Üriner Rahatsızlık

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989 Puan

Arkadaşlar merhaba. Veteriner değilim ama kedi bakımında bilgiliyim. Geçen burada kedisi böbrek sorunu çeken birine veterineri sadece üriner kuru mama vermişti ve yaş mama verme demişti. Aynısını bugün başka yerde de gördüm. Lütfen sadece bilgisi olan aydinlatabilir mi. Kedilerde böbrek sorunları ya uzun süreli kuru mama kullanımı yani susuzluktan ya da başka bir sebepten oluşuyor. İyi de bu halde daha fazla su yani yaş mama önermek aslında gerekmez mi?

13 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

haklısınız.
özellikle ilk ve son linkte bahsettiğiniz konuların üzerinde duruluyor.

Sselin1
Sselin1

122024

Genel olarak böbrek rahatsizliklarinda kedilerin böbreklerinde struvite denilen taşlar oluşuyor. Bu özel kuru mamalarda bu taşlarin erimesi icin yogun idrar asitlestirici var. Zaten uzun sure degil sadece tedavi amacli kullaniliyor. Normal Yaş mama tek basina taslari eritme özelligine sahip degil. Bir sekilde urinary icerikli yaş mama ya da kuru mama kullanilmali. Mesela farminanin bu tarz yaş mamalari da var. Ama satmadiklari icin vetlerin önerecegini sanmam. Yanlis hatrlamyorsam rabia arkadasimzin kedisinde böbrek tasi degil. Kum ve mesane kalinlasmasi vardi.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kesinlikle hatta kuru bırakılıp yaş mamayla beslenmeliler saçmalık işte kedisi üriner hastalanıp ev yapımı mamayla iyileştiren çok duydum

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Bilgisi olan yok mu. Güncel !

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Teşekkürler baktım olunca okuyacağım.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Vaktim?

Faytekin
Faytekin

11982

Burda Rabia diye bı arkadaş vardı,bu sorunu kendi çözmüş evde yaptığı mamalarla ve kızılcık suyuyla,veterinerlerin önerdiği ve uyguladığı hiçbir tedavi işe yaramamış kendisi iyilestirmis kedisini.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Evet öyle olması gerektiğini düşünüyorum ben de. Kedinin böbrekleri hasta hala basıyorlar kuru mamayi bir de yaş mama verme diyorlar. Şaka gibi acaba fakültelerde ne öğretiyorlar?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 532 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR