin kedim, Ben evden 8de çıkıyorum ve 3te evde oluyorum. O kadar saat altında bezi ile beni mı bekleyecek. Bunu düşünüyorum :( dediğim gibi tamamen kör bir kedi alırsam ve bizim kızla boğuşurken bir yerlere çarparsa ben evde yokken canı acıyacak bunu düşünüyorum. Kedimin yanına birçok kez cins kedi sahipleri biz kedimizi vereceğiz alır mısın diyen oldu ama sağlıklı veya cins tekrar düşünmüyorum çünkü onlar bir şekilde yuva buluyor. Geçen gün bir ilan gördüm. Kedi felçli ve altına bez bağlanıyor ve sürekli karnının sıkılarak dışkısının yaptırılması gerekiyordu. Öyle heveslendim ki. Hemen numarayı kaydettim. Ama aramaya bir türlü cesaret edemedim.:( Bunun sebebi 1 buçuk sene sonra öğrencilik dönemimin bitecek olması ve daha yoğun bir döneme girecek olmamdı. Hâlâ numarası duruyor. Çok istiyorum ama buradan da fikirlerinizi almak istedim. Güzel düşünceleriniz beni çok mutlu etti. Umarım bize uygun yardıma ihtiyacı olan çanlar bulabiliriz :)

Linsenpai
Linsenpai

117282

Ne kadar düşüncelisin... Gerçekten takdir ettim okurken. Dediğin gibi 3 bacaklı veya tek gözü kör bir can alabilirsin ikinci kedi olarak. Felçli hayvanlara bakmak gerçekten çok zor nerdeyse 7/24 ilgi gerektiriyor. Ama kediler tamamen kör olsa bile hiç belli olmuyor hayatlarına devam edebiliyorlar hiçbişeyleri yokmuş gibi :D tripod kediler de öyle, onları da düşünebilirsin

Katya06
Katya06

13665

Çok teşekkür ederim. :) Gerçekten çok istiyorum böyle bir kedi almayı. Hem kızım yalnız kalmayacak hemde benim bir özel evladım olacak.. Zamanın ne getireceğini bilmediğim için şuan dediğiniz gibi kör bir kedi alabilirim :) Bir canın görmeyen gözleri olmakta çok güzel bir duygu olur..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 320 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR