Miyavlama

anjelik123
anjelik123

115396 Puan

Tomy 8 aylık erkek kedim gece 4den sonra miyalamaya başlıyor eskiden annesini ararken miyavlıyordu şimdi sürekli miyavlıyor neden olabilir? Aşıları tam iç dış paraziti martın başında yaptım bi ağrısı sızısıda yok gibi çünkü sadece geceleri yapıyor. Kızğınlığa girdi diyicem koku bırakmıyor yada annesiyle eşleşmeye çalışmıyor ama kavga ediyor miyavlamasına bi neden bulamadım yardımcı olurmusunuz?

9 CEVAP

sekerfare21
sekerfare21

115656

Kızgınlığa girmiş. Hemen çiftleşmiyorlar zaten ‘kavga’ dediğiniz kur süreci oluyor.

anjelik123
anjelik123

115396

Baktığım kediler hep dişiydi hiç erkek bakmadım bunda nasıl olucak bilmiyorum teşekkür ederim

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Koku bırakma son safha oluyor zaten, miyavlamalar kızgınlık başlangıcı demek. Özellikle gece ve sabah saatlerinde miyavlarlar. Yakında diğer belirtileri de görmeye başlarsınız.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bence annesiyle kedinizi farklı odalara koyun çiftleşirlerse yavruların engelli doğma ihtimalleri çok fazla

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Rica ederim :) erkeklerde yüksek sesle sanki evin içinde bir sey (dişi kedi)arıyormuş gibi miyavlayarak gezme, oyuncaklarla evdeki diğer kedilerle, ya da kolunuzla çiftleşmeye çalışma, agresiflik, dışarı çıkmaya çalışma ve koku bırakma şeklinde belirtiler oluyor. Çok dayanılmaz safhaya gelirse ille de 1 yaşını doldurmasını beklemeyin çünkü ciddi anlamda stres yaşıyorlar. Bu arada anne kediniz kısır di mi.

anjelik123
anjelik123

115396

Anne kedim hamile bundan sonra kısırlaştırıcam onuda. Ayrı odalara koyunca tomy miyavlıyor hemen annesine gidiyor ayırmayada kıyamıyorum ama eşleşmeye çalışmıyor onunla çalıştığında dayak yiyor. tomynin babası sakin bir kediydi belki tomyde agresiflik göstermez şuanlık hiç bir sıkıntı yok annesiyle aşa yukarı koşturmaca halindeler camdam dışarıyı seyrediyorlar ama gece olunca miyavlama başlıyor işte inşallah hemen geçer bu kızğınlık çok teşekkür ediyorum ilginiz için /)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Anne hamileyken çiftleşmez zaten şu anda ayırmanıza gerek yok, yavrular sütten kesilince hemen kısırlaştırırsınız bir kazaya meydan vermemek için.


Erkeklerde dişiler gibi dönemsel kızgınlık olmuyor yalnız, bazı etkenlere göre (mevsime, etrafta dişi olup olmamasına) şiddeti azalıp artıyor sadece. Yani geçecek bir durum değil, aksine gittikçe şiddetleniyor, ama dediğiniz gibi cins kediler genelde daha sakin oluyorlar ben de ilk kedim ve ikinci kedim arasında bariz şekilde bir fark gözlemledim bu konuda. Küçük olanın babası da sakindi, 3 yaşına kadar kısırlaştırılmadan yaşadı hatta, koku da bırakmıyordu.

anjelik123
anjelik123

115396

Umarım tomyde öyle olur. Herayıda yavruları emzirmeyi bırakınca kısırlaştırıcam zaten bilgiler için çok teşekkür ederim :)

anjelik123
anjelik123

115396

Annesi dövüyo :D kur direk direk kavga ama bazende çok iyiler birbirlerini yalıyolar bu 2gündür olan bişey umarım geçer ya 1 yaşından önce kısırlaştırmıcam biran önce geçer diye umuyorum cevap için teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 456 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR