Kedimin Sağlık Ve Beslenme Sorunları Var

muse374
muse374

205 Puan

İyi günler. Bu başlık altında kedimin yaşadığı birkaç problemi aktaracağım. Umarım yardımınızın dokunacağı birkaç görüş alabilirim.
Tekir-Sarman melezi iki kedim var. Birisi baba diğeri oğul. Babaya dair bir sıkıntım yok ancak oğulda sıkıntılarım hiç bitmiyor. Yavru kedim doğduğunda albino hastaları gibi tüyleri bembeyazdı -doğumundan beş altı ay geçtikten sonra tüyleri sarılaştı ve şimdiki rengini almaya başladı- ayrıca gözleri kıpkırmızıydı. Yani gözlerinde bir sıkıntısı olduğunu düşünüp bir veterinere götürdüm. Veteriner enfeksiyon kapmış olduğunu söyleyip bi göz damlası hazırladı ve bir iğne yaptı ardından Terramycin adlı beşer merhemini önerdi. Bunları kullandıkça gözlerindeki kızarıklık geçmişti. Ancak bugüne kadar: Şimdilerde kedimin gözlerindeki perde gözün yarısını kapatır biçimde ve hafif bir pembelikte. Gözleri tıpkı katarakt gözü gibi berrak bir halden bulanık bir hale geçmiş. Ne yapacağımı bilemiyorum malum karantina süreçleri yüzünden hem kedimi götürmeye çekiniyorum hem de ailemi riske atmak istemiyorum çünkü şehirler arası bir yolculuk yapmam gerekecek. Zira yaşadığım taşrada ve merkezde güvenebileceğim tipte/standartlarda bir veteriner yok.. Acaba Eczane'den Terramycin adlı merhemi alıp tekrar kullansam iyi gelir mi?
İkinci olarak, kedimin sorunlu bir şekilde doğduğunun farkındayım; gelişim sürecinde de kedimin annesi onu emzirmek istemezdi. Ancak annesinin uyuduğunda fırsat bulup emerdi ya da biz zorla tutup emzirmeye çalışırdık. İlerleyen dönemlerde annesi öldüğünde kedime laktozsuz sütlerden kullandım. Sanırım anne sütünün önemi yine karşımıza çıkıyor kedimin sindirim sisteminin iyi gelişmediğini düşünüyorum. Nedeni ise kedimde bir türlü mama düzeni tutturamıyor oluşumdu. Binbir mama denedim ama nafile. Hangi mama tükettiyse ardından gidip toprak/kum yerdi. Veteriner stres kaynaklı olduğunu söylüyor ama stres altında bıraktığımı zannetmiyorum zira kedilerime baktığım kadar kendime baksam herhalde elim yüzüm kaymak gibi olurdu. (devam ediyor)

7 CEVAP

lwb
lwb

120674

sindirim sistemi için kefir kullanmanızı öneririm

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Annesi ölünce kedi süt tozu kullansaydınız keşke sütten gerekli vitaminleri alamaz. Toprak, kum yeme vitamin eksikliğinden olur. Şimdi gidemeseniz de virüs bitince donanımlı bir veterinere gösterin mutlaka.

muse374
muse374

205

Kedi süt tozu kullanmayı düşündüm ancak biraz bakınca da aslında kedi süt tozlarının tamamen ya da bir damla bile olsa kedi sütünden üretilmemiş entegre bir ürün olduğunu fark ettiğim için laktozsuz süt kullanmanın daha doğru olacağını düşündüm.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Öyle tabi yapay maddeler süt tozları ama inek sütünden de gerekli vitamini alamaz, her canlının sütü kendi yavrusuna yarıyor. Her neyse o zaten geçmişte kalmış artık. Bundan sonra mümkün mertebe iyi beslenmeli. Şu an yapabileceğiniz kaliteli mama vermek. Corona geçince de dışkı ve kan tahlilini de içeren kapsamlı bir veteriner muayenesinden geçirmenizi tavsiye ediyorum. Veteriner önerisi ile vitamin ve bağışıklık güçlendirici takviyeler ve prebiyotik kullanmanızın faydalı olacağını düşünüyorum.


Dediğiniz gibi kedinizde doğuştan gelen bozukluklar var ve güçsüz bir bünyeye sahip, annesi de onun hasta olduğunu anladığı için beslemek istememiş zaten. Umarım kedinizin sağlığı bundan sonra daha iyi olur.

lwb
lwb

120674

gözü hakkında kesin bir yorum yapmak istemiyorum ama beslenme konusunda yapabilirim, hangi mamaları kullandınız? ayrıca bu gelişiminden ziyade tamamen kedinizin reddetmesiyle alakalı bir durum da olabilir, yeni mamaya geçerken yavaş bir geçim yapıyor musunuz ya da yaptığınızda kusma belirtileri yaşıyor musunuz?

muse374
muse374

205

Karakter sınırını aştığı için yorumdan devam edeceğim.
Dediğim gibi kedimin sindirim sisteminin yeterli gelişmediğini düşünme sebebim kedimin sürekli ishal oluşudur. Doğduğu günden beridir kedim hep ishal.. Aşıları tam, bilmem neyi tam (Kısırlaştırılmamıştır) ama yine de ishali bir türlü geçmiyor. Bunun için ne yapabilirim? Veteriner antibiyotik verdi ama her gün bu ilacı verince kendime zarar verebileceğimi düşünüyorum o yüzden kullanmama kararı aldım. Derken
Bir ara BonaCibo Kitten Tavuklu diye bir mama buldum en son bunu da deneyim diyerek aldım ve bayağı sevdi. Sevdi ama günlük toprak/kum yemesi haftada bire düştü, ishali de tek tük oluyor. fakat bu sefer de tüyleri çok iğrenç bir hal almaya, normal bir kediden fazla dökülmeye başladı. Ayrıca bir yaşına girdiği içinde BonaCibo Kitten Tavuklu mamayı artık yememeye başladı. Geçtiğimiz ay 1 (bir) yaşına girdiği için de yetişkin mamalarından sipariş etmeye başladım. Yine bir yığın mama doldu oda ve dahası gelecek. Hangisini sevip yiyecek bilmiyorum. Kedimin ishal oluşu ve gözlerindeki soruna nasıl deva bulabilirim?

muse374
muse374

205

Tek tek yavruluk döneminde kullandığım mamaların adını yazmam mümkün değil. her siteden ayrı ayrı bakıp yazmam gerekecek. Ama kuru mama kullandım. Yaş mamayı kedim yemeyi beceremiyor: jelatin/jöleyi yalayıp et parçalarını bırakıyor. Yaş mama kullandığım zamanlarda da kusma oluyor. Diğer türlü kuru mamalarda kusma sorunum hiç olmadı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 342 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR