Kedilerde Karın Şişkinliği Ve Fip

metinonay
metinonay

241 Puan

Merhabalar.


Sekiz ayl

11 CEVAP

metinonay
metinonay

241

Merhabalar iki gunluk bir klinik mesaisinden sonra oglumuzun rahatsızlığı büyük ölçüde açığa çıktı. Kedimizin kısırlaştırma ameliyatı sonrasi, her erkek kedide oldugu uzere dogal bir surecle abdominal bölgeye doğru çekilen sperm kanalları ve yumurtalık bağlantılarınin, çok nadiren gorulen ve biraz şansızlık sonucu iltihap kapmış olduğunu öğrendik. genel kaninin aksine erkek kedilerde de kastrasyon sonrasi komplikasyon gelisebilecegini ogrendik bu vesile ile.


Nedeni ise; kısırlaştırma ameliyatinda verilen anestezi nedeniyle bagisikligin düşmesi ve buna bağlı olarak vucutta zaten daha önceden var olan virüslerin enfeksiyona dönüşmesi.


geniş spektrumlu antibiyotik tedavisine başlandı. Antibiyotigin gücü yükseltildi. Üç günlük yoğun bi tedavi sonrasi iyilesecegi söylendi. Daha birinci gün akşamdan (yani şimdiden) gözle görülür bir duzelme var şükür.


Benzer durumu yaşayanlar ve yaşayacak olanlar için özetleyecek olursak;
Şikayet: kısırlaştırma sonrasi ikinci günden itibaren aşırı halsizlik, istahsizlik, isteksizlik, sürekli uyku hali, kabizlik, nadiren kusma, depresif davranışlar ve en önemlisi karın bölgesinde şişme ve yüksek ateş.


tani: öncelikle fipten suphenildi. ancak artık işlevsiz kalan sperm yollarının iltihaplanmasi.


Tedavi: antibiyotik ( novosef)


Allah kimseyi böyle birşeyle sinamasin ama günlerdir huzursuzluktan kafayı siyiricak olmuştum. şükür düzeliyor çocuk. :) tesekkurler

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

Öncelikle çok geçmiş olsun. Size teşekkür etmek istiyorum. Son derece anlaşılması zor bir konuda gerçekten güzel bir özet geçmişsiniz ve yine kedi sahibi herkesin faydalanabileceği bir paylaşım olmuş.

Tilki37
Tilki37

4241

Merhaba ,öncelikle bu bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Siz yazali bir seneyi geçmiş fakat Göründüğü üzere bu saatte kadar kedimin rahatsizligina bı çare ararken yazınızı okudum ve hemen hemen şuanda benim kedimdede aynı semptomlar mevcut. netten karın şişliği sebebini araştırırken FIV belirtileri çıktı karşıma korku dolu gözlerle bir yandanda dua ederek hastalığı araştırdım ,sonra sizin yazınız çıktı karşıma acikcasi su serptiniz yüreğime , sabah vetimle tekrar konuşacağım belki pamugumda iyileşir sayenizde , bu arada geçte olsa sizede geçmiş olsun sitede aktifmisiniz bilmiyorum ama kedinizin son durumu nasıl??

metinonay
metinonay

241

Merhabalar. Mesajı yazarken yanlışlıkla post ettim mesajı sonra da düzenleyemedim. O yüzden ikinci msj olarak buradan sormak istiyorum sorumu.


Sekiz aylık erkek tekir kedim var. 10 gün önce kısırlaştırıldı. Kısırlaştırma ameliyatından sonra karın şişkinliği halsizşik iştajsızlık gibi sorunlar yaşadık ve farklı bir veterinere gittiğimizde kedimizin enfeksiyon kaptığını öğrendik.


Biz biraz araştırma sonucu belirtilerin ıslak fip belirtisi olduğundan baya korkarak gitmiştik veterinere ama corona negatif çıktı. Hatta karın boşluğundan sıvı çekmeye çalıştı veteriner ama bi sıvı filan gelmedi. Haliyle kediniz fip değil dedi başka bir çeşit enfeksiyon yani.


Üç gündür antibiyotik ateş dürüşürücü ve vitamin desteği ile devam ediyoruz tedaviye ancak henüz bir düzelme yok. Öte yandan fip teşhisinin ise sadece otopsi ile olabileceği söyleniyor. Hal böyle olunca içimde halen bir şüphe ile duruyorum.


Sorum şu ki; corona virüsü olmamasına rağmen kedi fip e yakalananilir mi?

Badems
Badems

12123

Corona virüsü çoğunlukla her kedide vardır, sadece mutasyon geçirirse fip pozitif olur. Kısırlaştırmadan sonra olduysa orada bir enfeksiyon kapmış olabilir gibi geldi. Bir de dışkısına baktınız mı ? Parazitte karın şişliği yapar. Gittiğiniz veterinere güveniyor musunuz, her zamanki veterineriniz mi ? Tavsiye üzerine başka bir yere de götürün bence.

metinonay
metinonay

241

Evet corona virüsü bir çok kedi de varmış araştırmıştım. Hatta bu virüs yüzünden fip hastalığı oluştuğunu biliyorum. Ancak yukarıda da bahsettiğim üzere bizim kedimizde corona testi negatif çıktı. Merak ettiğim konu ise; bir kedide corona virüsü olmamasına rağmen fip hastalığı gelişebilir mi? Ve klinikte yaptırdığımız ve basit bir gebelik testi gibi üzerinde tek çizgi halinde istersek saklamamız için bize geri verilen o plastik parça ile yapılmış corona testi ne kadar güvenilir?


Kakasında sorun yok. Çok yüzeysel olarak kısırlaştırma öncesine göre biraz daha katı formda. Kusma ishal gibi durımlar yok. Veterinerimiz güvenilir. Hatta isim vermek doğru olur mu olmaz mı bilemiyorum, o yüzden isim vermeyeceğim ama internetten araştırıldığında tanınan bir isim.


Bu arada mesajınızda parazitten bahsetmişsiniz ilgimi çekti. En son iç parazit dönemi geldiğinde (1.5 ay önce) klinikten aldığım hapı, kedimib yaramazlık yapması nedeniyle tam içirememiştim. Yarısından fazlası ağzında sulanıp geri döküldü hapın. Acaba buna bağlı olabilir mi? Gerçi veteriner enfeksiyon konusunda net konuştu ama bu ihtimali hiç değerlendirmemiştik. Bizim şikayetlerimiz genel olarak halsizlik isteksizlik iştahsızlık ve sürekli uyku hali. Tabi bir de karın şişliği.

Badems
Badems

12123

Corona negatifse herhangi bir sorun yoktur. Dediğim gibi mutasyona uğramamıştır. Corona virüsü hiç yoksa eğer, diğer kedilerle bir araya gelmedikçe de bulaşmaz diye biliyorum. Zaten biliyorsunuz diğer kedilerden daha çok dışkı yoluyla geçiyor. Bir de ishal ateş gibi belirtiler de olur zaten. Dışkısında eğer beyaz kurtçuklar varsa bu parazittir ve şişkinliğin sebebi budur, bu sebeple sormuştum. Eğer hapı dediğiniz gibi yutmadıysa bir ihtimal parazitte olabilir. Eğer veteriner net olarak enfeksiyon dediyse bilemem tabii. İştahsızlıkta havanın sıcaklığından da dolayı olabilir diye düşünüyorum. Bizimki de çok yemiyor bir iki ay öncesine göre.

metinonay
metinonay

241

Anlıyorum. Teşekkür ederim ilginiz için. Dün ve bugün sanırım kusma da bailadı ve karın şişkinliği arttı. Ateş düşürücü ilaç veriyoruz o yüzden ateşi pek yok. Ve kabızlık da başladı haliyle. Hareketsiz kalmaltan ve yemek yememekten. Bayramda olduğumuz için kendi vetimiz kapalı ama 7/24 bir veterinere götüreceğim sanırım bu akşam

Badems
Badems

12123

Rica ederim. Evet acilen acik olan bir veteriner bulun lutfen enfeksiyonsa bari ilerlemesin. Cok gecmis olsun umarim en kisa zamanda duzelir. Veterinere goturdukten sonra da yazin buraya lutfen durumu.

Badems
Badems

12123

Ay cok sukur fip degilmis. Cok gecmis olsun, kisa zamanda duzelsin insallah.

bkadakal
bkadakal

269

Geçmiş olsun. Allah hiçbir pati sahibine yaşatmasın hastalık durumlarını. Teşhis ve tanı gerçekten çok zor oluyor hayvanlarda. İnsan çok yıpranıyor ve üzülüyor. Ben de kedimi 10 aylıkken kısırlaştırmıştım, hiçbir problem yaşamamıştık çok şükür. Ama problem yaşabilecrk olan kişiler için çok güzel bilgilendirme yapmışsınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6033 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR