Kediler Nasıl Sahiplendirilir?

ayseozder
ayseozder

1194 Puan

4 yavru kedim var annesiyle beraber büyüttük miniklerin 2. ayları dolmak üzere. ne zaman nasıl sahiplendirmeliyim hiç bilmiyorum hayatımda hiç hayvan sahiplendirmedim. tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi? nelere dikkat etmeliyim, kaçıncı ayda nasıl sahiplendirtmeliyim?

10 CEVAP

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Sütten kesildikten sonra kuru ve yaş mama eğitimlerini bir de tuvalet eğitimlerini verin. Sonra da sahiplendirebilirsiniz. Instagramda,facebook gruplarinda ve petlebide falan ilan acin. Ama sunu unutmayın kısırlaştırma ve takip şartıyla sahiplendirmelisiniz. Yani alan kişi sizi sık sık yavruların durumu hakkında bilgilendirmeli ve yaşı geldiğinde kisirlastirmali. Ayrica eger kötü birine denk gelirseniz ondan alabilmek icin kötü bakıldığında istenirse eski sahibi alabilir gibi bir madde de koyun.İnternete evcil hayvana sahiplendirme sozlesmesi yazın ve size dediğim maddeleri de ekleyip öyle sahiplendirin.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

ayrıca kediyi dış görünüşüne göre seçen birine vermeyin

Htcozlp
Htcozlp

24178

Kısırlaştırma,aşı,pencerelerde güvenlik önlemi şartını kabul edebilen,ve size belli zamanlarda fotoğraf atacak insanlara sahiplendirin. Sahiplendirdiginiz kişi daha önce kedi bakmış mı,baktıysa kedisi nerde şuan bence bunu öğrenin.Çok değişik insanlar var. Biraz konuştuğunuz zaman zaten fark edersiniz iyi bakıp bakamayacağını ,ısınırsanız verin bence.Gozunuz tutmadıysa birini kesinlikle vermeyin.Sonra pişman olabilirsiniz.Ha bir de ilk kez kedi bakacak biriyse zorluklarını anlatın,kum kokusundan veteriner masraflarına her şeyi detaylıca anlatın..Ama bence en önemlisi içinize siniyorsa sahiplendirin bulduğunuz kişilere.

cigdemkayki
cigdemkayki

573

Merhabalar..
Facebookta KEDİGİLLER diye bir sayfa var. oraya ilan verebilirsiniz.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Bunlar şart aslında ama bazı kişiler istemeyebilir.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

KESİNLİKLE HAYVAN SAHİPLENDİRME SÖZLEŞMESİ YAPMANIZ LAZIM bunu kabul etmeyen kimseye güvenmiyorum ben hayvan sahiplendirmenin çocuk evlat vermeden farkı yoktur ve evinde çok küçük çocuk olanlara vermemenizi tavsiye ederim (eğer çocuğun hayvanlarla daha önce bi yakınlığı olmadıysa çünkü bazen çocuklar istemeden zarar verebiliyor hayvanlara) belli başlı sorularınız olacak benim sorduklarım şunlar:
1-yaşınız
2-hangi cinsiyet istiyorsunuz
3-okuyor musunuz çalışıyor musunuz çalışıyorsanız işiniz
4-daha önce hiç evcil hayvan beslediniz mi beslediyseniz ne, şu an sizinle mi değilse neden
5-ailenizle mi yaşıyorsunuz tek mi ailenizleyse onayları var mı veya küçük çocuk var mı
6-sözleşmeyi kabul ediyor musunuz


öğrenci evlerine genelde vermenizi önermem çünkü öğrenciler çoğunlukla kediye düzgün bakamıyor tecrübelerine dayanarak söylüyorum her hafta fotoğraf video isteyin ayrıca bazı insanlar veteriner masraflarından kaçıyor ondan olmadığına emin olmanız lazım

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Evinde kucuk cocuk olana vermeyin. Hepsini bir arada vermeyin. En az 1 er hafta arayla olsun. Annesi yavrukarini aramamasi ve süt birirkmemesi için. Sonrasinda da anneyi hemen kisirlastiri yoksa tekrar hamile kalir. Takibi ve kisirlastirmasi yapilma şartiyla verin. Takip derken zirt pirt taciz etme degil tabi ama en azindan başta foto falan atsinlar.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bir heves kedi istetip 6aylik olunca sokaga atacak o kadar cok insan var ki, cidden ömur boyu bakamayacaklarsa almasinlar cunku eve bir kez alisanin sokakta yaşama sansi olmuyor. Emin olmadiginiz birine vermekten se sokaga alissinlar daha iyi yani. Iyice ince eleyip sık dokumak gerekiyor, ugrasmayacak olan sabirsizlar başta belli olsun en azindan

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Gerci sokak kedisi degiller evde dogdular galiba

Shaco
Shaco

14771

ben hiç daha can sahiplendirmedim ama genel olarak maddi durumu elinde olan (öğrenci falan değil) fazla bilgisiz ve sırf merak için alan ailelere sakınnnnn vermeyin bunlar sonra yarın kapının önüne saçma nedenlerden dolayı koyuyorlar yok alerjim çıktı vs.. :( kedileri bilen seven ve gönül verebilcek maddi durumu uygun iyi kalpli insanlar var onlara verebilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 377 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR