Kedimde Alerji Oluştu

Herkese merhaba,


4 aylık scottish fold cinsi Kedimin tüylerinde son 2 haftadır kepeklenme gibi beyaz döküntüler vardı. Son 1 haftadır ise tüylerinin diplerinde pütürleşmeler oluştuğunu farkettik. Bugün karma aşı yapılmak üzere veterinere götürdüğümde veteriner bu döküntülerin alerji kaynaklı olduğunu söyledi. Mama olarak royal cannin kitten kullanıyorum ve yaklaşık 1 ay önce değiştirerek bu mamaya geçtim. Daha öncesinde veteriner tarafından satılan purina pro plan junior kullanıyorduk. Bugün veteriner alerji olduğunu söyledikten sonra hipoalerjenik şampuan ve hipoalerjenik mama satmaya çalıştı. Her gittiğimizde bir şeyler satmaya çalıştığı için güvenim hiç kalmadı ve bu yüzden mamayı ve şampuanı almadım. İnternetten araştırdığımda farklı markaların hipoalerjenik mama ve şampuan ürünleri olduğunu görüyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan ve bahsettiğim Ürünleri kullananız oldu mu? Önerebileceğiniz hipoalerjenik mama ve şampuan var mı?


Şimdiden çok teşekkürler

4 CEVAP

oykucnar
oykucnar

387

ben de köpeğimde aynı sorunu yaşadım (ek olarak kokulara da alerjisi var parfüm kolonya vs.) ve doktorumuz hipoalerjenik mama önerdi. yaklaşık 1 aydır kullanıyoruz ve düzeldi. bence siz de kesinlikle önerdiği şeyleri alıp kullanmalısınız.

Teşekkürler ben de tekrar proplan aldım her ihtimale karşı hipoalerjenik mama kullanmak gerekir mi acaba bilemedim.

787891
787891

118097

Bence royal canin bitince tekrar proplana geçin sanırsam royal caninden olmuş olabilir veya ND de alabilirsiniz ama ND tüy dökümü yapıyor

787891
787891

118097

Bence arkadaşın dediği gibi bir süre o mamayı kullanın sonra proplana geçersiniz bakalım yararı olcakmı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 305 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR