Kedi Sahiplendikten Sonra Ne Yapılmalı ?

kritik55
kritik55

330 Puan

Uzun bir süre kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Ama sonrasında bakımı için neler yapılmalı tuvalet eğitimi vs nasıl yapılır bilgim yok. Daha önceden bahçede bakmıştık fakat ilk defa eve alacağım . Aşı periyotları neler ve hangi aşıları olmalılar? Bilgilendirirseniz sevinirim.

5 CEVAP

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Tuvaletine bir kere kediyi koymanız yeterli o zaten yerini kendisi bulacaktır. 2 aylık olunca kedi aşı takvimi başlıyor iç dış parazit ve 2 doz karma aşı şeklinde, daha sonra lösemi ve kuduz aşısı var fakat bunları ileriki aylarda yaptırmanızı öneririm çünkü ağır aşılar, iç dış parazit 3 ayda bir tekrarlanır karma lösemi ve kuduz senede 1. Bu şekilde aşı düzeni. Kedi bakımı hassastır ve masraflı olabilir bunun için belli bir bütçe kenara ayırırsanız sahiplenmeden önce daha rahat edersiniz. Gerekli malzemeler kediniz eve gelmeden hazır edilmeli. Onun dışında pek bir şey diyemicem sanırım mutluluk topları onlar :)

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Bununla ilgili bugün bir başlık açıldı aynı konu ve bir sürü ise yarar cevap geldi bakın derim

Siyammm
Siyammm

120334

İnternete yazıpta daha detaylı bakabilirsiniz.
Ucuz bir market maması alısanız size veteriner masrafı olarak döner o yüzden dandik mama almıcaz.
F/p ürünü olarak 3;
Golosi ve matisse öneririm .özellikle golosi içindeki et oranına göre çok uyguna geliyor 20 kg alırsanız. (Yavru maması için 20 kg var) ilk etapta 1,5 kg lık alın kedi severse 20 kg alırsınız kum olarak vancat öneririm
Plastik ve derin mama su kabı kullanmayın seramik veya cam kullanabilirsinuz evdekilerden ama sığ olsun. Camdan düşüyor bu bebeler kedinin olduğu odada cam açmayın . Odaları sïrayla havalandırın.yoksa sizde sitede kedim camdan düştü durum kritik diye konu açanlardan olmayın.

Siyammm
Siyammm

120334

Kedinizi dïşarı asla salmayın. 6 aylık olduğunda kızışıp evden kaçmaması ve sağlığı için kısırlaştırın .maddi manevi bakabilecekseniz sahiplenin mevsim geçişlerinde tüy dökebilceğini göz önüne alın.haftada en az 1-2 kez yaş mama verin. Mırmır natuera nd yaş mama olarak iyi

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Kedinizi sahiplenince ilk olarak veterinere götürmenizi de ayrı olarak öneririm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 257 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR