Yağlı Kuyruk Sendromu?

hayvansever_
hayvansever_

118851 Puan

merhaba, kedimin kuyruk başlangıcında garip bir tüy sertleşmesi ve dökülmesi oluştu birazda nemli gibiydi vete gittik ve bu hastalıktan bahsetti. Tedavi olarak da vetoskin vitamini önerdi. Bu rahatsızlığı daha önce yaşamış olan varmı, neler yaptınız? Bir de bu vitaminin namı baya büyük anladığım kadarıyla kullanan yada fikri olan varmı?

7 CEVAP

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Kusura bakma bu konu hakkında bir bilgim yok fakat pisiciğinize çook geçmiş olsun Allah şifa versin! :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yağlı kuyruk özellikle erkek kedilerde olan bir durum hormonlar ile alakalı vetoskin'in etki edeceğini düşünmüyorum, yapmanız gereken o bölgeyi yağdan arındırmak. Özel şampuanla yıkayanlar var ama kediye eziyet oluyor sürekli yıkamak. Biopetactive'in kedi pudrası var ben onu döküp yediriyor biraz bekletip tarıyordum. Kısırlaştırdıktan sonra geçti yağlı kuyruk.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Benzin ki zaten kısırdı traş ettirmiştik vetimiz bazı kedilerde traştan sonra tüğün düzgün büyüyememesinden oluşa biliyor dedi

hayvansever_
hayvansever_

118851

O ilacın niye fayda etmiyiceğini düşündünüz merak ettim.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yağlı kuyruk sendromu kuyruk dibindeki salgı bezlerinin fazla çalışması yüzünden oluyor, traştan olabilir mi bilmiyorum, büyük ihtimalle zaten kedinizin kuyruğu yağlıydı traş olunca daha iyi farkettiniz. Yeni kısırlaştırıldıysa birkaç ay içinde düzeliyor, hemen geçmemişti bizim de. Vetoskin destekleyici ürün olarak kullanılabilir, ama bu sorunun kökten çözümü icin salgı bezinin çalışmasının yavaşlatılması gerek öyle bir tedavi de zaten yok. Kısırlaştırınca hormonlar azaldığı için ordaki salgı bezinin de çalışması yavaşlıyor. Onun dışında semptomatik tedavi uygulanıyor, yağlanmayı azaltıcı losyon, şampuan gibi şeyler. Vetoskin kullanabilirsiniz tabi cok basarılı bir takviye tüy dökülmesini kesiyor, ama dedigim gibi yağlı kuyruk icin destekleyici olabilir, o bölgenin yağdan arındırılması esas olan çünkü bir süre sonra siyah ve yapışkan bir hal alıyor kuyruk dibi.

hayvansever_
hayvansever_

118851

cevabınız için teşekkürler

hayvansever_
hayvansever_

118851

çok saolun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 651 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR