Kedimin Irkını Nasıl Anlarım?

Kuzeyhera
Kuzeyhera

1186 Puan

Kedimi bir tanıdığımızın bahçesinden/mahallesinden aldık. Annesinin sokağa atılmış hamile bir kedi olduğunu ve van kedisine benzediğini söylemişti. Kardeşlerinden biri turuncu ve yeşil gözlü diğeri ise kedim gibi beyazdı ve mavi gözlere sahipti (bu bilgi işe yarar mı bilmiyorum). Kedim, kedi ırkları arasından en çok Ankara kedisine benziyordu biz de sorana ankara kedisi deyip geçmekle yetindik. Sol gözünün yarısı mavi yarısı kehribar gibi iken sağ gözü yeşil. Tüyleri uzun ve vücudu biraz tekiri andırıyor. Kuyruğu uzun ama pek kabarık değil. Yüzü pek yuvarlak değil ve keskin hatları var. Bu özellikleriyse ankara kedisi olduğunu düşündük ama açıkçası tam olarak ırkının ne olduğunu bilmek istiyorum. Nasıl anlayabilirim?

6 CEVAP

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Ben soranlara kedi diyorum

Anonymus915830
Anonymus915830

103810

Mükemmel gözlere sahip harika bir kediniz var ama maalesef net bir cins değil. Kediniz melez ve soranlara da net bir şekilde angora ya da van demek doğru olmaz

Berrumeke
Berrumeke

699

Ben kedisinin cinsini merak edenlere neden bu kadar tepki verildiğini ve bunu yanlış buluyorlarsa bile neden bu kadar kaba konuşulduğunu anlamıyorum. Bir çok şeyi merak ediyoruz insan kendisiyle alakalı olmayan ve hatta onu hiç ilgilendirmeyen şeyleri bile merak ediyor. Birisinin kedisinin cinsini merak etmesi o kişinin kedisini ırkı için sevdiği,ırk olmasının onun için önemli olduğu yada kedi cins değilse sahibinin kediyi sokağa atacağı anlamına gelmez.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kediniz Ankara kedisi değil. Muhtemelen Van kedisi !
Belki melez bir sokak kedisi!
Annesi de muhtemelen sorumsuz bir kedi sahibi yüzünden bahçeye , dışarı salındığı için hamile kalmış sonra da zavallı Anneyi hepten evden atmışlar !
Olay özetle böyle olmuştur...
Ayrıca neden insanlar sürekli kedilerinin hangi cins veya ırk olduğunu öğrenmek iStiyorlar hiç anlamış değilim?!?!?
Ben size hangi Sapiens türüne aitsiniz diye sormuyorsam lütfen siz de bunu sorgulamayın. Sorana da “Ne önemi var?” deyin. Diyebilin çünkü kediniz de gözleri de çok güzel :D cinsinin ne önemi var ki?!?

Kuzeyhera
Kuzeyhera

1186

Cins olup olmaması pek önemli değil benim için. Beyaz olmasaydı veya gözleri o şekilde olmasaydı da ben onu yine sahiplenirdim çünkü bulduğumuzda gerçekten kötü durumdaydı. Cins olması ne benim ne onun için birşey değiştiriyor. Onu zaten seviyorum. Sadece merak ettim. Kedimin cins olması benim için önemli olsaydı herhangi bir petshopa para dökerdim. Sadece sorulduğunda ankara kedisi demek biraz yanlış geliyor ben de bu yüzden merak ettim.

LifeLoading
LifeLoading

126

Kendiniz kırma van ya da Ankara kedisi aynı cins bizde de var tüyeler beyaz gözler yeşil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2388 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR