Kediler Covid-19'Dan Etkilenebilir.

zbngl
zbngl

190 Puan

Aşağıda linkini eklediğim bir araştırmaya göre makale henüz pre-print aşamasında olmasına karşı, SARS-COV2'nin kedi, domuz, tavuk ve ördeklerden zayıf ihtimalle ancak kedi ve gelinciklerde etkili bir şekilde çoğaldığına dair sonuca ulaşılmış. Çalışmada kedilerde solunum yolu damlacıkları yoluyla virüsün bulaştığı belirlenmiş. Kedi dostlarımızla ilgili olarak dikkatli olunması öneriliyor.


Hualan Chen, Susceptibility of ferrets, cats, dogs, and different domestic animals to SARS-coronavirus-2
https://biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.30.015347v1

6 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Kedilere insan aracılığıyla bulaşabilir ama kedilerin bağışıklığı insan gibi değildir,bu sebeple antikor geliştirerek,virüsden etkilenmezler.Ayrıca kovid taşıyıcısı yarasaların 1 numaralı avcılarından biri olmasıylada bu virüsle tanışmaları çok eskilere dayanır.

LifeLoading
LifeLoading

126

Virüsler %90 hayvanları etkilemiyor.Özellikle dışarı da yaşayan prezantebi aşılardan ve proteinli mamalar dan her ne kadar yoksun kalsalar da bağışıklıkları daha iyi ev kedilerine nazaran bu da sürekli günes ve temiz hava dış virüs ve bakterilere daha dayanıklı oldukları anlamına geliyor canlarımız.Fakat dayanıklı olmaları bi yandan iyi bi yandan kötü virüslü olup olmadığını anlayamayışımız ufak bir dokunuş ta bize bulaşması çok yüksek bir ihtimal o yüzden bu aralar dışarı da yaşayan canlarımızlan temas etmeyin tabiki Mama ve su vermeyi de ihmal etmeyelim.

TATA4242
TATA4242

118617

@LifeLoading kedi ve köpekler dediğim gibi bulaştırcı değil,yanlış bilgi paylaşımı olmuş,hayvanlara temasınız ile onlardan size geçmez ama sizden ona geçer.Ginede bulaştırıcı değildir,temas ile bize bulaştırıyor olsalar,hava ilede bize bulaştırmaları gerekmektedir.Bu ise mümkün değildir,yani kedi ve köpekler bulaştırıcı değil.

TATA4242
TATA4242

118617

Konuşmamı biraz açarsak,bir kedi veya köpekde virüs insandaki gibi gözlenmez,semptomlar çok hafifdir,buda hayvanların bağışıklığı ile alakalıdır,siz farkında bile olmadan,o virüsü kedinize aktarsanız bile kısa sürede,virüsü yener ve antikor gelişir.Bunun yanında kediler ve köpekler taşıyıcı değildir.Bu sözüde açarsak,kedi veya köpek antikor üretip virüsden bir daha etkilenmez ve başkasınada bu virüsü aktarmaz,yani taşıyıcı değildir ama insan bağışıklığı ile antikor üretse,virüsden bir daha etkilenmez,kedi ve köpeklerden farklı olarak hala taşıyıcı olabilir.Virüsden etkilenmese bile,bağışıklığı düşük,hastalığı geçirmemiş ve bununla beraber antikor üretememiş insanlar için risk oluşturur,bu insanlara virüsü taşıyarak,bağışıklığı düşük insanların ölmesine sebep olabilir.Bu kişiler süper taşıyıcı denir.Bir kişinin 19 bin kişiye bulaştırdığı görülmüştür.

TATA4242
TATA4242

118617

İşde tamda bu sebeple devreye maskeler girer,şuan ise maske takılmasının sebebi bu söylediklerimdir.Ayrıca Çinli bilim insanlarının,konuşmayla bile yayıldığını ispatlaması üzerine,maske zorunlu hale getirilmiştir.Bu araştırmada konuşma sırasında damlacıkların partikül boyutuyla karşıya gittiği görülmektedir.

TATA4242
TATA4242

118617

Şahsen Çinde duraksamasının sebebinin bu olduğunu düşünüyorum,baktığınızda Çinde normal şartlarda herkes, hava kirliliği sebebi ile maske ile dışarı çıkmaktadır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 387 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR